Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egy INTJ férfi számára tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy INTJ férfi számára tényleg ez a két opció létezik a nőkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Talál egy magához illő racionális nőt, aki a társadalom 1% alatti részét teszi ki. Ennek minimális az esélye.

Megalkuszik egy olyan nővel, aki sosem lesz intellektuális társa és hosszútávon, de lehet, hogy már rövidtávon agyf...t kap tőle.

Mielőtt bárki azzal jönne, hogy a kapcsolat a kompromisszumról szól, nem mindegy milyenről. Nem arról van szó, hogy valaki az ágy melyik oldalán szeret aludni, vagy milyen csészéből issza a kávét. Idegőrlő tud lenni, mikor evidens dolgokba köt bele a másik, ha érvelési hibákat is használ, akkor a hajamat tépem.

Amikor meg a megértés és fejlődés szikráját sem látom benne, az a kapcsolat halála. És a végtelenségig türelmes típus vagyok. Elfogadtam, hogy nem tud angolul, nem tudja elolvasni/értelmezni a PubMed-es tanulmányt, kerestem neki egy magyar nyelvűt, de azt sem olvasta el. Amit ráadásul azzal indokolt, hogy nem volt ideje. Napi több óra Facebookra van ideje.

Amikor mondtam neki, hogy ez így nekem nem működik, akkor hisztizett, de mikor felajánlottam neki a lehetőséget, hogy akkor legyen az, hogy én tanulok, olvasok és a hobbijaimmal foglalkozom ő meg Facebookozik meg plázázik meg amit ő szeret és ha találkozni akar, akkor írjon rám, ha én, akkor meg én írok rá és egyeztetünk, akkor meg megsértődött, hogy nekem ő biztos csak arra kell... Mintha eddig nem a szex tartotta volna össze a kapcsolatunkat, pedig ez is nyilvánvaló volt. Nem tudom az volt-e a zavaróbb, mikor úgy tett, mintha értené miről beszélek, vagy mikor olyasmiket mondott, hogy "én ehhez nem értek, én lány vagyok".

Pedig tényleg én örültem volna a legjobban, ha fejlődik, de vagy az a bajom, hogy meg akarom változtatni őket, vagy rájuk hagyom és akkor meg én őrülök meg.

2019. nov. 22. 10:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Kérdező,hány éves vagy,es a nő hány 3éves?
2019. nov. 22. 17:35
 22/34 anonim ***** válasza:
Valaki tud linkelni egy ilyen tesztet? Kíváncsi vagyok, hogy nekem milyen betűk jönnek ki :D
2019. nov. 22. 20:44
 23/34 anonim ***** válasza:

Teszt: [link]

És az első mondat az INTJ személyiségtípusról azoknak, akik azt mondják, hogy a kérdésnek köze nincs a teszthez: "Bizony magányos egyedül a csúcson, és ezt az Építészek nagyon is jól tudják. " XD

2019. nov. 22. 20:53
 24/34 anonim ***** válasza:
Ja hogy ez :D Ezt már kitöltöttem. 1% olyan, mint én a teszt szerint.
2019. nov. 23. 11:14
 25/34 anonim ***** válasza:
Vagyis kevesebb, mint 1%-a a népességnek. INFJ-A
2019. nov. 23. 11:23
 26/34 anonim ***** válasza:
68%

A kérdező biztos el van ragadtatva ettől a rengeteg ostoba spamtől. :'D Ha valaki nem tartja megfelelőnek a tesztet, akkor egészségére, de nem az volt a kérdés még csak részben se, hogy mennyire megbízható, hogy ki mit gondol róla - vagy, hogy kinek mi a típusa. Így, aki ezzel jön, bizonyítva "mennyivel különb, amiért nem rendeli magát alá ennek az áltudományos horoszkópnak", az maximum csak a szövegértési készségeinek a hiányát bizonyítja okoskodó tónusban. Semmi többet. Komolyan, ha valaki az állatos topicban macskákról érdeklődik, akkor nekiálltok pampogni, hogy ti bezzeg kutyásak vagytok, és mennyivel jobb lenne, ha nem macskát tartana a kérdező, mennyire nem jogosultak a macskák a figyelemre, szeretere? Mert ez körülbelül ugyanaz a magatartás, ugyanaz a relevancia.

Visszatérve a lényeghez;

Mindegyik T-típusban vannak nők is, szóval nem mondanám, hogy csak a társadalom 1%-a lehet racionális nő, a feltételezés irracionálisan túlzó. Nem azt mondom, hogy feltétlenül INTJ lesz, de nem is az volt a kikötés, lehet ENTP, ESTJ, ISTP, bármelyik.

Másrészről az a meglátásom, hogy ha a társad egy leírások alapján nyilvánvalóan buta nő, az nem típusfüggő, és még csak nem is T-F skála-függő. Mindegyik típusban vannak buta emberek, egy F is simán lehet intellektuálisan a társad - az más kérdés, hogy ő meg azzal hozhat ki a sodrodból, hogy nem logikusan közelít meg egy problémát, egy vitát. A problémára elsősorban ez alapján az lehet a megoldás, hogy nem nálad mérföldekkel ostobább csajokat szedsz fel, mert nem lesznek okosabbak semmivel se, nem lesz mélyebb a gondolkodásuk, nem lesz tágabb az érdeklődési körük, nem lesznek alapjában véve észszerűbbek - ezt bizonyára te is tudod, ezért is fura valamilyen szinten a szituáció.

