Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves férfiak! Mit tegyek, hogy ez a férfi megbízzon bennem?
Tetszünk egymásnak, szóval szimpátia, vonzalom megvan nagyon is, de kihátrál az egészből, és jön a legyünk barátok szöveggel... :/ Az az igazság, hogy nagyon sokat csalódott a nőkben, nagyon sok problémás lányt bevonzott eddig, a legtöbb nő megcsalta. :( Nem is értem az ilyet komolyan, egy nagyon rendes, nagyon becsületes srácról van szó, aki elmondása szerint túl jó volt, ez volt a probléma. A legutóbbi barátnője az exével csalta, meg ilyen "finomságok". Szóval teljesen értem, hogy miért fél ismerkedni, de mit tehetnék mégis? Őszintén elmondtam neki, hogy nekem nagy szálka a szememben ez a megcsalósdi, még ha nem is működik a vonzalom, annyira tisztelem a partnerem, hogy szakítok vele. Velem is szakítottak már, tisztességesen történt az egész. És erre szembesülök azzal, hogy léteznek olyan nők, hogy kapcsolatban van, de félrek@r? Jó, persze, ez nemtől független. Ebben az esetben egy nagyon jóképű, kedves férfiról beszélünk, de valami olyan szinten el van rontva, hogy azt is támadásnak vette, hogy azt mondtam, szép a mosolya pl.
Szóval kedves tisztességes férfiak, hogyan kellene ilyenkor egy nőnek közeledni? Vagy hagyjam szerintetek? Intelligens, a személyiségünk is nagyon hasonlít, érdeklődési körünk is valamilyen szinten. Sajnos hajlamos vagyok kezdeményezni, mindeddig ebből nem sült jó ki sajnos :/ De ezzel a férfival megtenném ismét, úgy érzem, megéri. :)
Kedves "Névtelen"!
Én vagyok az a "Névtelen", akiről az irományodban írsz.
Azt felejtetted ki a történetből, hogy azért szakítottam meg veled a kapcsolatot, mert:
1. én nem vagyok szerelmes senkibe sem most, szerelemből biztos nem. Te határozottan azt mondtad (pár hét ismerettség után, teszem hozzá...), hogy Te bizony többet érzel. Ez már felrúgta a barátságunkat.
2. Azzal űztél el, hogy erőszakosan az arcomba toltad a jelenléted és nem hagytál levegőhöz jutni, ergo az individuumot nem tisztelted. Ami viszont fontos lenne.
3. Folyamatosan találkozni, beszélni szerettél volna, úgy, hogy nekem is megvan a magánéletem és nem szívlelem, ha ezt valaki nem hajlandó elfogadni.
Jó úton haladtál, de a legnagyobb ellenséged az, hogy felülkerekedj az érzelmeiden. Azért írsz újra és újra levelet, mert mindig lesz valami, amivel megpróbálod kimenteni magad.
BTW NEM ADTAM ENGEDÉLYT, hogy itt írj a "történetemről". Még akkor sem, ha nem lett belőle semmi hozomány.
Tisztelt Gyakorikérdések tagok!
A hölgynek sajnos nagyon komoly önértékelési problémái vannak, szorongás, mániás depressziós tünetek, önzőség, erőszakosság, kompromisszummentesség. Jómagam több éve foglalkozok pszichológiával, viselkedésanalízissel, hazugságvizsgálattal, egyebekkel...pusztán autodidakta módon. Épp ezért azt merem feltételezni, hogy ezen diagnózist a hölgy csak és kizárólag azért nem akarja elfogadni/felismerni, mert:
a. 'szerelmes' belém
b. sértett a diagnózis miatt és nem akarja elfogadni
c. büszkeségből nem szeretné elfogadni
Fenti tényezőkből az 'b' és 'c' azt mondanám, nagyban felelős a helyzet mostani állásáért, pedig, ha megtette volna a hölgy, amit kérek az elején, hogy 'lassítsunk', valószínű sosem írt volna ide.
Továbbá, a hölgy teljes végleges stopnak látja ezt, holott ezt is közöltem felé: jelenleg úgy érzem, neki is és nekem is a saját utunkat kell járni, külön-külön. Ha dolgunk van még egymással ebben az életben, úgyis találkozni fogunk még. Viszont addig azt kértem, hagyjon nyugodtan, termékeny szellemi munkát végeznék, így viszont ez lehetetlen.
Úgy látom, ezt a kérésemet nagyon nem sikerül betartani. Ez a 4. csatorna, amin a hölgy panaszkodik.
Üdv,
A 'névtelen férfi'
Szerintem sem a kezdeményezéssel van a baj. Egyik oldalról sem.
