Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Most akkor megtaláltam az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor megtaláltam az igazit, vagy csak önállótlan vagyok?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, évek óta együtt élek a barátommal, és ha úgy van, akkor akár szívesen össze is házasodnék vele, pedig nem vagyok különösebben konzervatív, és soha nem is álmodoztam esküvőről meg házasságról. Észrevettem magamon, hogy ha elutazom rokonokhoz, barátokhoz, napokat töltök nélküle, már eszembe-eszembe jut, és bizony az jár a fejemben, hogy mégis csak (szinte) minden jobb lenne, ha ő is ott lenne. A jövőmet is nagyrészt úgy tervezem, hogy őt is belekalkulálom. Ha rra gondolok, hogy hová kéne elutazni, mit kéne megnézni a világból, akkor is egyértelműen ő az első, akit magammal vinnék.

Eddig mindezt teljesen normálisnak tartottam, de mostanában az egész médiából, az összes hírportálról, blogról, újságból, tévéből, filmből - még a csapból is az folyik, hogy mindenki gondolkozzon el, hogy önmagát is boldoggá tudja-e tenni, elég független-e, elég önálló-e, nem tapad-e rá túlságosan a párjára. Annyira sok helyről hallottam már, hogy kezdek becsavarodni, és komolyan megkérdezni magamtól, hogy most akkor én önállótlan vagyok, meg nem tudom elég jól elfoglalni meg jól érezni magamat egyedül/saját különbejáratú barátaimmal, vagy egyszerűen csak a jó öreg klasszikus értelemben "megtaláltam az igazit".

Igen, lehet, nevetségesen hangzik, de szinte biztosra veszem, hogy ez jó pár mai nőnek megfordult már a fejében.

2017. jan. 4. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Nincs itt semmi misztikus dolog. Csak nézz/olvass kevesebb bulvárt, és akkor nem fogsz elkezdeni agyalni természetes dolgokon.
2017. jan. 4. 11:55
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha nincs baj, akkor csinálni kell, igen, ez ma sok nőnél szokott gondot okozni.

Nekem pl. van három gyerekem. Ha nincsenek velünk, mert csak kettesben a férjemmel elmegyünk valahová, akkor is beszélünk róluk. Pl. ha elrobog mellettünk egy tűzoltóautó, akkor egyből rávágjuk, hogy a fiunknak tetszene, és nem látta. (Odavan értük.) Akkor én most önállótlan vagyok, nem tudom magam boldoggá tenni, és a többi baromság? Vagy csak szeretem a gyerekeimet, és hiányoznak ha nincsenek velem?

Szerintem ne csinálj oda problémát, ahol minden rendben van.

Az ilyen baromságokat is felejtsd el, hogy van igaz, meg nagy ő és hasonlók. Olyan van, hogy működő képes párkapcsolat, meg olyan amit hagyni kell. Ha ti összeilletek, és jó vele lenni, akkor örülj neki, és ne agyalj ilyen baromságokon.

2017. jan. 4. 11:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Annak tudatában tettem fel a kérdést, hogy kb. 90%-ban nevetségesen fog hangzani, de azért megkérdeztem, mert kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak. Annyiban azért kijavítanálak titeket, hogy egyáltalán nem kell ahhoz >bulvárt< nézni/olvasni, hogy az ember ilyeneken kezdjen agyalni, elég, ha a sima, hétköznapi kontenteken elgondolkozik.
2017. jan. 4. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

"ha ő is ott lenne."

ez természetes dolog ha ezt érzed

"az egész médiából, az összes hírportálról, blogról, újságból, tévéből, filmből - még a csapból is az folyik"

dobd ki a tv-d és faszbúkra ne lépj,újságot ne olvass

2017. jan. 4. 12:10
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem az a függetlenség és önállóság, ha eszedbe se jut a párod, ha elutazol napokra, hanem, hogy egyáltalán elutazol pár napra anélkül, hogy kaparnád a falat és szenvednél, hogy nincs ott. :)

Rengeteg (szvsz egyre több) a kapcsolatfüggő ember, aki úgy érzi, belepusztul, ha egy kis időt egyedül kell eltöltenie, ezért görcsösen kapaszkodik abba, hogy legyen valakije, összeáll az első jöttmenttel, aki pár kedves szót szól hozzá, vagy épp benne marad egy bántalmazó kapcsolatban, csak, hogy ne maradjon egyedül, vagy addig nem lép ki egy rossz kapcsolatból, amíg nincs új pár a láthatáron.. Aztán ugrál kapcsolatról kapcsolatra, amik sorra befuccsolnak, mert fogalma sincs önmagáról az illetőnek, nem tudja, mit akar, nem mer alapvető tiszteletet elvárni a másiktól, önként és dalolva helyezi magát alsóbbrendű szerepbe, csak, hogy legyen valaki mellette. Sok olyan emebr is van, aki a párja nélkül sehová nem megy, ha a párja esetleg elmenne külön programra, azt támadásnak véli és elfogadhatatlannak tartja, hogy a másik jól érezhesse magát, amikor ő nincs ott.

