Túróslepény probléma! Tényleg kell a túróba főtt krumpli? állítólag kéremesebb lesz?! Ha igen akkor mennyi? Ma akarok sütni!
Figyelt kérdés
2012. okt. 12. 11:24
1/5 anonim válasza:
Nem kell, és a krumplitól biztos nem lesz krémesebb.
Tejfölt tehetsz bele, attól az lesz.
2/5 anonim válasza:
Még soha nem tettem bele, és eddig is sikerült a túróslepényem.
Szóval nem KELL bele, de lehetséges, hogy nem ÁRT neki.
Öszintén szólva majdnem 50 éve sütök, de ilyet még nem hallottam.
3/5 anonim válasza:
Van aki tesz bele,nem ázik el a tészta és több a tölteléked.Igaz én még csak huszon...éve sütök de már hallottam és próbáltam is.Nekünk finom volt.Kb.fél kg-hoz 2 közepes krumplit főztem és több vaníliás cukrot tettem bele.Szerintem ez helyfüggő úgy mint más tájjellegű ételek.
4/5 anonim válasza:
Én sem hallottam még, de az nem jelent semmit. attól még finom lehet, más ételekbe is használják a főtt krumplit sűrítő , szaporító anyagként, és gondolom megfelelően ízesítve észre sem lehet venni a túrótöltelékben.
halgass arra, aki már kipróbálta,biztosan bevált náluk.
5/5 anonim válasza:
Hát nem is tudom... Én azt hiszem, hogy nem tennék bele krumplit, mert szerintem nem való bele. Van egy jó receptem, ha érdekel: Tészta:3 egész tojás, csipet só,kb. 3-4 ek. cukor,15 dkg. zsír, 3 dl. langyos tej+1ek.cukorban felfuttatott 3 dkg. élesztő, fél cs. sütőpor - összegyúrjuk, addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.Töltelék:fél kg. túró (még jobb ha házi túró) egy vödrös (800-900 gr) tejföl, csipet só, ízlés szerint cukor, gyümölcscukor, vagy édesítőszer -akár folyékony édesítő is lehet, 1 nagyobb, vagy 2 kisebb citrom lereszelt héja és leve, 4 cs. vaníliás cukor, 7-8 tojássárga, 7-8 csapott ek. liszt - ezeket robotgéppel kikeverjük gyorsan, majd a 7-8 tojás keményre felvert habját hozzákeverjük óvatosan, hogy ne nagyön törjön össze, viszont teljesen jól keveredjen el benne.Ha szereted, akkor 10 dkg. mazsolát is keverhetsz bele. Kizsírozol egy nagy tepsit, aminek azért egy kicsit magasabb pereme (4-5 cm) van,majd az elnyújtott tésztát beleteszed -és ha jól sikerül, akkor az oldalára is jusson tészta, ki a pereméig, majd a végén levágod a felesleget. Beleöntöd a tölteléket, és a felesleges tésztát óvatosan a töltelék felett levágod. Meleg sütőbe teszed, én majdnem teljes lángon sütöm kb. 1 órát, illetve addig, amíg a teteje szép aranyszínű lesz. Hidd el, nagyon finom lesz. Remélem, hogy egyszer kipróbálod - nálunk az egyik kedvenc lett! Írj, ha megcsináltad.... Jó sütést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!