Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Csak szexet akar a pasi". És mi mást szeretne a nő, ha semmi értelmeset nem lehet még az értelmesebbel se csinálni, mert az is csak operatívan szexet akar, ha valami értelmesről beszélnék vele?
Igen, én is megkaptam férfiként egy randin, hogy "szerintem csak szexet akarsz". Ez úgy mélyen megmaradt bennem, mert szíven ütött. Szíven ütött, mert mindig is szerettem volna egy olyan párt (nőt) találni, aki egyben szellemi társ is. Ehelyett?
Éva
Először örültem neki, hogy végre egy értelmes lányt találtam, fellelkesültem. Mikor már belelendültünk volna az értelmesebb kommunikációba, lelépett. Aztán megtaláltam, próbáltam vele értelmesen beszélni, de ő terelte a szót a kapcsolati, szerelmi dolgok felé. Végül már nem ment, hogy kulturális, filozofikus témáról beszélgessek vele. Megkaptam, hogy "csak szexet akarok", aztán hogy "csak a filozófus Évát akartad megismerni, a bulvárszennylap Évát nem".
Anna
Ő csak barát volt, már volt jegyese. A barátságunk elején még lehetett vele értelmes dolgokról beszélni, akár tudományról is. Aztán egyre üresebben reagált bármi kulturális, intellektuális témára, végül már fel se hozott ilyen jellegűeket, hanem terelte a szót arra, hogy állok a csajozással. Próbáltam vele másról beszélni. Egyszercsak mint derült égből a villámcsapás elkezdett azzal jönni, hogy én akarom őt (a jegyese ellenére). Az égvilágon semmi jelét nem adtam tudtom szerint, különben sem tetszett nekem, másrészt a barátom volt, harmadrészt tiszteletben tartom, ha valakinek kapcsolata van, főleg jegyese. A barátságunk tönkrement. Még amikor megismerkedtem vele, tökre jó volt értelmesen beszélgetni vele, de akkor is ő hozta fel (senki nem kérdezte) a szex és szüzesség témáját. A férfiak a szexmániások, mi?
Katinka
Neki udvaroltam. Nagyon élveztem vele az intellektuális párbeszédet. Aztán egy idő után előhozakodott a gyakorlatiassággal, hogy operatívkérdései lennének, és terelte a szót a párkapcsolatot megalapozó kérdésekre. Pedig beszéltem volna még vele műveltségi dolgokról, mert szeretek nagyon. Végül nem jöttünk össze, ő pedig nem akarta folytatni barátként sem, pedig értelmesen el tudtunk beszélgetni.
Sorolhatnám még ezerrel a példákat, ezeket mind átéltem. És mit látok? Ürességet, igénytelenséget a nőkben. A művelődési helyeken, előadásokon, tudományos fórumokon, bármi értelmes helyen férfitöbbség van, a politikából hiányoznak a nők, a művészetből, tiszta inaktív terméketlen társulat! Egy plázában nézzük meg, kik vannak többségben. Egy tömegközlekedési eszközön kikből van több? Nőkből. A Margitszigeten kik futnak többen? Férfiak. A női nem, őszintén, mit szokott csinálni? Otthon sorozatokat néz, viberezik meg fészbúkozik? És akkor jönnek azzal, hogy de ők mennyire tehetségesek, csak a férfiak elnyomják őket, akik csak a nyers erejükkel bírnak, primitívek és nincs tudásuk. Aham. Fizika szak? Fiúk vannak többen. Mérnökök? Férfiak vannak többen. Nem tiltja meg senki, hogy a nők is megnyilvánuljanak, de csak ürességet látok, semmi tartalom nincs bennük, ismertem egy csajt, aki a Gellért-hegyre se tudott felmenni, pedig nem volt "mozgáskorlátozott".
Volt egy értelmesebb gimnazista osztálytársnőm, összejött egy szürke, semmilyen alakkal.
Akkor miért a nők szokták azzal vádolni a férfiakat, hogy csak szex kell nekik, amikor maguk a nők 99,99%-ban az égvilágon semmi szépet, tartalmasat, értelmeset nem tudnak felmutatni, és ha próbálunk velük értelmesen beszélni, akkor szexre terelik a szót? Miért van ez? Tapasztalatból tudom ezeket, úgyhogy azok a válaszok hiteltelenek és fantáziákon alapulnak, miszerint ez nem így lenne. Megy a piros kéz annak, aki ilyesmikkel trollkodik.
Egyébként a kérdésedre válaszolva: 40 Nobel-díjas hölgy van.
Nem tartom fairnek ezzel példálózni. Valóban nincs egyenlőség a nemek között, ugyanis sok nő még ma se tanulhat, vagy nem azt tanulhatja amit akar. Én például programozást akartam tanulni még közoktatásban, szüleim közölték, hogy nem szabad, mert az "fiús szakma". Van ismerősöm, akit konkrétan nem engedtek tovább tanulni 8 általános után, mert "nem lyánynak való" (a bátyjai egyetemre mehettek)...
És ez nem a középkor, ez a 20.-21. század, Európa közepe.
Így hogy várunk egyenlő számú női tudóst?
