Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan elfogadhatatlan sokak számára a nagy korkülönbség egy pár két tagja között?
Úgy tűnik, fennakadnak azon is, ha a férfi sokkal idősebb (pl. több mint 10 vagy 20 évvel), de az meg pláne megemészthetetlen sokak számára, ha a nő jóval idősebb.
Miért van ez így? Miért olyan hihetetlen, hogy valóban szerelmesek lehetnek ezek az emberek? Nem vagyok ilyen helyzetben benne, de nem értem, miért fúrják folyamatosan az ilyen párokat.
Ezt én is szeretném tudni. Voltam (vagyok) ilyen helyzetben és nagyon rossz átélni. Nem is múltidőben mondom, mert annyira friss még ez a rossz élmény. A környezetem képtelen volt elfogadni, hogy egy 20 évvel fiatalabb fiút szeretek. Csak azt hajtogatták hülye vagyok, bolond vagyok, ez nevetséges stb.
Végül megfutamodtam, nem tartottam ki. Hagytam magam befolyásolni. Ezzel megbántottam és elveszítettem azt, akit annyira szerettem..és sosem tudom ezt már visszacsinálni.
És ettől ki boldog? Ő nem.. én nem.. talán a környezetem. Pedig ez az én életem, a mi életünk lett volna.
Sajnàlom #11. :(
Nem szabadott volna màsokra hallgatnod, csak sajàt magadra!
De ha megfigyelitek, mindig azok az emberek kàrognak, akarjàk tönkretenni màs boldogsàgàt, akik saját maguk boldogtalanok.
Az egyes esetekkel nekem személy szerint nincs bajom, mert mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné. Ráadásul attól, hogy két ember nem lesz együtt, az én életem ugyanúgy megy tovább - nekem nem lesz se jobb, se kevesebb.
Engem inkább a tendencia és a mögötte levő okok aggasztanak. Egyre sűrűbben lehet ilyen látni, tapasztalni és számomra ez azt jelenti, hogy a társadalom és az egyes emberek életében is valami nem feltétlenül működik megfelelően. A párválasztás alapvetően egy biológiai folyamat (persze lehet mondani az emberi értékeket is, de attól még a döntés közel teljes mértékben biológiai alapú) és ilyen korkülönbség esetén rögtön fel kell tenni a kérdést, hogy egy fiatal embernek mitől vonzóbb minimum 15-20 évvel (tehát közel egy generációval) idősebb másik ember, aki már a fogamzóképessége (ez alatt most nem csak a gyerek elkészítését hanem felnevelését és az életben való elindítását is értem) felső határán van, mint egy saját korabeli partner?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!