Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha beleszerettem egy rasszista férfiba?
Én elég nyitott személy vagyok - nem mondom, hogy előítéletek nélkül -, de nincs bajom más nemzetiségű emberekkel, ill. nem vagyok homofób, hiszen az egyik legjobb barátom is meleg. Azonban nemrégiben kiderült, hogy szívem választottja irtózik a homoszexualitás bármely formájától is. Mit tehetnék? Mit tenne Ön? Mit tennél Te?
Kérem, hogy a negatív kommenteket mellőzzük, hiszen tényleg olyan megoldást keresek, aminek következtében egyik féltől sem kell megválnom! És inkább arra lennék kíváncsi, hogy egy olyan személy, aki átérzi ezt, mit tenne?
Magyarul ő nem rasszista, hanem homofób.
Nem tudnék olyan emberbe beleszeretni, akinek jelentősen eltérő nézetei vannak, mint nekem. Szóval nem nagyon tudom átérezni a problémád, én ilyen esetben egyből ki is ábrándultam volna. Hogy mit tegyél? Amit jónak látsz, ha téged ez nem zavar, hajrá, ha zavar, akkor meg felejtsd el.
De mennyire irtózik?
Hangosan őrjöng vagy csak átkapcsol a tévén, ha két férfi csókolózik?
Ez inkább homofóbiának hangzik, de gondolom a lényeg az, hogy nem túl elfogadó.
Csak rajtad múlik, hogy mi fér bele az értékrendedbe, így szerintem lényegtelen, hogy itt ki mit mond. De... Ahogy a mondás tartja, madarat tolláról, embert barátjáról - márpedig ez ezerszeresen érvényes az ember társára.
Nekem személy szerint probléma lenne ilyesmi, hiszen miért legyek együtt valaki olyannal, akivel ellenkezik az értékrendem, de mint mondtam: csak te tudod, hogy mi fér bele neked.
Rosszul használod a rasszista szót. De nem a baj, a politika is. Amit "rasszistának" neveznek az tulajdonképp fajgyűlölet lenne, a sima rasszista szerintem az aki azt az elvet vallja, hogy több rassz is létezik a világon és ezek mind-mind mások, mindegyik másban jó vagy rossz.
Ui: Ilyen elven én is rasszista vagyok.
Bár ha a helyi kisebbségről van szó, akkor ennél picikét többről van szó, irtózom tőlük, parazita életmódot élnek, stílusuk megbotránkoztató, fellépésük agresszív.
Milliószor inkább legyen a szomszédom egy homo pár, mint egy rajnyi rajkó.
Én a nyitott személyeket nem nyitottnak nevezném, hanem önfeláldozóknak. Feláldozzák a saját indentitásukat egy másik identitás érdekében. Hiányzik belőlük a védekezési mechanizmus, ami az emberiséget előrevitte az évezredek során. Ami az evolúcióban előreviszi az élőlényeket. Mert ha nem a te identitásod győz, akkor a másiké fog. Erről szól a nyitottság. A saját indentitásuk feláldozásáról. A jövőnk eldobásáról.
Hát én nem vagyok nyitott és soha nem is leszek az.
Senkit se gyűlölök származása, nemi identitása vagy társadalmi hovatartozása miatt, de ez nem jelenti azt, hogy fel is áldozom magam érte, ahogy egyesek teszik. Ha pedig erőszakkal megpróbálják elvenni azt tőlem, akkor nem félek védekezni sem.
Egy bizonyos rétege a társadalomnak megpróbálja az erőszakot összemosni a gyűlölettel, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz, csak néha párosulnak.
#6 Azért létezhet civilizáció, mert az emberek közösségeket kezdtek formálni, amik megvédték a közösséget alkotókat még akkor is, ha azok gyengék, betegek, vagy öregek voltak. Ha ez a modern "erősebb kutya bacik, az empátia és mások megértése gyengeség" elv lett volna jelen a kezdetektől, akkor ironikus módon az evolúció egy holtágává váltunk volna.
Persze nem mondom, hogy most aztán feltétlenül toleránsnak kell lenned, csak azt, hogy a filozófia, amire építkezni próbálsz, hibás.
Semmilyen filozófiára nem építkezek. Az élet törvényeire építkezek.
Az erős emberek kezében van a jövő sorsa, nem azokéban, akik feladják a saját indentitásukat és beletörődnek, hogy az övüké nem létezhet tovább. Ők olyanok lesznek, mint Amerikában az indiánok. Elpusztulnak. Ennyi.
Aki nem védi meg magát, az elpusztul. Hiába élünk a 21. században. Ma is ugyanazon törvények uralkodnak, mint régen. Amelyik nemzet nem védi meg magát, az ELPUSZTUL.
Meg lehet nézni a nyugati haldokló társadalmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!