Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még mindig az exemrt szeretem. Hogyan döntsek?
1. Minek jössz össze valakivel, ha nem szereted? Gerinctelen, aljas húzás, zárd le a mostani kapcsolatodat mindenképp, akkor is, ha nem jössz újra össze az exszel. Szerencsétlen srác megérdemli, hogy olyannal lehessen, aki szereti. Ha meg te is ilyen undorító kapcsolatfüggő vagy és képtelen vagy egyedül lenni, akkor sürgősen kezeltesd, ne másokat büntess azért, mert gyenge és gyáva vagy megállni egyedül a lábadon, rohadtul nem fair.
2. Mik voltak a problémák, ami miatt szakítottatok? Valami olyan külső ok, amin tudtok mindketten változtatni, áthidalni a régi problémákat? Ő is nyitott erre, szeretné újrakezdeni úgy, hogy neki is változtatnia kell bizonyos dolgokon? Ha erre a két kérdésre egyértelmű igen a válasz, akkor érdemes újra megpróbálni, minden más esetben tök felesleges, ugyanúgy szétmentek megint.
Összejöttél valakivel úgy, hogy mást szerettél közben, "hátha". Ez bizony aljas dolog és egyáltalán nem elfogadható mentség az, hogy gyenge vagy. Gerinces emebereknél alapszabály, hogy amíg nem vagy képes lezárni az előző kapcsolatod, addig nem jössz össze mással.
Azok alapján, amiket leírsz, kétlem, hogy hosszútávon érdemes lenne bármit remélni valaki olyantól, aki számtalan esély ellenére sem változtatott a viselkedésén - ilyenkor általában az a precedens, hogy az elején még teper ezerrel, de amint újra stabilnak érzi a kapcsolatotokat, előjönnek ugyanazok a problémák. Ha ennyire kötődtök egymáshoz, talán egy utolsó (de tényleg utolsó, nincs utána több esély) próbát még megér a dolog, ha komolyan gondolja a változtatást, viszont neked is változtatnod kell - például egyáltalán nem egészséges ennyire kiszolgálni a másikat, ill. nem szabad számtalan esélyt adni, hanem következetesen tartanod kell magad az elvárásaidhoz.
Szerintem igazából mindkét srácot hagynod kéne, exszel minden kontaktust megszakítani, a túllépésre és lezárásra koncentrálni, megtanulni megállni a lábadon egyedül, amikor pedig ez megvan, UTÁNA mást keresni.
Kihagyhattam volna, de nem hagytam ki, mert szeretem nevén nevezni a dolgokat, akkor is, ha ez másnak szemet szúr. Ne aggódj, magammal szemben pontosan ugyanennyire vagyok kritikus, sokat segít az életben, ha az ember szembesíti magát a hibáival és gyengeségeivel, akkor is, ha amúgy piszok nehéz tud lenni. Nem azt állítotam amúgy, hogy te egy gerinctelen ember vagy, hanem azt, hogy az adott konkrét cselekedeted gerinctelen volt, nem a személyed ellen irányult a dolog, hanem az ellen, amit tettél, remélem érzed a különbséget. De még ezt is simán visszavonom, abban az egyetlen szituációban, ha a mostani párod annak a tudatában jött veled össze, hogy ő csak amolyan "hátha" pótlék ás az elejétől fogva tudja, hogy amúgy az exbe vagy szerelmes, de sanda gyanúm, hogy nem ez a helyzet. Mindegy, lapozzunk.
Persze, hogy leszel még szerelmes, ezen feleslegesen aggódsz 20 évesen :) Tudod, miért nem tudod szeretni a mostani barátod? Azért, mert még nem léptél túl érzelmileg az exeden, nem zártad le. Amíg nem teszed, addig ne is számíts szerelemre vagy normális kötődésre valaki mással. Pont erre jó egyedül lenni egy kicsit, összeszedni magad, lezárni ezt a fejezetét az életednek, hiszen amíg csak őrlődsz, addig mégis hogy lenne jobb? Szerintem kezdj el önismeretet tanulni, hasznodra fog válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!