Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek az alábbi 2 lehetőség közül melyik tűnik inkább egy “ideális” jó/boldog párkapcsolatnak? Ti melyiket választanátok?
1.) sokat viccelődnek nevetnek együtt, csipkelődnek. Sok a közös program, közös főzés, színház minden féle.
Mások felé kimutatják a szerelmüket, sokat ölelkeznek.
De ha vita van, tart a sértődés napokig, valahogy nem tudják lekommunikálni, igazából sosem beszélik meg a dolgokat csak mondjuk egy ajándékkal/ közös élménnyel elsimítják.
Kb mindenre a fiú hívja meg a lányt, lovagias vele nagyon, figyelmes.
2) nagyon hasonlóak, lelki társak. Nagyon hasonló érdeklődés és gondolkozás minden területen, igazi csapatot alkotnak.
Mások előtt szinte sohasem ölelkeznek vagy ilyesmi, még egymás kezét se fogják meg.
Ha vita van kompromisszumot kötnek és őszintén átbeszélik az egészet.
Mindenki fizeti a maga részét kb mindenben.
Én valami köztes állapotot választanék, mert "De ha vita van, tart a sértődés napokig, valahogy nem tudják lekommunikálni, igazából sosem beszélik meg a dolgokat" ez engem hosszútávon tönkretenne.
Bár ettől függetlenül még mind a kettő lehet ideális kapcsolat. Nem vagyunk egyformák, az emberek nagyon sokfélék.
Ezek a paraméterek elég érdekesek. Nyilván ezeknél többől áll mindkét kapcsolatmodel. Nekem valahogy a kettő kombója lenne megfelelő: Csipkelődés a lelki társ érzéssel. Sok hasonlóság. Nevetês.
De ha szigorúan a kettő közül kell választani akkor a 2-es a lelki társ bélyeg miatt.
2.
Sajnos az 1.-t jobban ismerem.
Egyik sem jó kapcsolat.
Az első felszínes, mert csak addig jó a másik amíg program lehet vele, a problémákat nem beszélik meg. Ez hosszú távon frusztrációt okoz majd egyik vagy mindkét félben.
A második is furcsa és hosszú távon nem elképzelhető nekem.
Ha valaki a lelki társam, azzal nem viccelődök? Illetve itt a mindenki a maga részét egy ideig működhet, de ha komolyabb lesz a kapcsolat, akkor közös kassza kell. Ugyanez vonatkozik az 1. részre is, ott se lehet a végtelenségig csinálni hogy a fiú meghívja a lányt (gondolom emiatt van egy alá-fölérendeltségi érzés a felekben, lehet ezért nincs megbeszélés?)
30/N
"A második is furcsa és hosszú távon nem elképzelhető nekem.
Ha valaki a lelki társam, azzal nem viccelődök? "
Nem írta a kérdező, hogy a második verzióban nincs egymással viccelődés. Legalábbis az én értelmezésem szerint nem ezen van a hangsúly (mint az elsőnél), de attól még része lehet a kapcsolatnak az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!