Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy felnőtt korban kialakult szerelem lehet ugyanolyan minőségű, mint egy kamaszkori?
Irigylem azokat, akik már nagyon fiatalon egymásra találtak. Régebben azt gondoltam, hogy fiatalon nem éri meg elköteleződni, de egyre kevésbé látom így. Szerintem pont az a legszebb, ha fiatalon összecsiszolódik egy pár, minél több időt eltölthetnek egymással az önfeledt gyerekkorban, amikor még nem kell minden másra gondolni és még nem érdekek alapján értékeljük a másik embert. Felnőttkorban már minden olyan száraz, illúziótlan és kiszámítható. És már mindenki hordoz sebeket előző kapcsolatokból.
Én most 27 éves vagyok, és eddig eléggé rosszul állok ezen a téren. Mit gondoltok, van esély olyat találni, amire vágyom? Ami olyan minőségű kapcsolat, mintha egész fiatalon jöttünk volna össze? Nyilván ehhez olyan lány kell, aki maga is kicsit későn érő, játékos, laza. Valahogy szeretném kicsit bepótolni a kamaszkoromat, ugyanis az nekem családi okokból gyakorlatilag kimaradt...
"Es teljesen mas az a szerelem amit tinikent kotottsegek es elvarasok nelkul elsz meg mint kesobb amikor mar idonk nagy reszet kitolti a melo, plusz rank rakodtak mar kudarcok, csalodasok, az ember nehezebben adja at magat."
Nekem pont ez a bajom. Azt a kamaszkori szerelmet, amiről itt ti írtatok, én soha nem éltem meg. Ez hiányzik. Ha most összejönnék egy lánnyal, kb. fél évre elegendő tervem lenne, hogy mit csináljunk közösen. Át akarom élni ezt a bárgyú boldogságot egyszer én is.
Hát én láttam/hallottam 40 + éves férfiakat is behülyülni a szerelemtől. Valaki a családját is ott hagyta, másik meg mondta, hogy arra vágyik, stb.
De itt is olvastam 40-es nőtől, hogy sose volt még szinte olyan szerelmes, mint akkor 40 évesen..
Mellesleg, a szerelem nem olyan gyakori, mint képzeli sok ember. Ha 10 évente egyszer van pl, akkor mi van?
(Én 28 vagyok, nekem pl ennyi a standard..)
Mondjuk én már nem nevezem fél életnek ( nekem is borzasztóan hiányzott.. aztán inkább kösz, soha többet nem kérek belőle...)
Többet ér most már a szememben egy társ, akivel jól érzed magad, jó a szex 8 vonzódsz hozzá és passzoltok, tudtok és akartok együtt élni, tervezni.
Ennél fontosabb nincs
"Többet ér most már a szememben egy társ, akivel jól érzed magad, jó a szex 8 vonzódsz hozzá és passzoltok, tudtok és akartok együtt élni, tervezni."
Lehet, hogy mást értünk szerelem alatt, én speciel pont ezt. Ha jó társ és jó a szex, akkor nem értem, mi kell még. De ne feledd, hogy ezt is irtó nehéz összehozni.
# 16 vagyok, igen, ezt nehéz megfogalmazni, és valóban többféle szerelem is van, nem is mindig ugyanazt értjük alatta.
Úgy értettem, hogy pl simán lehet egy kapcsolat fő működtető eleme a jó szex is, alapulhat a vonzalmon. Hiába jöttök ki jól emellett, akkor sem feltétlenül leszel szerelmes is.
Én itt inkább a kérdésedből fakadóan arra a kamaszkori "minőségű" szerelemre gondoltam: amikor teljesen ellepi a másik a gondolataidat és az életedbe kívánod, látni/érezni akarod és magad mellett tudni, és már egy mosolya vagy pillantása is boldogságot okoz.
Nem véletlenül van a "nagy szerelem" fogalma sem talán, utóbbi az, és baromi ritka dolog.. Szóval én az utóbbi, életben 1 vagy 2x előforduló nagy szerelemre gondoltam ( ami olyan, mint a kamaszkori).
Nekem az a véleményem, hogy sokan azt hiszik, hogy csak a kamaszkori szerelem lehet ilyen mély és különleges. Az tény, hogy kamaszkorban többször esünk bele valakibe -vagyis főleg a saját elképzelt idealizálásunkba, nem is konkrét személyekbe, sokkal inkább álomvilágban ábrándozunk másokról. Aztán szépen ahogy tapasztalunk, látjuk, hogy ez csak ábrándozás és leszokunk róla.
Ettől még felnőtt korban is jöhet olyan személy, aki felkelti bennünk ezeket a kamaszkori érzéseket és ebbe a kvázi "drogos" állapotba kerülsz, csak éppen baromi ritkán, akár 10 évente 1x.
NA és amit mondani akartam, hogy nekem pl nagyon hiányzott már ez az őrült fajta lángoló "szerelem" az életemből pár éve, de aztán rájöttem, hogy a megfelelő társ+vonzalom+közös tervezés és jövőkép bőven elég a boldogsághoz.
ÉS igen, ezt is irtó nehéz összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!