Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valójában a túl igyekvő szülők keserítik meg a párkeresést?
Sehol nem írtam, hogy akik gazdag családban nőnek fel azok egyből ilyenek lennének, ahogyan szegény családból sem lesznek egyből alacsonyabb elvárásúak.
Úgy is el lehet valakit kényeztetni, hogy csóró családban nő fel és úgy is, lehet normális gondolkodású gyerekeket nevelni, hogy milliárdos családban nőnek fel.
Ennek nincs köze az anyagi helyzethez. Itt a szülök gondolkodásmódjától és hozzáállásától függ minden.
De ezek szerint az ideírkáló helikopterszülők ezt nem fogják fel.
#12: Akkor azt áruld el nekem, hogy hova tegyem a kislányom, amíg a fiúkkal és a férjemmel nyaralunk. Esetleg a fiúkat is.
Mindezt úgy, hogy egy nyári tábor kétszer annyiba kerül, mint ha elvisszük Horvátországba.
Még jó, hogy egy család vagyunk.
Anyaként és nőként is azt mondom, hogy akinek egy kis este van, az nem rohan az első link, pénztelen pasi után, csak mert jól néz ki. Igenis legyen annyi esze a lányomnak, hogy olyan párt választ, akit nem neki kell anyagilag támogatni, és nem nyomorog mellette egy szociális bérlakásban, ha családjuk lesz.
Keressen csak olyat, aki elviszi nyaralni a kis popójàt, kocsikáztatja, és emeletes házat biztosít a családjának!
Szép is, okos is, aranyos is, úgyhogy nem féltem, hogy nem talál majd egy jobb kategóriás férfit maga mellé.
Azt meg magadról telibe xarom, hogy az ilyen lúzereknek nem lesz fiatal, csinos nője. Kim vagy te nekem, hogy a te érdekeid tartsam szem előtt, a saját gyerekem rovására?
Itt nem azon van a hangsúly hogyha elviszi valaki a gyerekét nyaralni akkor az kényes pitsa lesz, míg ha nem akkor meg reális érzékű jóember. Ahogy te is írtad a tábor meg kétszer annyiba kerül.
A hangsúly inkább azon van, hogy a gyerek mennyire érzékeli azt, hogy amit kap azt ingyen alanyi jogon kapja-e meg, mert "neki jár" meg "ő különleges" vagy pedig abban nő fel, hogy érzékeli, hogy az életben mindenért meg kell dolgozni, azaz pl a tenger kifizetéséért is a szülőknek meg kellett dolgozni.
El lehet kényeztetni valakit úgy is, hogy csóró családban nő fel valaki, viszont ugyan nem kap sok mindent a gyerek, csak ilyen egyszerűbb dolgokat (pl csoki, édesség stb) de azokat a szülők olyan stílusban adják neki mintha azok ingyen lettek volna és ő ezt csak azért kapja meg mert neki ezek alanyi jogon járnak függetlenül bármilyen körülménytől.
Konkrétan személyesen is ismerek egy olyan történetet alsós koromból, hogy a lány a legcsóróbb volt az egész osztályból (az egész iskolában is a legszegényebbek közt volt). De mégis ő volt a legelkényeztetettebb és legkényesebb az egész osztályban. Miért? Mert amije volt azt alanyi jogon kapta és éreztették vele, hogy "ő különleges" és neki semmit sem kell tennie. Vele ugyanis mindig kivételeztek és abban nőtt fel, hogy neki sosem kell megtennie azt amit a többieknek, mert ő azok nélkül is megkapja ugyanazokat a dolgokat (sőt még többet is!). És mondom színtiszta csóró családban nőtt fel, de mégis ő lett a legkényesebb.
És persze van fordítva is, hogy gazdag családban nő fel valaki, de reális képet adnak neki, így teljesen okés gondolkodású gyerek lesz. Ugyanis hiába gazdagok, de a gyerekkel nem éreztetik, hogy neki ezek a dolgok alanyi jogon jártak, meg hogy ő felsőbbrendű lenne a társainál, vagy különleges bánásmódot igényelne különlegessége miatt... Több gazdagabb barátom is van akik sokkal jobb emberek mint az átlag és meg nem mondtam volna róluk, hogy annyira gazdagok, mert az életüket anyagi helyzetük ellenére átfonta egyfajta nemes egyszerűség.
Csakhogy az anyagi dolgok mulandóak. Abba kell belegondolni, hogy vajon szeretni fogjuk-e a párunkat ha majd nem lesz vagyona? És itt nem arról van szó, hogy a nő tartsa el a férfit, ilyet nem is írtam sehol.
Egyébként meg nem az a kérdés, hogy én kid vagyok neked, mert nekem őszintén szólva semmi közöm hozzád. Az sincs kizárva, hogy soha nem fogok találkozva se veled se a lányoddal. Nekem tök mindegy mit csináltok. Aláhúzom _nem érdekel_.
A kérdés inkább az, hogy neked mi közöd van hozzá, hogy a lányod kit fog választani és milyen jogon döntöd el te helyette, hogy kiket válasszon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!