De a kifejtés jó volt, én annyival zárnám a gondolataimat (a kétkedők és rosszmájúak irányába is intézném ezt):
Ne ítéljük el a hölgyet, amiért nem látja egyelőre a kiutat élete csapdáiból. Mindenkinek a saját útját kell bejárnia, még akkor is, ha azt szeretné, hogy valakire támaszkodhasson közben, mert fél, egyedül van, sötöbö (amit pszichológiában dependenciának hívunk). Az indokok, érvek között ezt látom folyamatosan, mind az itt látható irományból, mind abból, amit személyesen kaptam (amit szintén nem fogok ide bemásolni).
Azt is kérném mindenkitől, olvassa végig az egész dolgot, aztán hozzon egy racionális végkövetkeztetést. Nem hinném, hogy elmebetegnek, pszichopatának, szociopatának, zsarnoknak, esetleg diktátornak kell lenni ahhoz, hogy egy ember össze tudjon rakni pár értelmes mondatot. Pusztán intelligencia és tanulás kérdése.
Olvassuk el ezen szempontok szerint ismét, hol van a hiba; kiben fedezhető fel a manipuláció, önsajnáltatás és csalódottság maximális erőfaktora? Én úgy érzem, nem bennem, de az is biztos, hogy a hölgy elfelejtette segítségül hívni a racionalitást és a szabad akarathoz való jogot.
Üdv, Pá mindenkinek,
A 'Névtelen Férfi'
Huhh, ez kényelmetlenül meglepő volt :))
Szóval így támadsz hátba, amiért elküldtem neked, hogy hogy éreztem… Hát rendben… Érkezik a válaszom.
Az, hogy erőszakosan az arcodba toltam a jelenlétem, kicsit erős, mert nagyon jól tudod, hogy mit tettél velem, és milyen erős félelmeket éltem át, ahol az egyetlen segítségem te lettél volna, de nem segítettél. Hogy a te hited szerint fogalmazzak, ezt a karmától vissza fogod kapni.
Persze, hogy találkozni, és beszélni szerettem volna, mert azon túl, hogy nyilván őrülten szerettem volna látni azt, aki iránt érzelmeket táplálok, te egy teljesen hamis képet állítottál fel magadban rólam, szerinted én önbizalomhiányos, önértékelés zavaros egyén vagyok, aki nem tisztelem magam, nem becsülöm, és végtelenül önző vagyok és irigy. Ki az, aki ezt ennyiben hagyja, főleg, hogyha olyan harcias típus, mint én? Lenyeltem a koholt sértéseket, és arra fókuszáltam, hogy megmutathassam neked, hogy nem ilyen nő vagyok, és igyekeztem bebizonyítani, hogy megbízhatsz bennem a nem jó női mintáid ellenére is.
BTW NEM ADTAM ENGEDÉLYT, hogy bármilyen spirituális dolgot is végezz rajtam, ami csúnya véget is ért volna, kihangsúlyozom ezerszer is.
Kedves Névtelen Férfi, te nem vagy normális, ha annyira nem ismered a női nemet, hogy azt feltételezed, ez a kérdés itt azért született, hogy sajnáltassam magam :O Eszedbe sem jutna az, hogy tanácsot szerettem volna kérni, hogyan közelítsek meg egy annyira sérült lelkű férfit, mint te? Hogy az itteni férfiak, akiknek nagy százaléka szintén rendelkezik halomnyi rossz tapasztalattal nőket illetően, segítségemre lehet? Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem ismersz. És most már késő.
Tudod, mi van szerintem? Az, hogy te egy jólelkű férfi vagy, én pedig egy jólelkű nő, mindketten megérdemlünk egy igazán jó kapcsolatot. Az, hogy ha létezik igazi, nekem biztosan te vagy az, ez egy olyan dolog, amit egyszerűen érez az ember belülről. De sajnos nem a megfelelő időben találkoztunk. Most már én is rájöttem, hogy abból semmi jó nem sülne ki, ha egy egészséges önbecsülésű személy és ennek ellentétje között bármi szövődne. Egyébként ezt így tartottam, és nem is mentem bele ilyesmibe, mindaddig, amíg veled nem találkoztam.
A mánias depresszió fogalmának illene előbb utánanézni, vagy legalább igyekezni minimálisan megismerni a másikat, mielőtt ilyen rám nézve elképesztően hamis pszichopatológiás címkével vagdalkozol.
Köszönöm szépen, nincsenek komoly önértékelési problémáim, fáj, hogy ennyire nem ismersz, de most már mindegy… A nyomulást, mint vádat elfogadom, de mindketten tudjuk az előzményeket, beszámoltam neked róluk.
Tanulság: soha ne kezdjek problémás férfival. Szem előtt fogom tartani, egy életre való lecke volt.
De, ez sajnos teljes végleges stop. És egyszer talán rájössz majd, hogy talán csinálhattál volna valamit másként is, nem feltétlenül mint férfi, hanem mint barát. Mert nem tudom barátomnak nevezni azt, aki sérteget, és hamis vádakkal illet.
"nagyon becsületes srácról van szó, aki elmondása szerint túl jó volt "
Nem volt az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!