Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom az első találkozásnál letegezte a szüleimet. Szerintetek is bunkóság volt ez tőle?
Illetve hogyhan mondjam meg neki, hogy magázza addig a szüleimet, ameddig ők nem kérik meg rá?
21 éves a barátom
wow az elet nagy gondjai
en is tegeztem a csajom szuleit, miutan osszejottunk...igaz en evek ota ismertem oket.
A szüleid magázzák a barátod? Ha letegezték, akkor úgy illik, hogy visszategez. Ezt a szüleidnek is illene tudnia. Ami bunkóság, az a csendőr pertu: ők letegezik, mert fiatalabb, de őket magázni kell, mert nekik jár a tisztelet... miért is? Mert 25 évvel korábban dugtak a szüleik?
Nem áll rangban a barátod felett a te szülőd. Vagy kölcsönösen magázódnak, vagy kölcsönösen tegeződnek. Ha ez nem kölcsönös, akkor bizony itt a szüleid az illetlen bunkók.
Valakinek ez akkora gond! Nem is értem...
Ha fiatalok a szüleid (40-50-es korosztályra gondolok), szerintem nem egetrengető. Kivéve ha nekik az! Lehet nem jött ki a legjobban, de attól nem érzem akkora tiszteletlenségnek.
Nekem a férjem 21évesen a 47 éves édesapámat simán letegezte semmi perc alatt. Ő semmit nem szólt érte, kicsit sem zavarta. Nagyon is szót értenek egymással amúgy. Édesanyám első percben mondta neki előre, hogy tegezze. Ő ugyanannyi éves mint Apa.
Én dettó így voltam az ő családjában. Ugyan ez a helyzet volt. Ha már a párja lettem, gondolták van annyira közeli a viszony, hogy ez ne legyen probléma. Én is úgy gondoltam meg a férjem is. Sokkal jobb úgy beszélgetni is meg minden, hogy nem az van, hogy "maga"...
21 évesen felnőtt férfi. Ha. szüleid letegezték, akkor ő is tegeződhet. Itt maximum csak akkor háborodhatsz fel, ha a szüleid magázták. Bár ezt a szüleidnek kellene mondani, nem neked.
Nem volt bunkóság a párod részéről, ha kölcsönös tegezés volt. Örülj, hogy egy felnőtt gondolkodású férfival hozott össze a sors. Mit kellett volna férfiként mondania? Csókolom?
Az én családomban alap a tegezés, egyfajta nem vagyok annyira öreg attitűd miatt.
Feleségem családjánál pedig alap a magázás, a tisztelet megadás miatt.
Nekem az elején figyelnem kellet erre, hogy magázzak, de erre felhívta a figyelmet a feleségem. Ez az ami nálatok valószínűleg kimaradt. Ezt pótolni kell. Egyszerűen, egyenesek megkérni őt. Lehet fel se merült benne a dolog, más a normája.
És ettől még semmi sincs veszve, első alkalommal én a házi pálinkát utasítottam vissza, ami komoly törést okozott, de utana 2-3. Alkalomra már rendben voltunk, kedvelnek, mert megismertek. Ja meg tiszteletben tartom a szokást és mindig iszok pálinkát. :D
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!