Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan változhatnék meg?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan változhatnék meg?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, valahol leragadtam a tizenéves énemnél ebből a szempontból, pedig nem gondolom magam hülyének, vagy butának, de zavar, hogy ilyen vagyok... 37 éves nő létemre, még mindig nem tudtam kinőni abból, hogy ha egy férfi akár két kedves szót mond nekem, kvázi rögtön "szerelmes" leszek, és továbbgondolom a dolgot. Nyilván ez nem igazi szerelem, talán csak jólesik a lelkemnek, az önbizalmamnak, ha valaki kedvesen mosolyog, vagy megdícsér, pedig egy alapvetően jó párkapcsolatban élek 13 éve. Amikor egy kollégám, vagy egy új céges ismerős rám mosolyog, esetleg bókol egyet, kábé úgy viselkedem, mint egy pirulós tinilány, mindamellett, hogy jólesik a dolog, lelkifurdalásom van, hiszen én párkapcsolatban élek. Sosem csaltam meg a páromat, nem is szeretném, nem azért írok ide, mert ilyen terveim lennének, csak kíváncsi vagyok, van-e rajtam kívül még egy ilyen zakkant, akit ennyire "felzaklat" egy mosoly, egy kis kedvesség. Felnőtt nő létemre hihetetlen, hogy még mindig ilyen hatással van rám ilyesmi... nyilván lesznek troll válaszok, "qrva vagy" és hasonlók, de ha csak egy olyan lesz, aki érti, mit érzek, már megérte kiírnom a kérdést. Köszönöm előre is
2019. jún. 18. 18:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elég önbecsülésed, emiatt vagy ilyen. Illetve én azt is megkockáztatnám, hogy a kapcsolatod már nem a legjobb ha az érzelmi részét nézzük.
2019. jún. 18. 18:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát önbizalmam az nulla, ez így van, gyerekkoromtól kezdve ilyen vagyok, magamnak való, csendes, befelé forduló. Annyira meg tudok lepődni egy bókon, mintha valaki a lottó ötöst adná nekem...
2019. jún. 18. 18:37
 3/13 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
100%

Talán meg kéne beszélned a pároddal, hogy te többre vágysz, s szeretnéd, ha olykor meglepne egy-egy bókkal, aprósággal, meglepetéssel, amit addig még sohasem lőtt el, mert feltételezem, nem kapod meg tőle ezeket, hanem csak úgy elvagytok a langyban.

Mellesleg engem totál meglepnek azok, akik több mint egy évtizede párkapcsolatban élnek, de az érzelmi intelligenciájuk hatványozottan kevesebb az enyémnél, érted, az enyémnél, aki össz'-vissz' talán két évet sem töltött el kapcsolatban lassan 36 évesen, de mégis van némi fingja ezekről a teljesen default paraméterekről, amik az önzetlen emberi jellemből fakadóan adódnak.

Szóval kérdés, hogy te – még ha tudat alatt is – miért szorulsz rá vadidegenek bókjaira, hízelgéseire egy elvileg "boldog" 13 éves párkapcsolatban...

2019. jún. 18. 18:39
 4/13 A kérdező kommentje:
A párom sosem volt egy bókolós fajta, az érzelmekről való beszélgetés leghalványabb szikrája sem megy neki, nem romantikus alkat - akkor sem volt az, amikor megismerkedtünk, mégis beleszerettem, mert én sem voltam az a tipikus romantika rajongó. Aztán most lehet, hogy mégis többre vágyom, ha így van, akkor nem sok jót jósolok magamnak :D
2019. jún. 18. 18:44
 5/13 anonim ***** válasza:
Apád elfogadott téged gyerekként?
2019. jún. 18. 18:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Kicsi voltam még, amikor meghalt.
2019. jún. 18. 18:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Önfeladó vagy egy kapcsolatban?
2019. jún. 18. 19:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a baj, hogy amúgy sincs önbecsülésed, a párod pedig nem dicsér, a lelkednek meg szüksége lenne rá. Ezért jólesik a bók.

Nyilván nem szerelmes leszel másba, de én nem ítéllek el.

Üljetek le és beszéljetek a pároddal.

2019. jún. 18. 19:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Alapvetően igen, önfeladónak tartom magam mind magánéletben, mind a munkámban. Na nem a lábtörlő szinten, de tény, hogy én alkalmazkodom gyakrabban.
2019. jún. 18. 19:05
 10/13 A kérdező kommentje:
#8 köszönöm!
2019. jún. 18. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!