Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van olyan, hogy valaki néhány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan, hogy valaki néhány szó után szerelmes lesz valakibe?

Figyelt kérdés
Velem eddig vagy így volt, vagy pár perc után, de sokan azt mondják, hogy ez nem így van, nagyon jól meg kell ismerni a másikat, ez nem szerelem. Vagy én vagyok őrült? Én meg úgy gondolom, villámgyorsan látszik a másikon, hogy milyen, ha annyira hozzám illik.

2018. jún. 1. 09:19
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Csakhogy vannak olyanok, akik első pillanatban szerelmesek voltak, és ez még sokáig megmaradt, összeházasodtak, stb. Akkor sem fogod ismerni a másik embert, ha hetekig, hónapokig ismerkedtek. Semmit sem fogsz tudni róla szinte. Ezt érezni kell. Sokszor el sem jut az ember tudatáig a dolog, hogy mi miért tetszik neki, csak tetszik. Nem azért szerelmes az ember, mert valamit szeret a másikban, az egész másikat szereti, nem egyes tulajdonságait, és ez nem akaratlagos, és nem számító dolog, hanem jön magától.

Mondd már el, légy szíves, hogy az egyes családtagjaidnak pontosan mik a problémái, mitől félnek, mitől szoronganak, mit szeretnek, mit utálnak, vannak-e fóbiáik, pontosan milyen a személyiségük. Pedig elvileg "ismered" őket.

Tegyük fel, hogy ez csak vonzalom. Dehát nem ismered! Hogy érezhetsz vonzalmat! Na ugye. Akkor valamennyire mégis ismerned kell már az elejétől.

2018. jún. 2. 13:39
 32/38 anonim ***** válasza:
23 as vagyok,kérdező most szerelmes vagy?
2018. jún. 4. 09:43
 33/38 A kérdező kommentje:
Én sajnos az. De ez most nagyon sokáig tartott. Több éve "ismertem", vagyis láttam, beszéltünk, mikor muszáj volt. Aztán egyszer pár percig másról beszéltünk, és akkor esett meg a dolog. De nem is akkor, hanem kicsivel később, de amiatt volt.
2018. jún. 4. 09:47
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Neked Kérdező komoly problémáid vannak fejben. had reagáljak a kommentedre, mert látom, direkt játszod az értetlent.

"Csakhogy vannak olyanok, akik első pillanatban szerelmesek voltak, és ez még sokáig megmaradt, összeházasodtak, stb. "

NEM. Első pillanatban megtetszett nekik a másik fél, vonzalmat érzett iránta és később kialakult a szerelem. Hangsúlyozom, te kevered a vonzalmat a szerelemmel.

"Akkor sem fogod ismerni a másik embert, ha hetekig, hónapokig ismerkedtek. Semmit sem fogsz tudni róla szinte. Ezt érezni kell. "

Ezt komolyan mondod? Lehet, hogy veled ez a helyzet, de aki kicsit is odafigyel a másikra, az megismeri a másikat. Áruld már el, ha hónapok, esetleg évek óta ismerek valakit, akkor hogy a fenébe fordulhat elő, hogy semmit sem tudok róla? Érted te egyáltalán, hogy miket írogatsz, vagy csak lököd, ami hirtelen eszedbe jut? Én a páromat ismerem kívülről-belülről, mert nem vagyok felszínes, érdekel mi van vele, meg akartam ismerni. Ellenben veled, úgy látszik, hogy téged nem is érdekel a másik. Ha hónapok óta együtt vagy valakivel és nem ismered kicsit sem, akkor benned van a hiba.

". Nem azért szerelmes az ember, mert valamit szeret a másikban, az egész másikat szereti, nem egyes tulajdonságait, és ez nem akaratlagos, és nem számító dolog, hanem jön magától."

NEM és NEM. Pont, hogy azért leszel szerelmes, mert megismered az illetőt. Olyan nincs, hogy csak úgy szerelembe esel. Ha így működne, akkor nem lenne annyi válás. Amiről te beszélsz, az a vonzalom.

