Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van értelme, ha csak a szerele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van értelme, ha csak a szerelem tart minket össze?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyunk kapcsolatban, és eljutottunk arra a szintre, hogy fel kell tennem ezt a kérdést.

Elejétől fogva szerelmesek vagyunk, semmi kétség. De az utóbbi hónapokban minden, de minden más negatív a kapcsolatunkban. Folyton veszekszünk, mindketten makacsok vagyunk, kiállunk a saját igazunkért, ezzel csak lehúzzuk egymást, mert elmegy az életkedvem ilyenkor. Nem halad előre a kapcsolatunk, csak egyhelyben toporgunk. Nem dolgozik, nem is érez iránta motivációt, a szülei tartják el, ami elég negatív számomra, hiszen így soha nem lesz közös fészkünk vagy előrelépés a kapcsolatunkban. Mondtam neki, hogy keressen munkát, de mindig van kifogása. Az anyagiakon is gyakran összeveszünk, mert sokszor én fizetek neki ezt-azt, és nem adja vissza, míg nem kérem tőle 3-szor. Szerelmes belém, tudom, de nem felnőtt férfi jellemre vall az övé. Szex sincs, mert a betegségem miatt egyáltalán nem kívánom - ami miatt már bejelentkeztem egy orvoshoz, hogy "megjavítson". Tényleg, már csak a szerelem miatt nem tudom elengedni a kezét, pedig minden más rossz...

24/L

2016. aug. 24. 14:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem szerelem, csak ragaszkodas.
2016. aug. 24. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára én vagyok vagy túl öreg, vagy túl konzervatív, de amiről te írsz, az NEM szerelem.

Ennek a kapcsolatnak így semmi értelme tényleg, ehhez túl fiatal vagy, ez a színvonal egyébként senkihez nem méltó.

Ha IGAZÁN szerelmesek vagytok, akkor úgy lenne értelme, mégis egy kapcsolatot mi kellene, hogy elsősorban összetartson?

Viszont a szerelem együtt jár jó esetben a bizalommal, a KÖLCSÖNÖSSÉGGEL (tehát nem kell eltartani senkit), a tisztelettel stb. de legfőképp a KÖZÖS CÉLOKKAL (ami nálatok meg tényleg nincs meg).

Mit jelent nálatok a szerelem? Mert pont ezeket én nem láttam a leírásodban- nem a szavak számítanak, hanem a tettek, ez alapján kellene értékelni az élősködő, céltalan párodat is.

Ha neked megfelel a következő 1,5 vagy 5 évre is ez a helyzet, akkor nincs tennivalód...

Minden jót:

39N

2016. aug. 24. 14:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazad van abban, hogy hiányoznak a közös célok. Én többször felhoztam a tervezgetést a közös jövőnket illetően, de ő mindig elintézte azzal, hogy majd alakul minden magától, majd ha dolgozunk, lesz keresetünk, akkor tovább tudunk lépni a kapcsolatunkban (pl eljegyzés, összeköltözés). Csakhogy ez az állapot már 1 éve tart, és ha nem akar dolgozni, nem fogunk előrelépni. A párom teljesen céltalan, mikor megkérdezem, mit akar kezdeni magával, azt válaszolja, nem tudja. Én eddig próbáltam támogatni abban, hogy megtalálja, mit szeretne csinálni a jövőben, ötleteket is adtam neki, de semmit nem akar. Ő teljesen jól el van abban a világban, ahol nem kell dolgoznia, a szülei mindent megadnak neki, ő pedig elvan a hobbijaival. Ettől függetlenül szeret engem, csak valószínűleg még nem elég érett egy olyan kapcsolathoz, amire nekem már igényem van...
2016. aug. 24. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!