Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet úgy egy kapcsolat, ha az egyik fél semmibe veszi, amit a másik dolgozik?
21 éves joghallgató vagyok. Nehéz alapból az egyetem, de mellette gyakornok is vagyok, heti 12 órában.
A szüleim támogatnak anyagilag, hogy ne kelljen diákmunkát vállalnom, mert akkor már tényleg besokkalnék... Nem csak vizsgaidőszakban tanulok, évközben is kiteszi az egyetem a napjaimat.
Viszont a barátom szerint én nem csinálok semmit... Meg hogy nekem könnyű, hogy mindent alám tesznek, semmiért nem dolgozom, stb. Most is elég csúnyán összevesztünk tegnap, én próbáltam volna megbeszélni, mert ez már napok óta érződött közöttünk. Erre nekem esett, hogy hagyjam békén ezzel, ő fáradt, ne fárasszam ezzel, tartsam meg magamnak a gondolataimat. És ez borzasztóan rosszul esett, mert szerintem egy kapcsolatban alap, hogyha az egyik felet bántja valami, azt megbeszélik.
Szerinte viszont nekem nincsenek gondjaim, és bajaim. Komolyan, már úgy érzem, hogy sokkal jobb, ha nem is találkozunk/beszélünk, mert csak veszekedés lesz a vége... De közben meg szeretem, és néha nagyon jó vele lenni, el is felejtem, hogy milyen tud lenni.
Szerintem a te részedől tök jó dolog, hogy tanulsz. A szüleid pedig segítenek ebben, hogy megvalósuljon. Részben szerintem ez a szülők dolga, hogy segítsék a gyereket. Lehet, hogy 21 vagy ami nem annyira gyerekkkor, de egy egyetemi tandíjat nehéz kifizetni, közben pedig élj is. De te akkor is a gyerekekük maradsz ha 50 éves leszel. Kire tánaszkodjon manapság az ember ha nem a szüleire? Ha jó a kapcsolat a családdal, ők mindig melletted lesznek.
A barátoddal van a probléma.. Most azt szeretné h minimálbérért beállj gyári munkásnak vagy mit?
Szerintem a tanulás nehezebb mint egy munka, mivel a munka az “monoton”, szinte ugyanaz a dolga mindennap. Míg te tanulsz, vagyis új ismereteket szerzel, amivel később majd te is beszállsz a munka világába. Egy kicsit sem támogatja és nem lát a falak mögött. Meg kell beszélnetek, mi is pontosan a problémája és normális érvekkel kéne erősíteni a nézeteiteket.
Persze a munka is fárasztó nem azt mondom.. de a tanulás engem mindig jobban lefárasztott, mint a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!