Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Létezik olyan személy, aki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan személy, aki a keresztény értékrendet követi, de a vallási dolgok nélkül képes normális, becsületes, emberi viselkedésre?

Figyelt kérdés
A kereszténység tanításaival semmi gondom nincs, sőt, ilyen értékrendű emberrel szeretnék ismerkedni. Azoknak akik viszont így élnek, szükséges a mese hozzá. Én nem Isten, hanem egymás kölcsönös szeretete és segítése miatt szeretnék jó emberként élni. Az én agyam sajnos úgy sikeredett, hogy azzal tudok kalkulálni, amit az érzékszerveimből befutó információkból kapok, semmi természetfeletti nem létezik számomra.
2019. aug. 5. 01:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%

A többség ilyen, lásd pártunk és kormányunk. Ha kell, bizonyos kérdésekben döngetik, hogy mekkora keresztények, aztán amúgy nem élnek úgy és halvány lila fogalmuk sincs a kereszténység lényegi tanításáról.

De ez elég paradox, amit írsz, hogy természetfeletti nem létezik számodra, mégis keresztény értékrendről beszélsz.

2019. aug. 5. 10:50
 12/14 anonim ***** válasza:
31%
Kicsit be vagy zárkózva (nagyon), így aztán neked zárt ember kell. Olyat keress, az a bajod, hogy a zárt emberek többnyire valláskárolultak, azt meg nem akarod elfogadni. Majd hozzászoksz, válassz egy szimpi istent:) 5000 van, nem nehéz.
2019. aug. 5. 12:02
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ma a nyugati világban egyfajta isten nélküli humanizmus uralkodik."

Ne zavarjon, de a humanizmus (és a reneszánsz) pont, hogy a középkori totálisan beszűkült keresztény vallásosság ELLENÉBEN jött létre.

2019. aug. 5. 16:16
 14/14 anonim válasza:
60%

Nekem bizonyos mértékig jelen vannak az életemben a "vallási dolgok", mert azt gondolom, hogy ezek segítenek nekem, hogy minél jobban megmaradjak a "keskeny úton".

A motivációt nem lehet hittanórán megtanulni-megtanítani az iskolapadban, a segítő szándéknak belülről kell jönnie. Viszont a segítő szándék is félre tud siklani, ha valaki nem tudja, hogy segítsen jól, s mik lehetnek a következmények. Ezért adta Isten a Bibliát, hogy legyen egy fixpont, egy útbaigazító segítség.

A kérdésre a válaszom: létezhet, de neki segítségek híján nehezebb lehet a kísértések terén.

2019. nov. 18. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!