Én nem is fárasztanám magam azzal, hogy összeállok egy olyan pasival, aki nyilvánvalóan nincsen velem egy szellemi szinten. Még az ismerkedési szakaszban se tudnék vele miről beszélni, akkor meg minek legyen?

INTJ nő

2019. nov. 24. 01:09
 27/34 anonim ***** válasza:

Mucikázd a környezetedben, aki hagyja, soviniszta bunkó!

Nem az volt a feltett kérdés, hogy takarózik-e egy elmélettel vagy sem, hogy miért nem tud kijönni a nőkkel. És a feltett kérdésre kell válaszolni. Nem pedig arra, ami szerinted a billentyűzeted mögül valóban a kérdés, ami szerinted valóban a probléma, ha észreveszi a kérdező, ha nem. Te meg ezt nem tudod felfogni. Másrészt ez az értelmetlen betűsor, amit hozzácsaptál a jelöléshez is csak alul műveltséget jelent, nem pedig menőséget, hogy "te milyen perfektül jelzed, nincs értelme a betűknek, te észreveszed ebben a csalást". De ameddig nem bírsz rajta túllépni, hogy a kutya se kíváncsi magával az elmélettel kapcsolatban a véleményedre, addig nem tudsz normális választ se adni, csak kötekedni azzal, aki veszélyezteti az álláspontodat.

2019. nov. 24. 14:32
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy ha már "racionális gondolkozás", elemezzük egy kicsit. Nem érdekes senkinek, hogy "az emberiség alig 1%-át teszik ki" az INTJ-k, de kapásból kb a kommentelők fele beirkálta, hogy "én is INTJ vagyok"? :D

Valóban nagyon ritkák lehettek.

Az se zavarjon, hogy nagyon sok típusnál nagyon max 2-3%-os becslést találni, ami az "emberiség részét teszi ki" kategóriánként ( persze van 1-2 gyakoribb, nagyobb szórással bíró kategória ( pl ENFP), de messze nem az INTJ-k az egyetlenek az 1-2%-os arányokkal, kapásból tudok mondani még 3-4-et).

Szóval mindenki megnyugodhat, mindenki nagyon uniqe. ;)

Erre fogni a saját sikertelenségét, vagy akár a szociális képességei hiányát, stb továbbra is butaság.

De ha már valóban okosnak akarunk látszani, akkor legalább igenis menjünk bele mélyebben. ( főleg ha racionálisnak valljuk magunkat, ugye)

Sokkal ritkább a valóságban, mint gondolnánk, hogy valaki TISZTA INTJ-s pl, vagy bármi tiszta kategóriát képviseljen... A legtöbb ember nem bír mindenből legalább tisztán 80-90%-os értékekkel, amiből a 4 betű összeáll.

De tovább megyek.

Az is elég, ha végig gondolod a közeli ismerőseidet: kik az igazi introk, és kik az igazi extro-k?

A legtöbb ember kevert, és nem szélsőséges intro, vagy szélsőséges extro.

Arra célzok, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak sokan ezeknek, miközben a százalékos értéket kb figyelmen kívül hagyják. Intro vagy? Háyn százalékban?

Csak mert nekem pl 50-50% határán mozog, és valóban kevert (ambivertált) vagyok ilyen téren.

HA csak nem vagy legalább 80-90%-ban valamelyik, akkor ne könyveld el magad egyiknek sem.

(Még csak igazi racionalistának sem, ha csak 5%-al nagyobb eredménnyel tett bele ebbe a kategóriába)

A másik dolog ezekkel az önkényesen kitöltött tesztekkel, amiért torzítanak, hogy magad sem úgy töltöd ki saját magadról, ahogy valójában viselkedsz/gondolkodsz/cselekszel sokszor, hanem azt húzod be, ahogy viselkedni/gondolkodni/cselekedni SZERETNÉL.

Lényeges különbség van a 2 között, és határértékeknél pl simán óriásit torzít már ez is önmagában..

(üdv: egy idealista (nem racionális!) lány. ;)

2019. nov. 24. 16:55
 29/34 anonim ***** válasza:
Nekem 91%-os volt ha jól rémlik az I... :D Akkor most lőjem le magam, mert nem illek a világképedbe? :D
2019. nov. 24. 22:39
 30/34 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy nem létezik tiszta, szélsőséges értékekkel bíró típus (akár INTJ), hanem azt, hogy ritkább, mint gondolnánk.

Persze az a ritka esetek is, ami abból a kevés 1%-ból tevődik össze (ezt még ti írtátok) is mind természetesen itt kommentelget a gyiken. Micsoda véletlen. :)

2019. nov. 25. 08:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!