Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondja ezt állandóan mindenki?
A szülők ilyenek. Nem tudják feldolgozni, hogy felnősz és változol. Nekik mindig az a 15 éves kis suhanc leszel aki hajtotta a lányokat és szerelmes volt mindenkibe. A szülők nagy része egyáltalán nem ismeri a gyerekét.
Én is kiborulok, mikor anyám oktat, hogy ne vegyek ezt meg azt mert mindig elszórom a pénzem hát ő ismer. Csak azt nem képes valahogy látni, hogy már nem 30 ezer diákmelós fizetésem van mint 16 évesen, hanem teljes állásom, a fizumnak meg majdnem a felét el tudom rakni. :D
Szóval ez ilyen, a szülők nagy részének a gyerek mindig megmarad kis tini aki semmit nem tud. Ebben nyilván közrejátszik, hogy egy felnőtt ember már nem úgy avatja be őket az életébe és nem nagyon van lehetőségük a felnőtt énjét is megismerni. De ez így van rendjén, nem kell rájuk hallgatni, ennyire egyszerű.
Férfi-nő barátságról meg annyit, hogy nálam mindig tökéletesen működtek az ilyen barátságaim. A kollégáimmal ugyan ilyen viszonyban vagyok mint te, de soha semmi nem volt egyikőjükkel sem. Páromnak ugyan úgy vannak nő nemű barátai, kollégái akikkel jól elvan és melón kívül is beszélnek. Felnőtt emberek között ez annyira alap.
Egyáltalán nincs baj azzal ha más nővel is beszélgetsz, barátnőm mellett én is beszélgetek más lányokkal, sőt volt olyan is mikor szexualitás mint téma is felvetődött beszélgetés formájában, de soha sem csaltam és nem fogom azt a lányt akivel immáron 3 éve együtt vagyok és imádom őt.
Viszont férfi-nő közti barátságot csak is korlátok között tudom elképzelni, életem párja egyben a legjobb barátom is.
Anyukád nem rosszat akart, hanem idősebb, több dolgot tapasztalt, és ebből indul ki. Ezért te sem hibáztathatod.
Egyébként azzal egyet tudok érteni, hogy felnőtt barátság ellentétes neműek között csak mértékkel.. Ugyanis ha a másik ennyire szimpatikus, ilyen jó a közös összhang és kijöttök, idő kérdése, hogy ez a nagy szimpátia és barátság átalakuljon mássá. Akár az egyik félről.
7 éve vagyok kapcsolatban, volt bizony a 7. év előtt mélypont, tudod előfordult már fellángolásom más iránt.. Hosszú ideig tartott, de legyőztem, nem csaltam meg meg semmi, de... Azt nem tudod befolyásolni, hogy az érzelmeid legyenek, vagy ne legyenek.
Szóval tanulság: jobb az óvatosság. Nem azt mondom, hogy nincs férfi-női barátság. Van, csak felnőtteknél nem olyan szoros, pláne párkapcsolatban.. Anyukád tehát nem bábtani akart, hanem élettapasztalatból beszélt.
Én pl elég sok férfikollégámról éreztem, akivel még csak nem is barátkoztam, hanem szimpla HAVERSÁGOT akartam tartani, ergo nagyon nem beszélgettünk chaten, pláne nem hogy naponta-, és mégis, egy-egy alkalommal lejött, hogy többet is akarna 1-2... - Nem csak én állítom és láttam ezt, később már több másik kolléga is megjegyezte ezt, hogy észrevettem-e.... Ez 3 kolléga, mindhárom kolléga kapcsolatban... Ebből 2 egyértelműen be is próbálkozott (!). Egyen meg csak egy iszogatós munkahelyi estén vettem észre, hogy valószínűleg ő is vonzódik.
Nem azt mondom, más nőknek biztos megy ez a férfi-női barátság, az a durva, hogy engem nem csak megdugni akartak ők.. Pedig nagyon jól ki tudok jönni a férfiakkal, nem adok kétértelmű jeleket, tudják, hogy párom is van évek óra, azt is, hogy nem csalom meg. ÉS egyáltalán nem chatelgettem velük csak max nagy ritkán 1 mondatot, ha szükséges volt, és még így is...
Na most gondolom lejön, hogy a párkapcsolatom óta ( 7 év) barátkozni nem szoktam, max haverkodni egy kicsit távolságtartóbb kapcsolatként. Tökre irigylem azokat, akiknek ez megy, őszintén mondom, de nálam ez nem ment, egyszerűen, néha még azzal sem, akinek szintén párja volt..
Egyszer volt barátibb kapcsolatom sráccal neki is hosszú kapcsolata volt, ő soha nem is próbálkozott be nálam. - De ránk is ránk mondták akkor, hogy biztos van közöttünk valaki, más meg a fejéhez vágta, hogy látszik, hogy belém van zúgva.. - Szerintem nem volt, talán ő volt az egyetlen, akinél ez tényleg barátságként működött. - De ha nem lett volna kapcsolatban, akkor itt is jobban tartottam volna a távolságot, hogy véletlenül se forduljon meg a fejében/érzéseiben ez át.
Jobb az, ha van egy kis távolság ha van kapcsolatot. De majd ha fél-1 év múlva felteszed a kérdést, hogy össze vagy zavarodva mert tök sokat lógtok együtt, netán még több dolgot meg is beszélsz vele, mint a saját barátnőddel stb- majd akkor gondolj erre...
Most még csak 3 hét után mondod ezt. Térjünk vissza erre fél-1 év múlva, ha ugyanilyen intenzíven chatelgettek, szüneteltek, beszélgettek, ennyire intim viszonyban lesztek. - nem azt mondom, hoyg törvényszerű ez a forgatókönyv, hogy majd érzelmeid lesznek... De ha akkor is azt mondod, hogy még mindig csak a barátnőd látod, akkor elhiszem, hogy ez így is marad. Ez is lehet. Én is csak a saját tapasztalatomból indulok ki é úgy valószínűsítek. - Ahogy anyukád is, és minden ember.
9-es vagyok
És nem vagyok amúgy öreg, 28 vagyok. Hogy teljes legyen a kép:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!