Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mikor múlik el a szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor múlik el a szerelem?

Figyelt kérdés

Adott egy felnőtt 30-as éveiben járó férfi, aki mindig is egyedül volt. Egyszer véletlenül bejött az életébe egy lány, akibe szinte egyből őrülten szerelmes lett. Fél évig sülve-főve együtt voltak, majd elválasztotta őket egymástól az élet. Ezután eltelt újabb fél év, a férfi végig egyedül volt magányában, majdnem többször feladta már, de végig belül reménykedett.. Téli éjszakánként úttalan utakon jár, ahol a madár sem jár, és a szerelme nevét kiabálja, mert néha csak így bírja ki hogy belül mennyire fáj. A fél év után sincs olyan óra hogy ne gondolna a volt szerelmére, és ne jutnának eszébe az elmúlt idők. Teljesen egyedül van, nincsenek barátok, és senki akinek elmondhatná mit érez belül. Nem érzi már hogy fontos lenne, és azt érzi elvesztette belül a célt, és a reményt. Egyéni útra lép, és elhatározza hogy felszámolja érzéseit, és elvonulva folytatja életét, de teljesen nem tud elrugaszkodni, mert belül még mindig szereti a lányt. Arra vár hogy üzenetet kapjon az univerzumból, hogy ha minden tőle telhetőt megtenne, még talán egyszer újra találkozhatnának útjaik. Észrevesz magában valamit ami azóta nem múlt el mióta találkoztak, de nem tudná elmondani, vagy leírni hogy pontosan mi is az. Egyszerű, megfoghatatlan, véget nem érő fájdalom ez. Megtesz minden tőle telhetőt hogy minél kevesebb dolog emlékeztesse rá, de nem megy. Valami miatt belül képtelen továbblépni! Örökre meg szeretne szabadulni minden érzésétől, és soha többé nem érezni semmit. Valamiért mégsem képes elengedi őt...

Talán évek múlva jobb lesz?

Hogyan lehetne egyedül újra boldog, ha már egyszer megtapasztalta ezt?

Mi tehet hogy kialudjon végre benne a szerelem tüze benne?

2019. jan. 17. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

A szerelem érzését az agyunkban termelődő hormonok okozzák. Az emberek is állatok, a természetből jövünk. Amit mi szerelemnek hívunk, az egy nagyon erős hormonreakció az agyban, ami az állatokat (az embert is) szaporodásra ösztönzi. Az egyedek célja szaporodáskor a genetikai változatosság elérése az utódok nagyobb túlélése jegyében, ez igaz a férfiakra, de kevésbé köztudott, hogy a nőkre is. Magyarul az ösztöneink azt mondják, hogy lehetőleg több partnertől legyen gyerekünk az életünk során.

A hormonfröccsös szerelem érzése elmúlik néhány év után, ami a természetben elég idő volt arra, hogy közös utódok legyenek. Ezután a genetikai változatosság elérése jegyében új szaporodásra alkalmas partner után kezd nézni az agyunk. A civilizációban az utóbbi néhány ezer évben ezt a családi szeretet és összetartás érzetével próbálták pótolni, hogy ne érjenek véget néhány év után a kapcsolatok/házasságok emiatt (mint ami most is zajlik) de ezek az értékek sajnos pont most kiveszőben vannak.

2019. jan. 17. 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:

#1 Nagyon köszönöm válaszod. Ezek szerint ez csak egy kémiai illúzió.

Talán még van remény :)

Már csak max másfél év. Nem tudom sírjak vagy nevessek önnön tehetetlenségemben.

2019. jan. 17. 18:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Baromság ez a "néhány éven belül elmúlik a szerelm". Aki volt már jó kapcsolatban az tudja, hogy ez nem így van. Ha két ember tesz érte, hogy megmaradjon a tűz akkor meg fog.

Ha a szerelem semmilyen viszonzást nem kap akkor kétfelé mehet a dolog. Vagy emiatt múlik el, vagy pont emiatt nem. Plátói szerelemből elég nehéz kigyógyulni. Inkább csak akkor szokott elmúlni, ha jön valaki más akibe beleszeret.

2019. jan. 17. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Emberek közé kellene menned. Olvasni, találni egy hobbit, bármit, ami el tud terelni egy picit.

Találni egy utat, hogy kiadd magadból a fajdalmat. Tudtad, hogy nagyon jól írsz? 😉

Én karaokezni szoktam, amikor fáj. Tudom mit élsz át, bár én nem bírtam sokáig, és szerencsémre én kaptam második esélyt. Semmi, amit azelőtt átéltem nem fájt úgy, mint elveszíteni, akit szeretek. Ezzel keltem, ezzel feküdtem. Àllandóan elsírtam magam. Nem tudtam enni. Depressziós voltam, meg akartam halni. Pedig felnőtt nő vagyok, gyerekeim vannak...

Kémia... a lótúrót. Nem éled át mindenkivel, mert ha csak a szaporodásról szólna, akkor simán ketesne az ember valaki mást. A pokol az, amikor nem kell más, mert tudod, hogy senki nem lenne olyan. Senki nem Ő lenne.

Aki igazán fontos volt, azután 10 év múltán is megsajdul a a szíved. Azzal az egyel pedig 10 év múltan is újrakezdenéd, bárki is van éppen melletted akkor.

2019. jan. 17. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen szerelmek. Nekem is van egy ilyen, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy újra beszélünk,hosszú idő után. Nem mondhatom el neki, mit érzek, de vagyunk egymásnak, és ez mindenért kárpótol.
2019. jan. 17. 20:44
 6/6 A kérdező kommentje:
#4 Köszönöm :)
2019. jan. 18. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!