Szívecske, a nyelvész a végzettségem, a nyelvtanár pedig a foglalkozásom, mivel egyedülálló anya vagyok és így nem kell sokat görcsölnöm az iskola szünetek megoldásán.
És azt sem írtam sehol, hogy a bevásárló központok közelében több nő lakik, viszont több nő vásárol, mert minden vacakot mi intézünk helyettetek.
Ami a nemek közti különbséget illeti, nem az agyi teljesítményben van, általános tény, hogy a lányok nagyobb részt jobb tanulók, de a fiúk sokszor jobbak egy-egy részismeretben, amire ráfókuszálnak. A különbség inkább beállítódás, érdeklődés területén van, illetve a nőkre kevésbé jellemző a becsvágy, mindannyian ismerjük azt a néhány karrierista nőt akinek nincs ideje családra, a többségünk első sorban családot, gyereket szeretne. Ez pedig a dolgok feladásával jár. A férfi hajthatja a karrierjét egy házasságon belül is, a nőknek erre nem minden estben van lehetősége.
De mindez személyenként változó. Viszont te továbbra sem győztél meg arról, hogy olyan kiemelkedően intelligens volnál, sőt.
Egyébként IQ-t tekintve a nők "átlagosabbak", kevesebb kiemelkedően magas IQ-jú nő van, de kevesebb a "buta" is.
Amiket leírsz jelenségeket, azok valósak, csak az okát nem találtad el. Valóban kevesebb nő megy műszaki pályára, kevesebb nő megy politikusnak, ellenben több nő van tanári pályán vagy a bevásárlóközpontokban. Viszont ez nem azért van mert a nők butábbak lennének.
Rendszerszintű egyenlőtlenség van a két nem között. A kislányok születésüktől kezdve arra vannak programozva hogy a "női" érdeklődéseknek hódoljanak. Csak nézz meg egy játékkatalógust 3-5 éves gyerekeknek szánt játékokkal - akkor még legtöbbször nem a gyerek választ szabadon, hanem a szülő. Kislányoknak játékbaba amit cumiztatni lehet, hercegnős színező, divattervezőkészlet, játékkonyha, játékvasaló, játékfodrászat. Kisfiúknak építőjáték, mindenféle műszaki modellek, játéklabor. Ismétlem, ez még nem a gyerek érdeklődése, hanem a szülő, és a cégek marketingje által ráhúzott szerep, de már itt is elkezdődik a nemi szerepekre nevelés.
Személyiségileg is máshogy nevelik a két nemet. A lányoktól már 3 éves korukban elvárják hogy szépen csöndben üljenek, és legyenek csinosak. Tűrjék el ha a fiúk húzogatják a hajukat, mert "a fiúk már csak fiúk maradnak". A lányoknál a határozottság, ha felszólalsz magadért vagy küzdesz a céljaidért törtetésnek, aggressziónak van tálalva, míg a fiúknál ugyanez, és még aggresszívabb viselkedés bátorítva van.
Kicsit felnőnek, a 12-16 éves korosztály tinimagazinjaiban a lányok megtanulják, hogy kell tökéletesen feltűzni a hajukat hogy vékonyabbnak tűnjön a bokájuk, elcsábítani a náluk 2 évvel idősebb pasikát, és elolvashatnak "tíz tuti tippet hogy bombázó legyél bikiniszezonra". A fiúk ugyanebben a korban informatikáról, kocsikról, számítógépekről, repülőkről olvasnak. Megint csak nem azért mert ez érdekli őket, hanem mert ez a "lánymagazin" és a "fiúmagazin".
16-18 éves kora között a legtöbb fiatal megkapja egy jóindulatú pályaválasztási tanácsadótól hogy vannak "fiús" és "lányos" szakmák.
Ugyanitt bejön az eltérő viselkedésre nevelés amit pár sorral feljebb leírtam, miszerint 18 éves korára egy lány olyan kedves és szófogadó lesz hogy véletlenül se látszik elég erősnek egy stresszesebb szakmához, mint a politikus vagy a közgazdász, hiába lett volna meg benne a tehetség hozzá. És ha meg is lenne az ambíció, biztos hogy hozzávágják a "menj vissza a konyhába" mondatot annyiszor hogy elmenjen tőle a kedve. Rendszeres jelenség hogy a férfiak lenézően, okoskodva, tudálékosan állnak hozzá a nőkhöz, hiába szakmán belüli. Nem hallgatják meg a vélaményét, kételkednek a tudásában, míg szó szerint ugyanazt a szöveget férfiaktól istenítik. Erre kísérletek vannak. És a nő tűri csendben, mert ez lett belenevelve, hogy nem rendez jelenetet.
Mire pályaválasztás elé kerül egy lány, a társadalom megtanította neki hogy milyen személyiségjegyek és szakmák adják a női szerepet, így anélkül hogy tudatában lenne a manipulációnak ezt választja.
Felnőttkorban is gyakoribb, hogy a nők mennek félállásba, tanári állásba ha jön a gyerek, mert egyértelmű hogy ők nevelik elsősorban, apuka csak "besegít". Ugyanez vonatkozik a takarításra, főzésre, bevásárlásra. Többek között azért mert kicsi gyerek korától ez a szerep volt ráhúzva, a háztartásvezető, a beletörődő anya. Gondoljunk csak a gyerekjátékokra megint.
