Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire fontos a hasonló értékrend, érdeklődési kör, életstílus egy kapcsolatban?
szerintem nagyon fontos, hisz hasonló hasonlót vonzz, zsák a foltját mindig megtalálja
ettől függetlenül természetesen lehetnek eltérések, pl. párom nagyon szereti a focit, én meg nem
de pl. az elképzelhetetlen, hogy egy egészségtelen életmódot folytató egyén, aki lusta mozogni, olyannak legyen a párja, akinek élete a mozgás és az egészséges életmód
Hát úgy kábé fenntarthatatlan anélkül hosszú távon.
Értékrend és életstílus különbözősége esetén folyamatos konfliktusok, veszekedések, egyet-nem értések, értetlenkedések, ez hosszú távon akármekkora is a szerelem, megöli a kapcsolatot. Hogy neveled mondjuk a gyereket, ha egyikőtök bigott vallásos, a másik meg szélsőliberális hippi? És nem a politikai nézetről beszélek most, hanem az általános életfelfogásról.
Az érdeklődési kör hatalmas plusz, és színesebbé, élettel telibbé teszi a kapcsolatot, ha azonos, sokkal tovább és könnyebben fenntartható a tűz, ha nagyobb mértékű átfedés van érdeklődésekben.
Értékrend és életstílus fontos. Ha az értékrend nem egyezik, az nagyon komoly vitákat szít a kapcsolatban, a közös jövő meg elképzelhetetlen. Az életstílus különbözősége inkább hosszú távon jelenik meg, "megszoksz vagy megszöksz" alapon - ebben nem lehet kompromisszumot kötni, hogy akkor egy olyan életet életek, amit egyikőtök sem élvez.
Az érdeklődési kör különbözősége viszont szerintem nem akkora probléma. Bőven elég ha nyitottak vagytok a másik érdeklődésére, ott sem kell mindent de azért egy-egy dolog. A fő hogy beszélgetni lehessen egymással, de azért két intelligens ember szerintem mindig talál közös témát.
hát nem tudom mennyi olyna kapcsolat van, ahol az egyik fidesz szavazó, a másik meg gyurcsány. vagy az egyik keresztény a másik meg harcos ateista. szóval valami alap azért kell.
viszont szerintem az is jó, ha van valami radikális különbség is valamilyen téren. szóval olyasmi, hogy a nagy céljuk hasonló legyen, de arról mást gondoljanak hogyan kell, az érdekes lehet pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!