Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti csak diplomás férfiakkal jöttök össze? Fontos ez számotokra?
Azért kérdezem, mert szinte mindenki megy egyetemre gimnázium után. Nekem nincs diplomám, de persze nem vagyok teljesen tanulatlan. Gondolom az egyetem jó hely ismerkedésre, így más férfiaknak esélyt sem adtok.
26/F
Kérdező, hát nem érted? Ha egy nő elvégez egy tanítóképzőt, esténként Fejős Évát olvas, és évente kétszer eljut színházba (Pál utcai fiúk musicalre vagy a Pintér Tibor lovasszínházába) akkor már KULTURÁLISAN felette áll a diplomátlan pasiknak, és joggal várja el, hogy a "phárja" sokdiplomás értelmiségi legyen - lehetőleg tt végzettséggel és magas fizuval.
(Irónia mód off)
A 14-sel értek egyet.
Nálam is elvárás, hogy diplomás legyen (itt nem a kamu diplomákra gondolok, hanem aminél még van egy színvonal:orvos, mérnök, jogász stb.), de nem azért elvárás mert van egy papírja, hanem ez egy szűrő. Hasonló közegben szocializálódtunk, hasonló értékrendünk, érdeklődési körünk van stb. Én foglalkozàsdoktori diplomát szereztem, most PhD-t is csinálom és dolgozok mellette. Vannak nem diplomás barátaim is, tiszteletem őket de olyan messze állunk egymástól gondolkodásban mint a Földtől a Hold kb. Ők állandóan csak a teljen le a 8 órás munka mentalitás, aztán hétvégén buli meg ivás stb. Ezalatt én mondjuk a karrieremet építem, színházba járok kikapcsolódni, utazom. Gondolkodásmódban annyira egyszerűek, ők nem értik meg, hogy mondjuk míg nekik 18 éves koruktól minden hétvége meg nap a munka után szabad volt és have fun, addig nekem hétvégéket kellett végigtanulnom, vizsgaidőszakban napi 10 óra minimum, most pedig nagy felelősséggel járó munkakörben dolgozom és viszonylag kevés szabadidőm van, konferenciákra járás és minden más mellett. Ha nem hasonló közegből van a párod ezeket nem érti meg egyáltalán és teljesen más a daily routine-ja is. Nem véletlen, ha megnézed mennyire sok az orvos, jogász, mérnök stb.párok, egyetemen megismerkedtek vagy később a munka során. Olyan esetleg van,hogy a férfi diplomás a nő nem (pl. sok orvos-nővér párt ismerek), de olyat ritkán látok, hogy a nő diplomás a férfi nem, biztos, hogy van, de ritka.
26 N
"ha a a nemdiplomásnak kisebbségi komplexusa van emiatt, és a diplomásnak pedig semmi gondja nem lenne egyébként."
Most majd szépen ráfogják, hogy anekdotikus érvelés, de a környezetemben egyszer szétment egy nem diplomás-diplomás pár, mégpedig azért, mert a diplomás (szabadbölcsész) lányka anyukája folyamatosan szekírozta a nem diplomás pasit, mert az ő lánya jobbat érdemel... Persze utólag semmi sem gátolta a kedves mamát abban, hogy az egészet úgy állítsa be, a pasasnak "kisebbrendűségi komplexusa" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!