Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekszerelem. Szerintetek jó-e, ha az első, az utolsó is?
Szexuálisan a elsők egymásnak, avagy mással csók megtörtént esetleg, de más nem.
Tehát még gyerekkorban, az elején eldöntik, hogy örökre együttmaradnak. Ki is tartanak egymás mellett, de persze megvan az érdeklődés más felé, legyen oka a kíváncsiság, vagy bármi más.
Ez elmúlik? A más utáni sóvárgás? Persze közben kitart a párja mellett, nem csalja meg, csak ott motoszkál a kisördög benne. Ez megszűnik egy bizonyos kor után és megnyugszik?
Szép dolog a gyerekszerelem, de? Vélemény?
Megjegyezném, hogy itt nem arra akarok kilyukadni, hogy a minél több skalp a jó, ez a helyes, mert egyáltalán nem. Ez teljesen már, amire én akarok célozni akarok. Az első az utolsó jó-e?
Erre nincs szabály, mert nem vagyunk egyformák és az életünk sem egyformán alakul. Az a helyzet, hogy semmire sincs garancia, se ha tizenöt, se ha negyvenöt évesen jönnek össze a párok, hogy kitartanak az életük végéig.
Később mondjuk úgy, hogy több esély van valamivel, hiszen a felek tapasztaltabbak, jobban tudják, mire van szükségük. De attól még egy gyerekszerelem is sikerülhet jól. Ha nem is örökké tart, de sokáig.
Az első nem feltétlen jelent gyerek szerelmet...
Egyébként meg ezt csak az idő döntheti el.
Ahogy a 2. válaszoló is írta, a korábbi kapcsolatokból rengeteg tapasztalatot tanulságot lehet levonni. A későbbi kapcsolatok többek között azért tudnak jól működni, mert a korábbi kapcsolatokban megtanuljuk, milyen hibákat ne kövessünk el. Ez az egyik ok, ami miatt örülök hogy több kapcsolatom is volt életem során (ez most a harmadik, szóval nekem sem túl sok, de arra elég hogy megtanuljam, mi a különbség kapcsolat és kapcsolat között).
A másik ok pedig személyes tapasztalat. Mindhárom kapcsolaom "jó" volt. Jól működtek; harmónia, törődés, stb. megvolt, és azt gondoltam ennél több nem is kell. Aztán találkoztam a mostani párommal, és megtudtam mi az az igazi nagy szerelem. A korábbiakban is azt hittem, hogy szerelmes vagyok, de ez teljesen más, sokkal több, jobb érzés. Ha csak egy (vagy akár csak az első kettő) kapcsolatom lett volna, honnan tudhatnám egyáltalán hogy ilyen érzés létezik?
Vannak olyan ismerőseim, akik elsők voltak egymásnak, és persze, mint mindenki más, én is szép dolognak tartom ezt, viszont titkon kicsit sajnálom is őket, hogy nem tapasztalhattak meg több mindent (persze nem túl sokat! ;) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!