Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki kövér, annak joggal mondogatják hogy fogyjon le, de ha egy lelkibetegre azt mondom, kezeltesse magát, akkor én vagyok a szemét?
Mentális beteg vagyok. Nem igazán hat meg senkit, ugyan olyan hátrány, mint a kövérség.
És ugyan úgy általánosit mindenki.
Te még pszichotikusként is azt mondod azért olyan, mert nem képes tenni ellene.
Én azért vagyok olyan, milyen, mert anyagcserezavarom van. Járok pszichoterápiára, szedek gyogyszert, járok pszichológushoz és időnként ha eldurvul, befekszek a kórházba, hogy gyógyszert állítsanak. 11 éve van kezelőorvosom és emailben tartom vele a kapcsolatot. Bármi van napokon belül reagál.
Teszek ellene, csak beteg vagyok. Nem baj, ha neked ilyen ember nem kell. De pszichologusi diplomával ezt tudhatnád, hogy létezik szervi ok is.
És ha valakit megszeretsz, netán már egy közös életbe is belefeccöltél tízen éveket, vagy szülőd, gyereked, régi jóbarátod... lesz érintett? Van elég sok olyan krónikus betegség, amit csak karban tartani lehet és együtt élni vele. Nekem is van olyan ismerősöm (szerető férjjel, gyerekkel), aki depressziós lesz időközönként és egyszerűen nem bír kikelni az ágyból és semmihez sincs kedve, miközben sír a bűntudattól (tudtommal az orvos szerint örökletes és hormonális ingadozás hozza elő). Aztán megint hónapokig semmi baja. Én ugyanezt gerincsérvvel szoktam évente pár hétig eljátszani, pedig eléggé motivált vagyok a fájdalom és két kisgyerek miatt és szerintem már milliókat költöttem mindenféle kezelésekre, tornákra, nagyon odafigyelek, de elég pár óra belefelejtkezős túlóra vagy egy esősebb idő, aztán passz.
Nagyon hárítás, amit írsz. Biztos van olyan mentális beteg, aki tehetne ellene, de hát mivel pont mentálisan beteg, ez elég ördögi kör lehet. Nem kell őt választani, ha félsz ettől, és bevallom, én se mernék bevállalni alapból beteg párt (elég a saját nyavalyám, na meg már foglalt vagyok:)). De nem is kell globálisan szidni meg ismeretlenül hibáztatni senkit, mert az kb. olyan, mint amikor egy rákosnak a szemébe vágják, hogy biztos bevonzotta, mert nem volt elég pozitív a gondolkodása - csak azért mert úgy velünk a napsütéses oldalon ugye nem történhet meg - de az már nem érdekes, hogy ezzel még belerúgtunk egyet. ...Baráti körös tapasztalataim szerint mindenki, aki pszichológiát tanult, a saját problémái miatt kezdett bele. Gondolkozz el rajta - ha te sosem sértődsz meg a hasznos tanácsokon. :)
Más azzal foglalkozni akivel vannak emlékeid és beleszerettél egyszer. És más az, akit úgy kell megszeretned, hogy eddig csak nehezíti az életed és lehangol.
Egyébként pedig rá szoktam kérdezni, hogy mit tesz ellene az illető és az általános válasz az, hogy "nem hisz benne", "nincs rá ideje" meg "semmit". Meg sem próbálnak semmit tenni, némelyiküknek betegségtudata sincs, aztán ki van akadva, ha valaki a viselkedése miatt rászól vagy hasonlók és akkor aztán megy az "én ilyen vagyok, nem értem, mi a bajotok velem, nekem ez milyen rossz"... Köszönjük, de nekünk is rossz. Főleg ha már kedvelünk valakit és egy önfejű idióta, aki a viselkedésével elmarja azokat is, akik még kitarranak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!