Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor az egyik fél halálos beteg? Hogyan lehet ezt jól kezelni?
Fene tudja, hogy lehet ezt "jól" kezelni.
A legfontosabb, hogy te tudd miért csinálod, legyél magadban biztos így vele is nyugodt maradsz.
Én is elveszítettem a párom idén, mindketten 25 évesek vagyunk. Betegségben, nálunk fennállt abszolút a gyógyulás esélye, de sajnos nem volt biztos, és nem is jött el. Igaz, ő nem kérte tőlem, hogy hagyjam el, de ha kérte volna se lettem volna rá képes. Egyszerűen ő volt a mindenem, és még most is az. Amikor nagyon rosszul volt, akkoris mindig engem akart, hogy ott legyek a közelében, tőlem érezte biztonságban magát, és én is úgy éreztem, hogy bármitől meg tudom védeni. És hiába elképesztő fájdalom volt látni a szenvedéseit és azt, ahogy kezdett leépülni, tudtam, hogy mellette van a helyem, bármi is történjék. Nem tudnék magamnak megbocsájtani soha, ha nem így tettem volna. Mi nem beszéltünk a betegségről, sem annak a lehetőségéről, hogy nem fog sikerülni. Lehet ez kicsit szőnyeg alá söprésnek tűnik, de nem akartuk hagyni, hogy eluralkodjon felettünk, és ne legyenek boldog pillanataink/napjaink. Én nem éreztettem vele soha, hogy beteg, nyílván azért másfajta bánásmódot igényel ilyenkor az ember lelke, de például, ha valamin összekaptunk (azt tudd, hogy az ilyen helyzetek a feszültségből adódóan gyakran vezetnek konfliktusokhoz), ugyanúgy elmondtam a véleményem mint előtte. Az én szememben őt nem változtatta meg a betegség, ugyanolyannak láttam, mint amikor belé szerettem. Nem hagytam, hogy elengedje magát, sem azt, hogy sajnálja magát. Sokat beszélgettünk a gondolatairól, lelki állapotáról, de sosem hagytam, hogy eluralkodjon rajta. Én ismertem a legjobban, tudtam, mire van szüksége.
Éreztesd a pároddal, hogy szereted, és mellette állsz, ne sajnáld! ez nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!