Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedéskor a látható és nem látható anyagi javak lehetnek előnyök/hátrányok? Pl. Mi van ha lenne pénzem saját lakásra, de inkább nem veszek? Kocsi? Ezeket jól gondolom?
Tudom a nők figyelik ismerkedéskor nonverbális kommunikációs jelekből is, hogy a férfi mit ért el az életben, vagy mit érhet még el a jövőben. Ez akkor is működik, ha nem tudatos, tehát a nő nem egy golddigger, nem szándékosan és csak a pénzre hajt. Fontos nekik a biztonság, aminek egyik fontos része az anyagi biztonság is. Akár csak megnézik a cipőjét, óráját, ilyesmik. Vagy azért ha két ember beszélget néhány-néhány órát (pár randi alatt), akkor kiderül hogy valaki csak albérletben lakik, vagy saját lakása van, van-e vagy nincs kocsija.
De mi van, ha engem ezek nem érdekelnek, de mondjuk az áruk (mondjuk 30, vagy 50 millió) ott van félretéve nekem? Mi van ha nincs kocsim, mert felesleges pénzpazarlásnak tartom, mert jó a városban a tömegközlekedés és mert soha nem érdekeltek az autók különösebben? (Jogsim azért van.) Majd csak ha már lenne egy-két gyerek, akkor vennék saját kocsit. Vagy nincs saját lakásom, mert rossznak tartom, hogy a magyarok ennyire saját ingatlan mániásak és szerintem a saját ingatlannak is sok olyan rejtett költsége, illetve hátránya van, amit rengetegen nem vesznek figyelembe, akik már kötnék fel magukat hogy huszonévesen nincs saját lakásuk. Majd ha már megvan pontosan hány gyerekünk lesz (és ők meg is születtek) és ha tudom hogy biztosan ott akarok élni legalább a következő 10-15 évben, akkor vennék csak saját ingatlant. Arról nem is beszélek, hogy nem költök luxusnyaralásokra, százezres telefonokra, drága cipőkre, órára, hasonlókra.
De ezekkel nem szúrok ki saját magammal ismerkedéskor? Mert az tényleg kiderül egy néhány órás ártatlanabb beszélgetésből is általában akár közvetett módon is, hogy kinek van saját lakása, vagy kocsija. De az nem derül ki, hogy nem, ezek nincsenek, de amúgy van a bankban 30/50 millióm, hiszen nyilván ilyet senki nem mond el. Nekem is a szűk családon kívül még két nagyon régi jó barátom van, akik tudják hogy nagyságrendileg mennyim van. És attól félek még az "ártatlanabb" nők, akik tényleg nem a pénzre hajtanak, ők is nézik ezeket a dolgokat.
1. Menj el egy tetszőleges zsinagógába és kérdezd meg a pajeszos, kalapos fiatal srácokat, hogy mennyire népszerűek a nők körében. Elárulom... még az ortodox lányok körében sem túlzottan, ha csak a család nem boronálja össze őket.
2. Tanulmányozd Briffault törvényét. A nő az anyagi javakra úgy tekint, hogy te férfiként milyen erőforrásokat tudsz biztosítani az ő és leendő utódaitok számára. A bankszámlán lévő számok nem fogják beindítani az ősi ösztönt.
Ergo: hiába tudja tudatosan a nő, hogy jól járna veled, sőt jobban, mint aki státusszimbólumokra szórja el a pénzét, attól még a kémiát, a szexuális vonzalmat nem fogja beindítani. Tehát tényleg csak az olyan nőket fogod tudni vonzani, aki teljesen hideg racionalitással választ párt. Annak meg kevés lesz az a 30-50 millió, mert egyrészt az a tied (más ha sugar babyként megosztod vele), másrészt ilyen vagyonhoz már életszínvonal is dukál, nem gondolod, hogy egy ilyen hercegnő majd a koszos BKV-ra fog ülni veled. Te pedig a spórolós természeted miatt nem fogsz neki taxit fizetni vagy azért kocsit venni, hogy araszoljatok a dugóban a belvárosban.
Sőt, írtad, hogy pénzügyekkel foglalkozol, felvilágosult vagy... Pont az ilyen, pénzre hajtó nők nem szeretik ezt. Ahogy a szexre hajtó férfiak is elkerülik a bigott katolikus lányokat, akik házasságig nem csinálnak semmit, a pénzre hajtó nők is elkerülik azokat, akiket nem tudnak anyagilag megvezetni.
Sok esetben egy 200 ezret kereső segédmunkásnak több esélye van, ha a nő be tudja adni neki, hogy ilyen meg olyan adósságai vannak meg az is mennyire drága, hogy szép legyen, így ő nem ad bele a közösbe, hanem inkább magára költ. Vagy a férfinek vannak adósságai, végrehajtásai, letiltásai, emiatt feketén dolgozik és kp-ban kapja a pénzét a nő meg a személyes strómanja is egyúttal..
De kellene ilyen kapcsolat? Akkor már inkább sugar kapcsolat, ahol szintén fizetsz, de előre letisztázod a viszonyokat, nem kamuzza be, hogy szeret, miközben anyagi előnyökért van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!