Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a nők, akik ismerkedés során felhozzák fontos szempontnak az egészséget, szakítanának ha a párjuk később megbetegszik?
Én önhibámon kívül vagyok beteg. Nem is látványos és problémát is ritkán okoz. Mégis mindig egy törés az ismerkedésben, amikor szóba jön (azt meg becsapásnak érezném, ha nem hozom szóba még összejövetel előtt, persze nem ezzel kezdek nyílván)
Felmerült bennem, ezek a nők mit tennének, ha egy egészséges férfival jönnek össze és később önhibáján kívül megbetegedne.

Van aki igen, van aki nem. Ismerek olyat aki együttmaradt a krónikus beteg barátjával - ma férjével. Fordított nemekkel is ismerek ilyet.
De gyakoribb az - mindkét felállásban -, amikor elhagyják - természetesen papíron nem a betegsége miatt, hanem keresnek valami pici hibát amit fel lehet nagyítani és "amiatt" és "a betegségének ehhez semmi köze", mert hát azt a mai kor emberei nem tudnák lenyelni, inkább ráfogják valami másra és mehet tovább utána az álszent politikai korrektkedés meg a többi öntelt önfényezés, mert hát ők aztán jó emberek. Mégegyszer írom, mindkét nemre érvényes ez, nemcsak a nőkre.

Értem. Hát akkor azt kell, hogy mondjam, hogy a betegségem egy áldás.
Mert ha a betegségem miatt össze sem jönnek velem, nem kell attól tartanom, hogy megbetegedés miatt szakít velem valaki. :)
Biztos lesz olyan, akinek így is megteszem, mert mindenki más. Addig meg jobb egyedül, mint hogy extrém csalódás érjen.
És itt most nem arról beszélek, amitől sokan "szenvednek itt", hogy visszautasítják öket. Én ezt egy természetes dolognak veszem, ha valaki visszautasít, még akkor is, ha a betegségem miatt. Ez nem az én hibám és nem is az övé, hogy nem engem keres. Ez nem csalódás, ilyenen kér rágódni.
Csalódás alatt azt értem, hogy nekem K..vára fájna, ha megszeretnék valakit és egy közben kialakult betegség miatt távolodna el tőlem.
Szóval belegondoltam, hogy tulajdonképpen szerencsés vagyok. Mert van egy szűrő, ami ettől megvéd, mégpedig az, hogy már beteg vagyok.. :D
Baja meg bárkinek bármikor lehet. Az egészséget nem lehet alapvetésnek venni. Az én tüneteim is egy teljesen hétköznapi nap teljesen hétköznapi szituációjában kezdődtek, anélkül hogy bárki akár 5perccel előtte tisztában lett volna vele, hogy onnan számított 2 év szenvedést fog eredményezni.
Nem akarok senkire ráijeszteni, de ez benne van a pakliban, akár a következő 5percben is, bárkinek. Nekem ez a tapasztalatom.
És hozzátenném, senkinek nem kell szégyellnie vagy rosszul éreznie magát semmitől, attól sem, ha belegondol és azt mondja, igen szakítana, ha idő közben megbetegszik.
Nyílván ha ilyen eset fenn áll, az fájdalmas mindenkinek. Mindenki máshogyan reagál rá. Az élet ilyen. Ezzel nincs gond. Csak foglalkoztat picit, ti hogyan látjátok ezeket a dolgokat.
Mert pl. nekem fogalmam sincs, hogy amíg egészséges voltam teljesen, addig hogyan reagáltam volna egy ilyen szitura.
Lehet rossz ember vagyok, de igen, megvan az esélye, hogy nem bírtam volna kitartani a másik mellett.
És még személyes tapasztalatként annyit elmondanák nektek, hogy egészen meglepő dolgok történnek, amikor az emberrel van valami gond. Látszólag semleges kapcsolatok erősödnek meg, szorosnak látszó kötelékek szaladnak el.
És néha az marad mellettetek, akiről sosem hittétek volna.. közhelynek hangzik, de átélni nem az!
Nagyon kíváncsi vagyok a gondolataitokra, a témával kapcsolatban mi jut az eszetekbe? Ti hogyan látjátok?
*elmondanék.
Bocs a hibák miatt. Telefonról írok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!