Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hosszan tartó, boldog kapcsolatban élni, ha valaki nem képes a szerelemre?
Szerintem a barátom nem tud szerelmes lenni. 30 éves.
Én azt gondolom, neki nincsenek olyan érzelmei. Soha nem sír, soha nem lesz túl szomorú, abba az irányba sem megy el olyan mélységekbe. Mintha érzelmileg egy sokkal kisebb síkon mozogna. A halál sem érinti meg úgy. Tudomásul veszi. Továbblép. Nem láttam még rémültnek, aggódónak, elkeseredettnek.
A másik irányba is ilyen. Nem lágyítja meg a szívét semmi, a kapcsolatokhoz reálisan áll, senki nem söpri le a lábáról. Nála nincs ilyen. Soha "nem eset belé" senkibe, rá nincs ilyen hatással senki.
Én néhány beszélgetés alatt teljesen beléestem, azóta is rajongással szeretem, de az ő érzései nem ilyenek. Reálisak. Imád velem lenni, a szabadideje 90%-át velem tölti, és én vagyok az egyetlen, akit hosszú távon elvisel. Bármiről van szó, velem akarja csinálni. Belőlem sosem lesz elege, sosem un meg. Folyton ölel, csókol, puszil, becéz, bókol, simogat. De tudom, hogy szerelmet nem érez. Talán valami mást.
Egyszer nem bírtam ki, elmondtam neki, hogy aggódom, hogy sosem fog mélyebb érzéseket táplálni irántam. Hogy talán ő is találhatna olyan lányt, akiért úgy odavan, mint én érte. Mire csak mosolygott, hogy dehogyis. Én fantasztikus vagyok neki és "nagyon fontos vagy nekem. Nekem ez nagy szó. Nekem senki sem fontos. Ezt senkinek sem mondanám, de te fontos vagy nekem."
De nekem ez fáj. Két év együttlét után azt szeretném hallani, hogy "szeretlek", de tudom, hogy nem szeret. Csak velem van. Fontos vagyok neki.
Nem tudom eldönteni, hogy ő tényleg ilyen, hogy ennyire képes, vagy velem van a baj, és tényleg lenne olyan nő akit tudna szeretni.
Vagy egyszerűen ennyire reális? Itt van ez a lány, szeret engem, mindent megtesz értem, én pedig szeretek vele lenni, minden jó vele. Ennél több nem kell, nem is lehet.
Mit gondoltok erről?
Sztm örûlj neki ,hogy ilyen. Nem jàtsza a hôs szerelmest.
A szeretlek meg csak egy szô ,bàrkinek lehet mondani.A tettek a lenyegessek.
N25
Folyton ölel, puszil, csókol, becéz részt átgondolva látnod kéne szerelmét.
(Nincs olyan, egy tudat ne tudna szerelmes lenni.)
Belém sem szerelmes a párom, legalábbis ezt mondta még pár hónapja, de azóta egyre mélyebb és bensőségesebb a kapcsolatunk és furcsa módon sokkal többet tesz értem, mint az, aki egész kapcsolatunk alatt állította, hogy szerelmes belém, aztán kiderült, hogy végig megcsalt. A jelenlegi párom nagyon figyelmes, a szeretlek szót ugyan nem, de azt nagyon sűrűn használja, hogy "imádlak". És az, hogy mindig figyel rám, törődik velem, a kedvemben próbál járni és velem tervezi a jövőjét, nekem sokkal többet ér, mint hogy esetleg elhintené, hogy szeret.
Megfontolt, mindent átgondol, nem a heves érzelmek vezérlik, ebből is tudom, hogy amit kapok tőle, az legalább őszinte.
36/N
Ne lovagolj a szavakon.
Különben te meg rajongsz érte igen. Attól, hogy ő nem ennyire intenzív az érzelmei terén, nem jelenti azt, hogy azok kevesebbet érnének. (Sőt, a valóságban ez sokszor többet is jelent, és tartósabb is, mint egy intenzív lángolás, vagy rajngás.)
"-Imád velem lenni, a szabadideje 90%-át velem tölti, és én vagyok az egyetlen, akit hosszú távon elvisel.
-ármiről van szó, velem akarja csinálni. Belőlem sosem lesz elege, sosem un meg.
-Folyton ölel, csókol, puszil, becéz, bókol, simogat.
Szerinted milyennek kéne lennie a szerelemnek, ha nem ilyennek?
Vannak, akik egész életükben elfojtják az érzelmeiket, mert pl a szülők által erre lettek nevelve. Nem tudják és nem is merik kimutatni, mert akkor gyengének, sebezhetőnek éreznék magukat.
Ez nem jelenti azt fetétlenül, hogy nincsenk is jelen érzelmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!