Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ekkora probléma, hogy férfiként nem tudok főzni? Családban sosem főztünk, gyerekkoromtól nem ettem főtt ételt, és valahogy sosem hiányzott.
Egyszerűen így alakult, Anyum egyedül nevelt, mióta az eszemet tudom hideg kaját ettünk - kenyér, vaj, sajt, szalámi, zöldség, gyümölcs (úgy minden félét, márkát vegyesen).
Kezdettől bejött ez a szendvicses dolog (mivel óvodában nem ettem meg a "moslékot"), suliban meg már egyértelmű volt, aztán itthon is egyszerűbb volt 5-10 perc alatt mindent kivenni a hűtőből... aztán 3 perc alatt elmosni a 2 tányért meg a kést... (Olyan jól esik megspórolni az időt, fáradtságot, könnyű vásárolni, nincs ételszag, egyszerű mosogatni.)
Kicsit meglepődve tapasztalom, hogy ismerkedésnél ez sok szempontból hátrány - egyrészt mert nem én főzök, és nem tudok segíteni (villanyrezsón meg tudom pirítani a kenyeret, és itt ki is merült minden, van gáztűzhelyünk, de sosem használtam), másrészt amikor vacsorára hívnának kicsit kínos, hogy én azt a zsírban tocsogó izét nem eszem meg (amin megsértődnek, mert biztos jól főznek, csak nálam ez nem egy személyes dolog).
Illetve van még az étterem, amikor barátnővel megyek, és választani kell valamit, én általában palacsintát eszem (amitől valamiért kínosan érzi magát, a pincér meg furán néz, pedig rajta van az étlapon.)
Pizzát szoktam/szoktunk még rendelni, mert az gyakorlatilag olyan mint a meleg szendvics.
29/F
Gratulálok, hogy édesanyád az alapvető dolgokat se tudta megadni neki. Kérlek, ha valaha lesz gyereked, bízd a párodra a sütést-főzést.
A múltad nem mentség arra, hogy pár alapvető ételt ne tudj megcsinálni. Én se vagyok egy konyhatündér (de még mennyire, hogy nem), mégis össze tudok rakni egy vacsorát. Neked igényed sincs valamire, ami nem szendvics?
És most, hogy hat éve Olaszországban élek, a barátom olasz, a szüleinek pedig egy pizzériája van, az ő nevükben is kikérem magamnak, ugyanis a pizza fényévnyi távlatra van a meleg szendvicsről.
24/L
Nekem aztán egyáltalán nem gond, tudok ezzel azonosulni. Én csak hétvégén főzök, de akkor szívesen. Hétvégén virsli, melegszendvics, rendelt étel pl pizza vagy gyros tál akármi de nem szívesen foglalkozok vele 5-10 percnél többet.
29N
De a kérdező gondolom Magyarországon eszik pizzát, ott pedig a legtöbb pizza valóban nem áll messze a melegszendvicstől :)
Üdvözletemet küldöm az olasz haverjaidnak és párodnak.
Mikor nős voltam, a világ leglustább nőjét fogtam ki, aki semmi házimunkát nem csinált, elvből...
Mindent megtanultam évek alatt és hét év magány után ismét van párom, az igazi nagy szerelem, az életemben.
Rengeteget spórolunk azon, hogy magunk főzunk, de én azért többször. Imádok sutni, sósat is, édeset is, családunk szerint a palacsintám és a kelt tésztáim mennyeiek.
Magamtól tanultam főzni, három éve nézek csak recepteket a netről, előtte csak szakácskönyv.
De kéthavonta elmegyunk azért vendéglőbe, ide-oda,azt hiszem, ez belefér mindenkinek.
Mivel így élunk, mindig tudom, mit eszem, tudom az adagolást és beosztással a vásárlást is.
Ennek ellenére azt mondom, a főzéstudás nem szempont a hölgyeknél, legalábbis ezt tudom ismerőseimről.
55 F
Kicsit gyerekes. Én is gyűlölök főzni, és nem vagyok főtt étel mániás, mert egy krumplis tészta sem egészségesebb egy szendvicsnél, de egy szelet húst ugyanennyi kisütni. Rádobod a grillre, só, bors, annyi.
Én sem szoktam ilyen bolti szószos, kockaleves szinten kotyvasztani, de egy sima husi vagy hal nyers salival nem nagy dolog. Ebben az nem tetszene, hogy ha boldogan betolnád, amit csinálok, az anyádnak érezném magam, ha meg a szendvicseket tolnád továbbra is, szánnálak.
Utoljára óvodában próbálták belémtömni a kaját, szóval arról sincs szép emlékem... őszintén szólva nincs igényem arra, hogy főtt ételt egyek, ebből kifolyólag a főzés sem érdekel (nem '72-ben vagyunk, hogy 2 féle sajt van a közértben, ma már bőven van választék a szendvicshez).
Igen, az egészségügyet kihagytam, azt is mindenki mondja :) Nem szoktam beteg lenne, és a körzeti orvosomnál is csak 2x voltam a jogsi miatt. Amúgy erdőben dolgozom, jobban bírom a famunkát mint mások, sebek, zúzódások gyorsan gyógyulnak.
"vendégség" - Nem arról van szó, hogy finnyás vagyok, egyrészt néha pizzánál is leég a szájpadlásom (másnap érzem, hogy sebes, gondolom mert nem vagyok hozzászokva a forró ételhez), illetve kanál, villa, valahogy olyan fura érzés a fogaimon fémet húzni (még cakkos a fogam, mivel nem volt ami lekoptassa), na meg az a zsírban tocsogó izé annyira nem vonz :)
"étterem" - Nincs vele baj, szívesen megyek étterembe. Palacsinta, gundelpalacsinta mindenhol van, és általában jól megcsinálják. Még a lazac citrommal bejön, de azt ki se merem mondani, mert vagy nincs, vagy drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!