Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelmes és egyben értetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmes és egyben értetlen fiúbaráttal mit tudnék kezdeni?

Figyelt kérdés
Van egy fiúbarátom, akit már lassan három éve ismerek. Nemrég vallotta be, hogy azóta szerelmes belém, egy ideig ez abbamaradt, de most újra előjött. Egy ideje szingli vagyok, de egyelőre nem akarok senkivel sem összejönni vagy próbálkozni. Az a helyzet, hogy elég messze lakunk egymástól. Én most kezdtem az egyetemet Budapesten, ő pedig nagyjából 200 km-rel arrébb lakik. Nagyjából két hete volt valami rendezvény, ami miatt egy pénteki napon feljött és az egyik haverjánál aludt. Előtte mondta, hogy beszélni szeretne velem, de nem akar egy nyílt helyen találkozni, jobb lenne ha az albérletemben lehetnénk. Ezzel nekem annyi bajom volt, hogy van egy szobatársam, akinek a szülei a lakás tulajdonosai, és a szerződésben is feltüntették, hogy nem fogadhatok vendéget (amúgy is egy fél konyha, egy szoba és egy mini fürdőszoba az egész lakás). A szobatársam péntekenként mindig vagy vidékre utazik a szüleihez vagy egy másik nagyvárosba a barátjához, tehát péntektől vasárnapig egyedül vagyok. Úgy voltam vele, hogy egyszeri alkalommal belefér, max vigyázunk, hogy senki ne lássa meg, hogy a lánylakásba besétálok egy sráccal. Na mindegy, nagyjából este 8 körül értünk oda hozzánk, én elkezdtem vacsorát csinálni, rajta pedig látszott, hogy nagyon habozik. Nagy nehezen kibökte, hogy mi a helyzet. Hogy tudja, hogy milyen messze lakunk egymástól, meg hogy még képben van nálam az exem, de megpróbálhatnánk, hogy működne-e a dolog köztünk. Majdnem három órán keresztül mondtam neki, hogy ezt nem tudom megtenni jelenleg és hogy nem lenne őszinte miközben még nem engedtem el a volt barátomat. Ő erre azt csak mondta, hogy ez a válasz nem konkrét nemleges válasz, és hogy ha beengedtem az albérletbe, megszegve a szerződést és kockáztatva az itt lakásomat, akkor biztos hogy nem közömbös számomra. A barátai már telefonon is keresték, de sorra kinyomta őket, és követelte ahogy adjak választ. Újra meg újra elmondtam, hogy nem tudok erre igent mondani, én sem várnám el senkitől, hogy velem legyen miközben tudom, hogy mást szeret. Megkérdeztem, hogy mi mást mondjak még, azt felelte, hogy azt hogy próbáljuk meg... Annyi volt, hogy végül elment a haverjához valamikor éjfél előtt, de csak azért, mert én küldtem, mert az utolsó villamosok jártak már akkor. Kicsit csillapodott utána a helyzet, ugyanúgy beszéltünk üzenetben, de kicsit távolságtartóbb voltam, amit meg is jegyzett. Folyton poénként felhozza az esetet, de ezt ignorálni szoktam. Most az van, hogy mivel tudja, hogy a szobatársam péntek délutántól nincs itthon, közölte, hogy akkor feljön és filmezünk egyet (nyáron sokszor csináltunk olyat, hogy többen is egyszerre néztünk egy filmet a neten és közben beszéltünk, tehát nem ez az átlátszó filmezzünk duma), utána vagy itt alszik vagy átmegy az innen nem messze lakó haverjához. Alapból nemet mondanék erre, de mondtam is neki, hogy a péntek nekem nem jó. Nem akartam magyarázkodni hogy miért, elsőnek csak annyit mondtam, hogy nem jó. Nemrég küldött egy képet, hogy megvette a vonatjegyet és hogy hányra ér be a vonata. Mondtam neki, hogy ajánlom, hogy valamelyik haverjához megy mert én tényleg nem érek rá. Erre azt mondta, hogy nem beszélt meg senkivel semmit, tényleg hozzám fog(!) jönni. Megmondtam neki, hogy ezerszer leírtam már, hogy nekem a péntek nem jó és különben sem járkálhat be az albérletbe (főleg hogy konkrétan ameddig én a konyhában a vacsorát csináltam, ő mint egy dedós kölyök unalmában hozzányúlkált a szobatársam cuccaihoz, elvett egy furulyát és utána nem tudta honnan szedte elő, és a galérián - ami fából van - húzódzkodott). Csak azt mondogatta, hogy hát de már megvette a jegyet és mi dolgom van, hogy nem érek rá. Elmondtam, hogy az egyik szaktársamnak szülinapi bulija lesz, ami miatt alapból nagy vacilálás volt, hogy pénteken vagy szombaton legyen. Én direkt szóltam, hogy nekem a munka miatt a péntek jobb lenne, és tegnapelőtt a szaktársam külön meg is kérdezett, hogy akkor megyek-e és igent mondtam. A srác erre azt mondta, hogy mondjam le, kamuzzam be hogy beteg vagyok vagy hogy közbe jött valami. Természetesen nem fogom lemondani. Egyszerűen nem tudom mit kezdjek vele. Alapból úgy viselkedik néha, mint ha a féltékenykedő pasim lenne. Az íróasztalomon van egy plüssmaci, amit tavaly kaptam karácsonyra a legjobb barátnőmtől, és egyből kérdezősködött, hogy kitől kaptam. Most kicsit elegem lett belőle. A semmiből közli, hogy jön és akkor mondjam le minden programom, mert beszélni szeretne (mellékesen megjegyzem, hogy szombaton pont össze tudnánk futni nagyjából 3 órára, szóval teljesen értelmetlen ez a holnapi dolog). Mostanában úgy viselkedik, mint ha egy negyedikessel beszélnék, pedig elvileg már rég felnőtt korba lépett.
2018. nov. 29. 13:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