"Mondd már el, légy szíves, hogy az egyes családtagjaidnak pontosan mik a problémái, mitől félnek, mitől szoronganak, mit szeretnek, mit utálnak, vannak-e fóbiáik, pontosan milyen a személyiségük. Pedig elvileg "ismered" őket."

Hát basszus... képzeld el, ismerem a családtagjaimat és tudom, hogy mitől félnek, mit szeretnek, mit utálnak és hogy milyen emberek valójában. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy évek óta ismerem őket. Ha te a szüleidet egyáltalán nem ismered, akkor baromi nagy bajok vannak nálad és az életfelfogásoddal, magyarán szarsz a másikra:D Inkább ne is írj többet, mert csak magadat nevetteted ki. Ilyet még nem is hallottam, hogy valaki évek óta együtt él valakivel, de közben semmit sem tud a másikról. Kész vicc:D Az ilyen embert nem tudnám komolyan venni. Téged sem tudnálak komolyan venni, mert ez a hozzáállás azt jelenti, hogy nem is érdekellek igazán, felszínes ember vagy.

"Tegyük fel, hogy ez csak vonzalom. Dehát nem ismered! Hogy érezhetsz vonzalmat! Na ugye. Akkor valamennyire mégis ismerned kell már az elejétől."

Úgy érezhetsz vonzalmat, hogy működik a kémia köztetek, tetszik külsőre. ÉRTED? Először a külsőt látod, az megtetszik neked, megvan a vonzalom, aztán elkezdtek ismerkedni. Ezt tényleg el kell magyarázni egy felnőtt embernek? Hány éves vagy? Az elején nem ismered, így nem is tudsz beleszeretni, csak bejön külsőre, felkelti az érdeklődésed. Ha látok egy nagymellű, jó alakú, szép arcú, nekem tetsző csajt, az én figyelmemet is felkelti, van vonzalom mert tetszik külsőre, de attól még nem leszek belé szerelmes, mert belülről lehet, hogy rohad. ÉRTED????

Valaki segítsen már megértetni szerencsétlennel, hogy mi a különbség a vonzalom és a szerelem között.

2018. jún. 4. 10:52
 35/38 A kérdező kommentje:

Többen, sokan mondják, hogy ők bizony elsőre szerelmesek lettek. Az emberek általában tudják, mit jelent a szerelem fogalma, és mit a vonzalom, ami semmi a szerelemhez képest. A fellángolás is kizárható, ha sokáig tart az ilyen embereknél. Itt is többen megerősítették ezt. Én nem is értem, miért kellene hónapokig ismerkedni előtte, annyira nyilvánvaló a dolog.

Persze sok mindent tudsz a másikról ismerkedés után, pl. mit szeret, mit szokott csinálni, de pontosan egyáltalán nem tudnád megmondani, milyen a személyisége, az emberek 99%-a azt sem tudja, mire kellene figyelni, nem ismeri a pszichológiai fogalmakat, a legtöbb ember nem is igazán gondolkodik ilyeneken. Én magamat sem ismerem igazán, és kétlem, hogy egyedül vagyok ezzel. Aki érdekel, azt jobban ismerem, attól, hogy valaki a családtagom, még nem feltétlenül érdekel, van, akit pl. utálok a családból is. Most az ismerkedés szakaszról van szó, bár kétlem, hogy pár hónap együttélés után igazán megismered.

"NEM és NEM. Pont, hogy azért leszel szerelmes, mert megismered az illetőt. Olyan nincs, hogy csak úgy szerelembe esel. Ha így működne, akkor nem lenne annyi válás. Amiről te beszélsz, az a vonzalom."

A megismerés gondolkodás, a szerelem érzés. Általában nem tudod, mi tetszik, mit szeretsz valakiben, azt sem tudod, mit miért szeretsz, nem tudod, miért a piros a kedvenc színed, pedig biztos van oka, ezt csak érzed. Az emberek nagy része gondolkodni sem nagyon szokott.

A vonzalom nem csak fizikai lehet, lehet lelki is az első pillanattól kezdve. A vonzalom pedig a közelében sincs annak, hogy naponta ezerszer eszedbe jut, róla álmodozol, stb. A vonzalomnál ez sokkal több. Bár amúgy a szerelem jelentős részben vonzalom, de nem ilyen primitív értelemben, ahogy nálad jön, hogy meglátsz egy szép nőt.

