Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hosszú párkapcsolatokban sokszor kell megbocsáltanunk a másik hibáit, botlásait?
Tapasztalatok érdekelnek olyanoktól akik 10en éve párkapcsolatban élnek.
(Kérem ne azok válaszoljanak akik elhiszik, hogy majd egyszer valamikor jó sokára jön az igazi aki semmi hibát nem ejt.)
miért a szerelem topicba írod ezt?
sokkal inkább az együttéklés vagy a párkapcsolati topicokba való.
nyilván sokszor kell, arról szól az együttélés, folyamatos alkalmazkodás és meló.
A párkapcsolat, együttélés, házasság kizárja a szerelmet?
A szerelem az akkor is lehet szerintem az amikor már létrejött a párkapcsolat :)
Sőt (talán ritkán) 10en éves párkapcsolatban is tarthat szerintem.
Ahol melózik az ember a párkapcsolaton az pláne a szerelem egyik formájának tartom.
De a választ a kérdésre azért köszönöm, az indokolatlan kötözködés ellenére is :)
nem froclizás, de amiről írsz, arról nekem nem a szerelem ugrik be, mert ott ezek sokkal természetesebben működnek, az ember odáig van meg vissza, amiről te beszélsz, arról nekem a hétköznapok párkapcsolti nyűgei jutnak eszembe, amikor bizony már látod a másik szarságait, és nemtod hogyan toleráld.
ez már nem szerelem.
Apróbb dolgokat igen.
De megcsalást nem.
23 éve vagyunk együtt.
De ez semmilyen okot nem ad arra, hogy a másik megcsaljon. Hogy azért mert nagyon régóta együtt vagyunk háát egye fene persze kúr**jál félre néha...semmi probléma.
Nem!
A hibáit elfogadni kell. Ha ez nem megy már az elején se, akkor később még úgysem fog sikerülni, csak rosszabb lesz. Senki se tökéletes. Te se.
Botlás alatt megcsalást értesz? Nem, nem kell megbocsájtani. Első percben tisztáztam, hogy nálam a hűség alapvető, első után kidobom. Aki ez után botlik, az már nem fél elveszíteni, nem szeret, és jobb is ha megy az életemből.
Én se azért vagyok hűséges, mert soha senki nem tetszik, vagy nem kezdeményez nálam. De egy helyes idegennel egy pásztoróra nem ér annyit, hogy őt emiatt elveszítsem. Persze, lehet okosan csinálni és reménykedni, hogy sose derül ki. De ha igen...?
Megbocsájtani viszont tudni kell. Van, hogy a másik akaratlanul bánt meg, vagy összevesztek. Ilyenkor tudni kell ezt lerendezni, tanulni belőle, bocsánatot kérni és megbocsájtani. Ha nem így lenne, az első kisebb veszekedés után szakítunk.
De ez sem jelenti azt, hogy a másiknak be kell nyelni bármit! Lásd fent: amikor nem fél, hogy elveszít, és nyugodtan beléd törli a lábát, mert rossz napja van, akkor ideje tovább állni.
Olyan mint a libikóka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!