Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfogadottabb ha egy nő mamahoteles mint ha egy férfi?
Többen írták, nem arról van szól, hogy HOL él, hanem inkább arról, hogy milyen keretek között, mennyire önállóan. Ha eltartják, kiszolgálják, gyerekként kezelik 30 évesen is, az gáz... férfinál is, nőnél is.
Ha valaki a szüleinél, de felnőttként él, az teljesen érthető. Agglomerációban élek, itt a szüleink generációja hatalmas házakat épített fel, a gyerekeik a legtöbb esetben úgy jutottak önálló lakáshoz, hogy a szülői házon belül választottak egy saját lakrészt/ráépítettek. Tehát nagyjából úgy éltek és élnek a mai napig a szüleik közelében, mint társasházi szomszédok. Saját háztartást vezetve, önállóan, de azért egymást segítve, ha kell.
A gond akkor van szerintem - és ez tényleg inkább a férfiakra jellemző - ha egyedül azt se tudja, hogy mi van a hűtőben és hogy hogy kerül a tiszta ruha a szekrénybe. Ha nincs képben arról, hogy mennyi a lakásuk rezsije, és az milyen tételekből tevődik össze, mennyiért lehet optimálisan bevásárolni egy hétvégére, hogy hanem vesz WC-papírt, akkor nem lesz miben megtörölni a popsiját...
No és persze ha a szülő mindenbe beleszól, irányítja az életét és ettől képtelen függetlenedni.
Mint előttem is írták, a mamahotel nem otthonlakást jelent! Ha anyuka gondoskodik rólad, mamahoteles vagy. (és ezt inkább a kisfiukkal teszik meg) Ha magadra főzöl, mosol, sőt, sokszor akkor már az egész családra, akkor nem vagy az. Egy lányt gyakrabban tartanak házicselédnek, mint egy fiút.
Ettől függetlenül mindenki azt vár el, amit akar. Engem felnőtt, érett nőként sem zavarna hogy otthon lakik, ha mondjuk válás után költözött haza átmenetileg, vagy beteg a szülő és ő segít stb. Csak ne az anyja csecsén lógjon.
9-esnek igaza van.
Nem mindegy az, hogy miért lakik otthon.
Vannak teljesen elfogadható okok, de vannak nem elfogadhatóak....
A 13 éves lányom itthon takarít, mosogat, mos, és ha kell főz is. A férjem 17 éves fia ki van szolgálva, és semmihez se nyúl.
Míg az öcsém otthon lakott, anyukám ágyba vitte neki a reggelit. A vele egyidős barátnője sütött, főzött, takarított otthon.
Ezért tart sok nő a mamahoteles férfiaktól.
#16: Ha már általánosítás: Meglepően sok egyetemista lány csoporttársamnak jöttek a szülők hétvégén takarítani az albérletbe és volt olyan, akinek 2 naponta vitt anyuci kaját. A srácoknál ilyen nem volt.
A szakácsok között több a fiatal srác. Amíg a srác ismerőseim között vannak jó páran, akik simán összedobnak virslifőzésnél extrább kajákat, addig lányból alig.
DE a férfiak továbbra sem általánosítanak ilyenek miatt és nem ez alapján döntik el, hogy kit szeretnek.
Igen, valóban létezik az ellenkezője is. Mondjuk a szakács szakmát most hagyjuk, az kemény fizikai munka, nem az otthon főzésről szól.
Ámde! Amikor egy nő/férfi társat választ, akkor csak a saját tapasztalataiból tud következtetéseket levonni. És ha ő azt tapasztalja, hogy az otthon élő fiúkat kiszolgálják, a nők meg gondoskodnak az egész családról, akkor ez lehet, hogy elveszi a kedvét az otthon élő fiútól. Merthogy mindenki számára a saját tapasztalatai a legerősebbek. Mondom ezt úgy, hogy mint korábban írtam, engem ez nem zavar, ha nem szolgáltatja ki magát és ebből a szempontból úgyis megismerjük egymást.
#18: Amit írtál, az korrekt és normális lenne. A gond az, hogy amint a pontozásból is látszik, az oldal felhasználóinak nagy része képtelen túllépni a saját beszűkült tapasztalatain és nem ad esélyt semminek. A férfiakat negatívan feltüntető válasz 100%-on áll, ugyanaz fordítva leírva 50% alatt.
A valóságban az embereknek vegyes a véleményük és a tapasztalatuk, csak sajnos ez egy olyan oldal, ahova rengeteg frusztrált férfigyűlölő gyűlt össze. A valóságban szerencsére azzal a hozzáállással találkozni, amit te is leírtál. Laktam 18 után OKJ közben otthon, egyetem mellett néha otthon, néha albérletben, néha koliban. Valahogy nem az érdekelte a hétköznapokban élő lányokat, hogy hol lakok és mamahoteles vagyok vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!