Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó tanácsok hosszú kapcsolatra? Ti hogy csináltátok?
Azokat kérdezném, akik házasságban élnek vagy több éve együtt vannak. Mi a jó kapcsolat titka? Hogyan kell összecsiszolódni? Milyen tanácsokkal látnátok el másokat vagy akár mit csináltatok volna másképpen?
Vita mentesen szeretnék válaszokat, történeteket kapni. Előre is köszönöm! :)
A jó kapcsolat titka az őszinte nyílt kommunikáció bármiről és bármikor. Fontos a kompromisszum, a tisztelet, a szeretet, a hűség, az odafigyelés, a segítőkészség, az empátia.
Ne legyetek önző egoisták. A felmerülő problémákat ne kiabálásokkal és veszekedésekkel oldjátok meg, hanem kulturált emberi hangnemben beszéljétek meg a problémát és oldjátok meg közösen.
Sok közös programot szervezzetek. Tartsátok tiszteletben egymás szokásait, hobbijait.
Ne akarjátok a másikat megváltoztatni és saját képetekre formálni.
Foglalkozzatok önismerettel és kommunikációval.
Mindig mondjátok ki, amit gondoltok, mert senki se gondolatolvasó.
A játszmáknak nincs helyük egy felnőtt kapcsolatban.
Az, hogy most közös, vagy külön kassza azt döntsétek el ti, ha már együtt laktok. A közös kassza mindig jobb.
tisztelet, kedvesség, bizalom, megértés.
ha ez a négy megvan, gond nem lehet. ha valamelyik hiányzik akkor kuka, keresni kell mást.
remélem nem hagytam ki semmit :)
Valahol lakni kell :)
Inkább kibírom az asszony rigojáit, minthogy elköltözek innen, mert szép lakása van :)
Még el is vettem őt ez miatt, mert különben röpülhettem volna :)
Ja meg azt is illene írnom, hogy: alkalmazkodás, szeretet, szakítás helyett a kapcsolat javítása, meg amit még ilyenkor szoktak írni :)
Én inkább magára a választásra helyezném a hangsúlyt. Két eltérő személyiség minden jótanács ellenére is felőrli egymást.
Tehát, én inkább arról írok, kivel lehetsz boldog hosszútávon.
1. Alap értékek egyezennek. Ha ő pl nem házasság párti te meg 3 év múlva feleség akarsz lenni az konfliktust fog okozni. Valakinek be kell hódolnia.
2. Már az elején meg tudjátok beszélni a terveiteket, céljaitokat és a fontos/kényes kérdéseket. Mint pl a házasság. Sok nő itt hasal el. Sosem kérdez meg a párját mit gondol erről csak várja hogy megkérjék valamikor, mert "így illik". Ha viszont eljuttok a beszélgetésig és a partnered mis-másolja a kérdést, nem őszinte veled, nem lehet vele haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!