Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyire normális, hogy ezzel a védelmező magatartásával kényszerít rá arra, amit nem akarok (még)?
Eleinte a barátom nem értette, hogy miért vagyok ennyire szégyellős és miért vagyok zavarba előtte mikor szerinte szép és csinos vagyok. Aztán elmondtam neki, hogy kislánykoromban nagyon durván molesztáltak.
Azóta teljesen megváltozott. Semmit sem sietett, meg nem értetlenkedik, mint előtte. Többször megpróbáltunk lefeküdni (ez iszonyatosan hangzik, tudom), de mindig sírógörcsöt kaptam, remegtem és képtelen voltam. Persze ezek után még kevésbé van önbizalmam, ezek miatt a sorozatos kudarcélmények miatt ráadásul most már attól is félek, hogy talán azt érzi, hogy nem szeretem eléggé és érthető lenne ha így érezne, mivel tényleg nem is adom jelét valójában azzal, hogy nem sikerül a dolog.
Ő meg egyre inkább úgy érzi, hogy az egész kapcsolatunk megmérgezője az a férfi. Nem mondtam el neki, hogy ki az, pedig egyszer már együtt is voltunk az utcán, amikor láttam. Nem mertem neki elmondani, mert rettegtem, hogy a végén még neki lenne baja belőle. Viszont egyre inkább tudni akarja, én viszont őt féltem és ilyenkor úgy érzem, hogy 100x inkább lefekszem vele még ha kifejezetten nem is érzem magam késznek rá, csak nyugodjon le és ne akarjon semmit se tudni arról az illetőről, értelme ugyanis semmi sem lenne a dolognak (nem lett belőle eljárás, amikor megtörtént, szóval bizonyítékunk nincs).
Ez mennyire normális ebben a helyzetben? Tudom, hogy neki is nagyon rossz, mert tudom, hogy szeret. De most mégis mit csináljak? Ha nem lenne ennyire feszült a témától, sokkal könnyebb lenne nekem.
5 hónapja vagyunk együtt
19/N 28/F
Szerintem érthető ha feszült, mert nem vagy vele teljesen őszinte. Szerintem ha nem a molesztálás lenne a téma, akkor ok lenne rá, hogy feszült legyen.
Meg kell bíznod benne. És elmondani amit tudni szeretne. Persze elmondhatod, hogy félted őt. Plusz, ha beszélsz róla akkor sokkal könnyebb lesz utána. (ez a saját tapasztalatom).
Szerintem fontos, hogy folyamatosan beszéljetek erről, ő mit gondol, te mit gondolsz, mert így tudtok csak jó alapot felépíteni. Osszátok meg a dolgaitokat, mond el a félelmeid, miért nem érzed magad késznek stb.
Már 2 pszichológusnál jártam, de nekik nem sikerült elmondanom, hogy mi történt velem pontosan, előtte senkinek nem mondtam ki azokat a dolgokat. A barátomnak pedig igen, igaz nem azonnal. Láttam rajta akkor is, hogy nagyon megrémült a sírásomtól, meg attól amit hallott és nem tudta hogyan kezelni a helyzetet, ő is teljesen kibukott. Aztán elkezdte a szüleimet hibáztatni, meg mindenkit aki akkor tudott róla, de végül is nem tett semmit, amivel én egyet nem értek, mert volt ami csak évekkel később jutott eszembe, teljesen megpróbáltam elfojtani, persze nem tudatosan.
Ha nem mondtad volna, akkor is eléggé érzem, hogy nálam jobbat érdemel, szóval az önbecsülésemnek nem igazán tett jót a válaszod. Egyébként nem tudom, hogy milyennek képzeled, de egy helyes, értelmes férfi, és szeretném hinni, hogy nemcsak a szexért van velem, bár ez kizárt, mert előttem sok barátnője volt, biztosan most is találna kevésbé problémásat. Tényleg nagyon rosszul esett a válaszod, mert hiába figyelek nagyon a külsőmre, edzek szinte minden nap, érzem, hogy nálam sokkal magabiztosabb lányokkal volt korábban, és ezzel csak erősítetted a félelmem, hogy én biztosan kevés vagyok neki (még ha most nem is látja). És az életkorom semmit sem jelent abból a szempontból, hogy egyáltalán nem vagyok gyerekes, ez nem minősítheti őt.
Azért köszönöm a válaszokat!
Tegyél NEKI egy szívsséget, és hagyd el.
Aztán ballagj el JÓ pszichológushoz, és míg nem érzed úgy, ne kezdj! kapcsolatba senkivel, mert őket is tönkrteszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!