Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Előny vagy hátrány, ha egy pasi udvarias?
Mondjuk az itt felsorolt két dolog elég alap (kéne hogy legyen) egy kulturált férfinál. Egyébként előny, ha udvarias, de úgy, hogy azt nem megjátssza.
"És az miért érdekel, hogy másokkal milyen?"
Érdemes megfigyelni, mert valójában olyan a természete. Meg azt is, hogy hogyan beszél másokról. Majd rólam is így fog egy rosszabb pillanatban, mikor elmúlt a rózsaszín köd.
Az udvariasság nemektől és életkortól független, és akkor jó, ha valóban segít. Tehát én nőként tartom az ajtót annak, akinek látom, hogy kell a segítség, mert nagybevásárlásból jött, nehéz a csomagja, bottal/járókerettel jár, el van törve a lába, karja, átadom a helyem metrón, buszon, villamoson annak, akinek nagyobb szüksége van rá, mint nekem... stb.
Ezek egyszerűen logikus dolgok, segíteni annak, akinek kell, ha valóban tudunk segíteni, és valóban kell. De ne úgy segítsünk, hogy azzal nagyobb bajt csinálunk, mint hogyha nem segítünk. Szóval amikor az az ürge felpattant nekem, hogy segít feltenni a csomagot, úgy, hogy engem majd' fellökött, az nem volt jó, nem tudtam pozitívan értékelni a gesztust. Nem érdekelt, hogy neki esetleg ilyen a stílusa, mert majdnem balesetet okozott vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!