Mi lenne, ha nem ereznel allando magyarazkodasi kenyszert? Az a baj, h mindig valami kulso indokot is mondasz a talalkozas szabotalasara: a lakotarsad, a szaktarsad, a Duna vizallasa... Ertsd mar meg, hogy o s viselkedesedet nem elutasitaskent, hanem donteskeptelensegkent ertelmezi! O tenyleg HISZ abban, hogy van eselye, csak meg jobban kell tepernie. Folyton azzal josz, hogy te ezt mindtad meg azt csinaltad, te, te, te. Rossz a megkozelites. Ha valakit le akarsz razni azzal nem igy kell beszelni.

Roviden, indoklas nelkul kuldd el. Ne azert, mert alairtal egy alberleti szerzodest. Csak egyszeruen mondd meg neki, koszonj el tole es a valaszat mar ne is nyisd meg. Ha nem ezt csinalod akkor bajt fog a fejedre hozni. Fel tudod fogni, hogy egy ilyen eroszakos fiu bosszut fog allni valamilyen formaban? Ha elkezd rolad pletykalni meg az a legenyhebb. Most zard le.

2018. nov. 29. 15:15
 12/26 anonim ***** válasza:
85%

"Figyelj Pista, ne gyere hozzám fel, mert nem akarok veled kettesben lenni. Nem akarok tőled SEMMIT sem most, sem később. Vedd tudomásul kérlek, ha nem, le foglak tiltani."

Leírod neki, ha vitába kezd, letiltod. SOHA ne mondd el egy ilyen pasinak, hogy hol laksz, mert bedurran az agya, és megkeres, és soha ne beszélj mellé, amikor elutasítasz valakit, mert ez lehet a vége. Ti már nem lesztek barátok, nem is voltatok azok.

2018. nov. 29. 15:19
 13/26 anonim ***** válasza:

12."Ti már nem lesztek barátok, nem is voltatok azok."

Te több mint valószínű szellemi fogyatékos vagy zseni vagy ha ezt ìgy kivetted a történetből.Vagy csak egy könnyelmű idióta,akinek semmit nem jelentenek az emberi kapcsolatok.

Kérdező:Határozottan,mond el neki hogy te nem szeretnéd megpróbálni vele.Ha ezek után is nyomul mehet a távolság tartás,előbb-utóbb felfogja.

A teljes kapcsolatmegszakìzás is mehet ha neked annyira nem jelent semmit

2018. nov. 29. 15:49
 14/26 anonim ***** válasza:

#13 "Van egy fiúbarátom, akit már lassan három éve ismerek. Nemrég vallotta be, hogy azóta szerelmes belém."

Képes vagy arra, hogy úgy olvass el valamit, hogy értelmezed is, zsenikém?