2018. jún. 6. 09:21
 36/38 anonim ***** válasza:
Tudod, akik azt mondják, majd ha megismerem, kívül belül, utána leszek szerelmes. Az nem szerelem, hanem tisztán számítás. Minden jó, ami nem az meg simán elfogadható. A miről te beszélsz az éltem át, belülről jön azonnal ellenállhatatlanul. Nálunk, kölcsönösen jött, azért lett belőle jó, több évtizedes házasság. Ismerkedéskor, pár perc után már úgy beszélgettünk, viselkedtünk, mintha ovis kortól nagyon közel álltunk volna egymáshoz.
2018. jún. 6. 09:29
 37/38 anonim ***** válasza:

Kérdező, én feladom, menthetetlen vagy. Majd egyszer felnősz és saját magad is megtapasztalod, hogy hülyeség amiket írsz. TE KEVERED A VONZALMAT A SZERELEMMEL. Ezt fel tudod fogni?

"Többen, sokan mondják, hogy ők bizony elsőre szerelmesek lettek."

Mert nem tudják, hogy mi a különbség vonzalom és igaz szerelem között. Olyanok min te.

"Az emberek általában tudják, mit jelent a szerelem fogalma, és mit a vonzalom, ami semmi a szerelemhez képest."

Nem, nem tudják, ugyanis az elején nagyon összemosódik a kettő. Nem tudnak különbséget tenni. Ugyanúgy, mint te.

"Én nem is értem, miért kellene hónapokig ismerkedni előtte, annyira nyilvánvaló a dolog."

Talán azért, mert meg akarom ismerni az illetőt, akivel együtt vagyok?

"Persze sok mindent tudsz a másikról ismerkedés után, pl. mit szeret, mit szokott csinálni, de pontosan egyáltalán nem tudnád megmondani, milyen a személyisége"

Azért szeretném megismerni a másikat, hogy megtudjam, milyen a személyisége. Ezt magyarázom már napok óta. Ne legyél már ennyire értetlen.

"Általában nem tudod, mi tetszik, mit szeretsz valakiben, azt sem tudod, mit miért szeretsz, nem tudod, miért a piros a kedvenc színed, pedig biztos van oka, ezt csak érzed. Az emberek nagy része gondolkodni sem nagyon szokott."

De tudom, hogy mi tetszik és mit szeretek a másikban. Te lehet, hogy nem tudod, mert szarsz rá, de én tudom, ugyanis engem érdekel a másik fél.

Én téged nem is tudnálak komolyan venni. Aki az első alkalommal azt mondja nekem, hogy szerelmes belém, körbe röhögöm, ugyanis lehetetlen. Nem ismersz, így nem lehetsz szerelmes belém. Ezzel a hamari kijelentéseddel egy éretlen, dedós és felszínes embernek tartanálak, akinek nulla élettapasztalata van. Hiába lököd itt újra és újra ugyanazt a szöveget, hogy te ismerkedés nélkül is szerelembe tudsz esni, csak magadat csapod be. Amit te érzel, az nem szerelem, hanem vonzódás, fizikai kontaktus. Azt pedig egyáltalán nem hangoztatnám a helyedben, hogy akivel már régóta együtt vagy, nem is ismered, nem tudod mit szeret, mert ez nagyon égő.

2018. jún. 6. 10:06
 38/38 anonim ***** válasza:

"Te vagy felszínes, akinek sokáig ismerkednie kell valakivel. Egy értelmes ember azonnal észreveszi és megérzi a lelki társát. Ahogy itt is 3-4 válaszoló. Azt se ártana megérteni, amit én írtam..."

Kész vicc, beszarás :D:D:D. Azért vagyok felszínes, mert meg akarom ismerni a másikat? Te beteg vagy. Dehogy veszed te észre azonnal a lelki társadat. Ha észre tudnád venni, akkor nem szakítottál volna az előző pároddal. Hoppá, ugye? :D

Az, hogy meg akarom ismerni a másikat, arra vall pont, hogy nem vagyok felszínes, mert nekem nem elég csak a látszat, veled ellentétben:)

2018. jún. 6. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!