Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan társkereső weboldal, vagy közösség, ahol kifejezetten a magányos, és az egyedülléttől szenvedő emberek regisztrálnak/járnak el?
Saját tapasztalatom alapján sajnos azt látom, hogy vannak olyan emberek, - beleértve magamat is - akiknek ez a társkeresés és/vagy ismerkedés bizony nem megy olyan könnyen, lazán, spontán módon. Van, aki túl félénk, vagy nagyon gátlásos, esetleg a társadalmi elvárásokhoz képest kevésbé szerencsés külsővel rendelkezik, netán az érdeklődési körében esetleg életfilozófiájában lóg ki a sorból. Ezeknek az embereknek - úgy látom - jóval nehezebben találnak párt, és sokuk ettől bizony nagyon szenved.
Ha létezik (létezne) egy olyan közösség, akár online, akár élőben (valami klub, a hét X napján, délutánján valahol), akkor ez talán tud könnyíteni az ilyen embereknek. Egy ilyen társaságban jobbára mindenki magányos, jobban vágyik a kapcsolódásra, ami talán (igen, idealista vagyok) kicsivel több empátiát eredményez, és valamekkora biztonságérzést is a közösségben, azáltal, hogy "sorstársai" között lehet az illető. Talán jobban meg is becsüli egy ilyen ember a társát, ha végre megtalálja (megint az a "fránya" idealizmusom!)...
Ti tudtok ilyen közösségről? Mik a tapasztalataitok, véleményetek a fenti gondolatokról? 32/F.
A gyakori kérdések társkeresési problémák rovatában nem találsz elég deciáns embert?
Mondjuk itt általában a férfiak a deviánsak, a nők nem. Ez mondjuk fura.
F31
Nem az a célom, hogy "deviáns" embert találjak.
Elég sok tanulmány született arról, hogy a tartós magány bizony igen káros, mind a személyiségre, mind pedig az idegrendszerre nézve. Aki ebben az állapotban van, az sajnos a saját bőrén érezheti ezt; aki pedig eme körön kívül van, annak nagyon nehéz megérteni az ilyen embereket.
Nem mindegy, hogy egyedülállónak vagy magányosnak hívod magadat. A magányos kicsit negatív nekem és feltételezem ha több magányos/negatív emberrel veszed magad körbe, akkor az sem eredményez jót, szvsz!
Én inkább egyedülállónak definiálnám magamat, mert önmagamban is képes vagyok a boldogság szó jelentéstartalmával azonosulni. ☺️
Én is idealista vagyok, nagyon. Nekem más jellegű a problémám a társkereséssel kapcsolatosan, ami masszívan az én hibám, tudom. Nyitott, nagyon lelkes, turbulens, érzelmeket (jó/rossz) eléggé erősen projektáló emberke vagyok (ráadásul meg is nehezítem ezt a "magasan van nálam a léc" belső értékeket tekintve)
Még reménykedem abban, hogy lesz olyan kompatibilis hölgy akivel össze fogunk passzolni. (Mission nearly impossible) 😅
Tl;dr: biztos jó ötlet a többi "magányos" emberrel "bandázni"? :)
41F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!