Na EZ a beteg, teljesen elcseszett felfogás, ráadásul annyi van ezekből az emberekből, hogy az valami félelmetes. A legrosszabb az egészben, hogy nekik is szabad sajnos szaporodniuk, úgyhogy szépen továbbviszik ezeket a teljesen torz viselkedésmintákat, aztán mi meg csodálkozunk, hogy iylen világban élünk.

Én nagy pártolója vagyok a függetlenségnek és önállóságnak, szerintem abszolút szökség van rá, mint ahogy önbecsülésre és önismeretre is ahhoz, hogy az ember igazán boldog legyen. Kell, hogy tudj magaddal mit kezdeni akkor is, ha épp nincs melletted senki - társasági élet, hobbik, munkahely, sport, lehet ez akármi. Amit te írsz, hogy szeretnéd megosztani a jó élményeket a pároddal, hiányzik, ha nincs veled (de ettől függetlenül azért nem csinálsz belőle világdrámát, ha épp elutazol vagy akármi), teljesen természetes és normális. Szerintem az az igazi jó kapcsolat, ahol egymás legjobb barátai vagytok a pároddal, viszont ha külön programot szerveztek, nem haltok bele, hanem jól tudjátok magatok érezni, meg tudtok állni a lábatokon egymás nélkül is, ha kell.

2017. jan. 4. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:

ez hülyeség.

nehogymár azon agyalj, hogy jaj mások mit gondolnak meg mondanak majd...

tedd azt amit te szeretnél! ha vele képzeled el a jövőd, legyél vele, de csakis akkor ha hibátlan a kapcsolatotok!!!

Azt ne csináld véletlen se hogy elnézel kicsinek vélt dolgokat, amikről később derül ki, hogy hoppá kivel is élek együtt??

2017. jan. 4. 12:30
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem ez a normális, és igen, azt jelenti, hogy komolyan gondolkodsz vele, el tudod képzelni, hogy vele éld le az életed.

Nekem éppen az volt, hogy rengeteg ideig távkapcsolatban éltem a volt párommal. Amikor együtt voltunk, nagyon jó volt, jól kijöttünk, elszórakoztunk, mászkáltunk, de mikor éppen nem volt ott, akkor különösebben nem hiányzott, meg voltam nélküle is. Sőt, néha kifejezetten örültem, hogy a barátnőimmel, a munkámmal is tudok rendesen foglalkozni.

Sokáig ezt tök pozitív dolognak éreztem, hogy nem függök tőle, nem sírok minden éjszaka, mikor nincs mellettem stb., aztán sok év után jöttem rá, hogy talán ez nem az igazi így.

2017. jan. 4. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

A volt bnömmel is így voltunk. Ő bevette ezeket a feminista gyökér szövegeket, akik arra tanítanak h a férfiak mellett nem lehetsz boldogok, stb. A barátnői is rá tettek egy lapáttal. Így elkezdett volna dominánskodni. A vége az lett h a lány akit megismertem már nem létezett. Szakítottam vele.

Ha szeretsz valakit, és ő is szeret, akkor szerintem nem kell ilyeneken agyalnod és mindent megtudok beszélni, oldani úgy h szabadnak boldognak és egésznek érezd magad.

A legdúrvább ilyen beszólást az egyetemen hallottam: a háborúkért, a betegségekért, a válásért, a gazdasági válságokért, a homoszexualitás kialakulásért egyedül a férfiak a felelősek. Kb. ezen a szinten vannak ezek a kijelentések is.

Szerintem magadra és a párodra figyelj.

25f

2017. jan. 4. 13:14
 9/10 Költőnő? ***** válasza:
59%
Az ötös tökéletesen leírta a különbséget.
2017. jan. 4. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Mintha a legjobb barátnőmet hallgatnám. 4 éves kapcsolatban él, boldog kapcsolatban, eljegyzés lassan esedékes és ő is ilyen média marhaságokon akad fel. Ne szórakozzatok már! Örüljetek, hogy van valaki akit így szerettek és ő is viszont szeret, az, hogy meg szeretnéd osztani vele a közös élményeket, tervezel vele a jövőben totál természetes. Most tévedtem fel az oldalra évekkel később, pár órája olvasgatom az irreleváns és beteg kérdések tömkelegét megcsalástól kezdve, féltékenységen át az elmúló szerelemig, már totál kiábrándultam az életből is de végre valami pozitívat láttam a te kérdésedben, szóval tessék nagyon örülni, hogy ilyen társad, szerelmed és jó barátod van egy személyben és nem ezeken a marhaságokon rágódni.
2017. jan. 10. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!