Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi azt mondja, hogy féltékeny, ha más férfivel vagyok együtt (akár csak szex, akár kapcsolat) akkor szerelmes belém?
De, ő pontosan ezt mondta nekem, amit a kedves utolsó. Nem lehetunk komolyabban egyutt, egyreszt a nagy korkulonbseg miatt, de van mas ok is.
Azt mondta, hogy feltekeny, ha massal vagyok egyutt, de orul, ha megtalalom a boldogsagom, mig ha mas mellett is.
De szerintem ez inkabb szeretet-éle, amit ő érez irántam.
Szerintetek?
(47/F) Ez az önzés formaszöveg nagyon terjed és bevallom, sok egyéb mellett ez mindig kiveri nálam a biztosítékot.
Lehet, hogy partnered női helyett csak szimplán átlagos férfiaggyal gondolkodik és fél, hogyha egy nő több férfipartnerrel is van párhuzamosan mellette, akkor:
- elkap valami kórságot, ami némi plusz rizikó manapság
- bekap egy nem feltétlenül saját gyereket, ami netán majd 18 év múlva derül ki, vagy egy sor bonyodalmat okoz
- fél, mert bonyolultabb lesz az élete, mert a tányérjába más is belenyúlkál és esetleg ez a szex, vagy a kapcsolat rovására megy. Merthogy vannak dolgok, aminek ez a rovására szokott menni.
-valóban lehet szerelmes is
-végül önzőbb férfiak, akiket zavar, ha partnerük nem kizárólag rájuk fordítja figyelmét.
Erre az egész, komplex és mély érzéseket felkavaró témakörre az "érzékeny lelkű" feminista nők egyetlen fogalma a "birtoklás" nevű fogalom, hát lelkük rajta...
Azért feltenném a kérdést nekik, hogy a szülő-gyerek kapcsolatban miért ragaszkodásnak hívják azt, amit egy férfi-női kapcsolatban szimplán csak önzésnek neveznek?
Ott is mindenki csak önző lehet, esetleg sokféle fogalom és fokozat létezik?
Még egy gondolat a nyílt kapcsolatokhoz: Amíg mindkét fél így cselekszik, -egymással megegyezve- addig semmi erkölcsi kivetnivalót nem látok a dologban. Mihelyt azonban ez a dolog egyoldalú, úgy a kapcsolatnak érdemes véget vetni, mert a tisztesség és a becsület nem arról szól, hogy egyik ember elárulja a másik érzéseit, majd cinikusan megállapítja, hogy "önző" a partnerem. Az ilyen hozzáállást az élet előbb-utóbb megbosszulja. És ezeket a sorokat sem önzésből írtam...
Utolsó, nagyon jó az okfejtésed. Mindamellett azonban egy idősödő férfi részéről nagyon is elképzelhető a birtoklásvágy. Az ember nem szeret veszíteni abból, ami egyszer az övé volt. Egy idősödő férfi pedig a nap minden percében szembesülni kényszerül azzal, hogy az élet minden területén egyre csak fogyatkoznak a lehetőségei. Qrvára nem hiányzik neki, hogy még a párkapcsolatában is folyton ennek a rémével kelljen szembenéznie.
57F
Először is: a férfi egyszerű -> ha azt mondja, akkor arra is gondol! Csak a nők képzelnek mást a dolgok mögé.
Másodszor: a féltékenység meglehetősen rossz érzelem, amit jobb elkerülni -> nem lesz jó vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!