Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mások kapcsolataiba is ennyire belerondít a környezete?
Most van az első komoly kapcsolatom. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy lelkesen elmeséltem mindent a családnak és a barátnőmnek (többé nyilván nem fogom).
Jöttek is rögtön a kéretlen tanácsok valakitől, aki egy alkoholistához ment hozzá, a másiktól, akit a legutóbbi párja megcsalta/megalázta és még a nő könyörögte vissza magát, meg a harmadiktól, akinek a volt párja a háta mögött verte a gyerekeit rendszeresen.
Mi zajlik le vajon a fejükben, amikor az ilyen "fantasztikus" választásaik után még ők adnak tanácsokat?
Nem is valódi tanácsok amúgy, csak lehúzások, pl. "Úgyis el fog hagyni" vagy "Ennek rossz vége lesz, meglátod."
A fentieket pl. azért mondták, mert még nem kaptam eddig a barátomtól virágot. :D
Eddig az volt a bajuk, hogy miért nincs valakim.
Nekem is mindig beszólogattak meg adták a kéretlen tanácsokat, bármiről is volt szó. A kedvencem az volt, amikor a 40 éves egyedülálló, gyermektelen nő kezdi osztani az észt nekem, hogy mégis, hogyan kell egy pasit megszédíteni és elcsábítani, mert ahogyan azt én csinálom, az nem jó (akkor is és azóta is párkapcsolatban voltam/vagyok, minden különösebb probléma nélkül). Vagy azt bírom, amikor egy rokonom, aki már a 70-et tölti (anno még fiatalon elvált, azóta sincs senkije), és életének utolsó 50 évét egy lakásba zárva, tolókocsiban éli, tehát tényleg nem sokat lát a világból, csak amit a tévében meg rádióban hall, adja a tanácsait, hogy mit-hogy csináljak (így öltözzek, úgy öltözzek, ilyen smink-olyan smink, ne fessem vörösre a hajam, senki se festi vörösre a haját, mit képzelek, hát minden dekoratív lánynak szőke haja van, miért vörösre festem, meg hasonló okosságok), ő természetesen a viselkedésem is rendesen kritizálja, hogy így senki sem fog szeretni, amikor meg a párom megkérte a kezem, akkor meg "jaj, de hát ezt nem így kellett volna, ti fordítva ülitek meg a lovat" (gratuláció nuku), és még sorolhatnám.
Vannak ilyen mérgező emberek, akiknek a véleményét meghallgatja az ember, amennyire bír, mosolyog is közben, esetleg bólogat, majd tesz rá magasról. Én legalábbis ezt csinálom. A kapcsolatomba egyikük sem tud "belerondítani", mert az meg már csakis tőlem függ, hogy ennek mennyire hagyok teret. Esetleg ha valami nyugtalanító gondolatot ébresztenek bennem, akkor azt megbeszélem a párommal, az esetleges kételyeket eloszlatjuk, és ennyi, de őszintén szólva egyik olyan ember, aki kritizál akár engem, akár a párom, akár a kapcsolatunk, nem is ismer egyikünket sem igazán. Mármint persze, láttak minket, beszéltek velünk, de úgy igazán mélységeiben nem ismernek minket, a kapcsolatunkról meg pláne nem tudnak semmit.
Szóval, kérdező, ne foglalkozz velük, a kapcsolatod tényleg csak akkor fogja ez tönkretenni, ha hagyod.
Hát hét éve áskálódik a családom finoman a párom ellen. :D
Ha haza megy az anyukájához, akkor beszólnak, hogy a szeretőjéhez megy ("Aha, én is ez mondanám"), ha sokáig dolgozik, akkor biztos egy kolléganőjével kavar... ect.
Fantörpikus!
Korulottem is ilyenek. Igy en nem nagyon meselek semmit magunkrol.
Ne mondj nekik semmit.
Valazeg olyan pasit fogtal ki Te is ,akinek egyenesen meg kell mondanod,h vrgyrl nekem x viragok y alkalomra,mert annak orulok . Az en pasim is ilyen,bar en nem viragot szoktam kerni tole. ( Minden ajandekat vidzonzom,sokszor tolrm dragabbat kap.)
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!