2018. nov. 29. 16:02
 15/26 anonim ***** válasza:
Nincs benned erő erélyesen elküldeni. Tehát titkon jogosan reménykedhet. Ha egy nő valóban nemet mond, azt egyértelműen érteni fogja a férfi.
2018. nov. 29. 16:17
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Két dolog:

Ennek a palinak érzelmi zavarai vannak, nem is kicsik. Már csak ezért is elhajtanám a francba.

Ez az egyik.

A másik, hogy bizonyos nagyra nőtt kisgyerekek (én gyernőtteknek hívom őket) csak az egyértelmű közlésmódból értenek, férfiaknál ez azt jelenti, hogy a lágy, sugallattal operáló női kommunikáció számukra teljesen ismeretlen és nem is tudják értelmezni azt. Nekem pl. azonnal egyértelmű, ha egy nő nem akar tőlem semmit, nem kell neki magyarázkodnia hetekig.

Neki hiába próbálod köntörfalazva magyarázni, mivel alapvető kommunikációs készségek hiányoznak a repertoárjából. Ha pl. arra hivatkozol, hogy az albérletbe nem járkálhat ki-be, akkor ő neki az csak annyit jelent, hogy ott nem találkozhat veled, mert tilos, de máshol igen. :D Igen, ő itt tart. Ne akard érteni.

Röviden: Vagy elküldöd a p1tsába egyértelműen, vagy folyamatosan a nyomodban lesz. :)

Ez nem barátság. Egyik nőismerősömet is egy pontosan ugyanilyen pali zaklatta és csak úgy sikerült pontot tenni a dolog végére, hogy a javaslatomra a nő azt mondta a kéretlen gyernőtt udvarlójának, hogy nem akar vele többé találkozni.

Ott is ilyen "legyünk barátok" dologból fajult el a dolog zaklatássá.

2018. nov. 29. 16:19
 17/26 anonim ***** válasza:
Ebben a terjengős sztoriban minden volt, csak egy határozott "bocs de nem érdekelsz" nem. Miért hülyíted?
2018. nov. 29. 17:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Jól írták a többiek, határozottabbnak kellene lenned. Csak abból fog érteni. Így azt látja, hogy bizonytalan vagy, tehát lehet esélye nálad.

Nem tudom, miért nem mersz nemet mondani, más helyzetekben is ilyen vagy? Ha igen, jó alkalom gyakorolni. Ha meg azért nem vagy egyértelműen elutasító, mert a barátságát nem akarod elveszíteni, akkor elmondom, hogy azt már "elveszítetted" akkor, amikor beléd szeretett. Magyarul sose voltatok barátok. Ő soha, egyetlen percig sem tekintett rád barátként. Úgyhogy nincs mit veszítened.

2018. nov. 29. 18:13
 19/26 anonim ***** válasza:
Az a legrosszabb, amikor nem húzod meg egyértelműen a határokat. Sajnos férfiként én is voltam olyan helyzetben, amikor egy nőhöz közeledtem, ő is adta a jeleket, elhittem, hogy ebből lehet valami, aztán meg lerázott. Pedig elég egyértelmű volt a közeledésem, de ő nem mondott nemet erre, nem húzódott el, nem mondta azt, hogy "bocs, de ne simogasd az arcom, ne fogd meg a kezem, nem lehet közöttünk semmi". Majd a végén közölte, hogy ő kilép ebből, nekem meg összetörte a szívem. Amikor számon kértem tőle, hogy miért nem állított le korábban, majdnem én lettem a hibás, hogy én ebbe többet láttam bele barátságnál, és azt válaszolta, hogy ő nem gondolt rám potenciális partnerként, és hogy neki ez belefért a barátságba. Ha nem állítod le egyértelműen a másik közeledését, nem húzod meg szigorúan a határokat, akkor utána a másik fél teljes joggal kérheti tőled számon, hogy hitegetted őt, hogy nem voltál egyértelmű. A srác kicsit defektesnek tűnik, viszont ez nem mentség arra, hogy ne közöld vele határozottan, hogy meddig mehet el.
2018. nov. 29. 18:31
 20/26 anonim ***** válasza:

19, azért ezzel a "teljes joggal" kicsit túlzol a magad javára.

Ti mindketten máshol láttátok a határokat, de ha te teljes joggal vonod felelősségre a "barát"-nődet, hogy miért nem állított le korabban, annyi erővel ő is teljes joggal kérhetne számon, hogy miért láttál bele többet a kapcsolatotokba. Egyikőtök sem beszélt világosan és egyértelműen. A kérdezőnél ugyanez a helyzet.

2018. nov. 29. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!