És igen, ezért nincsenek ott a tudományos fórumaidon és művelődési helyeiden, mert amíg a férfiak ott vannak, valaki mágikus módon megfőz és kitakarít. Azért vannak tömegesen a bevásárlóközpontokban, mert a hagyományos szerepek szerint amik uralkodnak, a nők végzik a szükséges bevásárlásokat és ügyintézést - csekkek, élelmiszer, új csizma a gyereknek mert három számot nőtt a lába tavaly tél óta. Azért nem járnak biciklivel mert az esetek többségében ők viszik iskolába a gyereket, és igen nehéz bringán elszállítani bárhova mondjuk egy nyolcévest, egy háromévest, egy iskolatáskát, egy tornazsákot és egy hegedűt. Merthogy ez egy átlagos napi cucc kétgyermekes anyukáknál. Azért nem futnak a Margit-szigeten mert nincs idejük, mert akkor ki végzi a házimunkát és vigyáz a gyerekre.
Tehát nem, valóban nem tiltja meg senki a nőknek a megnyilvánulást, csak társadalmi normák, beidegződések és nemileg címkézett marketing segítségével születésüktől fogva rendszerszinten, implicit módon leneveli őket erről a társadalom.
FONTOS: társadalmi jelenségekről beszélek, statisztikailag kimutatható tendenciákról, mivel te is azokról beszéltél. Ebben nem releváns hogy Katinkának nem volt gyereke, hogy te nem gondolod hogy a nőknek a konyhában a helye, és hogy "vannak olyan nők akik" meg "vannak olyan férfiak akik". A te tapasztalatod statisztikailag nem értelmezhető mert nem reprezentatív és elfogult, így kérlek ne ezt válaszold rá.
Rendszeres jelenség hogy a férfiak lenézően, okoskodva, tudálékosan állnak hozzá a nőkhöz"
Ilyen pl akérdező is az eddigi válaszai alapján.
6 vagyok, olvasd már vissza, mit írtam: nekem IS megvan az a társaságom,baráti köröm, akikkel tudóskodom.
Ha nem szándékosan ferdíted el a válaszodban és tényleg ennyit olvastál ki a válaszainkból, plz, fordulj szakemberhez a tévképzeteid miatt
Nagyon aranyos vagy, hogy a saját alaptalan hülyeségedet hajtogatod, holott nyilvánvaló, hogy egyetem közelében se jártál még soha. Veled ellentétben testközelből megtapasztaltam a nemek arányát, és mint ahogy már mondtam, fizikusok között több szakirányon is női többség van, és akkor ott vannak a biológusok, kémikusok, ahol egyértelműen több a nő, matematikusok között is elég sok van, fele-fele arány biztos megvan.
És tekintve, hogy fingod sincs a dolgokról, hadd világosítsalak fel, hogy a tanárokat TANÁRI karon találod, nem a TTK-sok között. Elképesztően buta vagy és tájékozatlan, nem lehetsz egy kellemes társaság, ne csodálkozz, hogy a nőknek max. dugásra kellesz, senki nem szereti az okoskodó, de teljesen inkompetens embereket.
Nyugodtan írd le még párszor, hogy operatív, hogy izzadtságszagúan próbáld bizonygatni a nem létező intellektusod, ettől sajnos nem leszel okosabb, de azért örülök, hogy legalább egy idegen szót sikerült megtanulni. A mai nap szava legyen az implicit.
#18 Freudi elszólásod volt: testközelből tapasztaltad meg a nemek arányát. Igen, ha a "férfi" alatt azt érted, hogy számodra ki az igazi macsós férfi, akkor nyilván kiveszed a számításból a többi fiú hallgatót, akik hiába udvarolnak neked, te figyelemre se méltatod, mert mondjuk feminin anyuciédesfiának tartod őket, azaz nem férfiaknak. Így persze, hogy több a nők aránya az említett szakokon! :)
Már csak azt hiányolom, hogy nem említetted az informatikusokat és villamosmérnököket, sőt a politikusokat, biztosan több nő van köztük, csak én nem vettem észre.
A tanáris dologgal igazat mondasz, de nem versz át vele: ugyanazokat a tárgyakat hallgatják a tanárisok is, mint a nem tanárisok, legalábbis az alaptárgyakat és közös elméleti törzstárgyakat. Így persze, hogy sok leendő női pedagógust látsz, akik aztán később az utolsó éveikben hallgatják a kifejezetten tanároknak tartott tárgyakat. Elismerem, jó politikus vagy médiaszakember lennél, mert tudod, hogy kell igazat mondva is félrevezetni.
Implicit? Legalább valami ide vágót taníthattál volna, köszönöm, ismerem ezt a szót. Ezt neked ajánlom: imbecil. :)
Kérdező, az, ha kiforgatod mások mondandóját, és képzelegsz, az nem éppen azt bizonyítja, hogy nagyon intelligens lennél...
Kényszerképzeteid vannak, semmi baj, szakember tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!