Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a különbség a fizikai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a különbség a fizikai vonzalom és a kémia között?

Figyelt kérdés
Szokták emlegetni,hogy működik a kémia, meg hogy a fizikai vonzalom meg van. Ez a kettő nem ugyanaz?

2016. jún. 15. 09:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

# 9 jól megfogalmazta.

Megpróbálom egy hasonlattal illusztrálni, de nem biztos, hogy a férfiak ezt érteni fogják...

Ha elmegyek ruhát vásárolni, akkor vannak azok a holmik, amiket megnézek a kirakatban, hogy "hú, de jól néz ki", de nem érzek ellenállhatatlan vágyat, hogy felpróbáljam, mert nem az én stílusom, ránézésre tudom, hogy hiába néz ki jól, kényelmetlen, szúrós az anyaga, stb.

Aztán vannak azok a ruhák, amelyeket hosszas válogatás után, számos szempont szerint választok ki. Nem feltétlenül tudatosan, hiszen sokéves tapasztalatom van már a ruhaválogatásban: ismerem a saját igényeimet, hogy mi esik jól, mi áll jól, és ennek megfelelően választok, vagy utasítok el valamit. Aztán bemegyek a próbafülkébe, elkezdem próbálgatni a ruhákat. Némelyiknél úgy érzem, hogy "jó, jó, de valami hiányzik". Aztán néha akad egy olyan darab, amit felveszek, és úgy érzem, mintha rám öntötték volna. Simogat az anyaga, pontosan illik az alakomhoz, kiemeli az előnyeimet, jótékonyan palástolja a hiányosságaimat. Lehet, hogy nem a legmutatósabb, de akkor is tudom, hogy nekem ez a ruha kell, akkor is, ha drágább, mint amit rászánnék, de annyira illünk egymáshoz, hogy megmozgatja az összes érzékemet.

Nyilván egy kapcsolatot nem lehet a ruhavásárláshoz hasonlítani, de egy picit azért hasonló mégis, amikor valami csak tetszik, vagy rám pont rám illik. Az érzés, hogy "na ebben a dologban most jól érzem magam", ez számomra a kémia. A párommal ezt éreztem az első randinkon, és mivel másokkal randizva nem volt ilyen, kétségek nélkül vágtam bele a kapcsolatba. És milyen jól tettem...

2016. jún. 15. 10:27
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem hülyeség ez a fizikai/kémiai dolog. (Amúgy mindkettőt testi vonzalomra alkalmazzák). Amúgy sosem értettem, miért nem "biológiai" a testi vonzalom ha már egyszer élőlények vagyunk.
2016. jún. 15. 10:28
 13/19 anonim ***** válasza:
#12 Gondolom az "érzem köztünk a biológiát" még a kémiás dolognál is hülyébben hangzik. :)
2016. jún. 15. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:
# 12: Azért, mert a "kémiát" a szagoknak, illatoknak tulajdonítják. Az emberi szervezet olyan vegyi anyagokat (pl. feromonokat) termel, ami másokra tudattalan szinten van hatással, hormonális folyamatokat indít el. Egyes emberek vegyületei kellemes érzéseket váltanak ki belőlünk, másoké pedig kellemetleneket.
2016. jún. 15. 10:43
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez egyben objektív válasz is a kérdésre:

A vizuális észlelés a fizika tárgykörébe tartozik, hiszen a test vizuális leképeződését észleli az agy, a kémiában pedig a szervezet által termelt vegyi anyagok játszanak szerepet, ezért kémia.

2016. jún. 15. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:
9%

Csak a saját tapasztalataimat tudom leírni:

Megcsal téged a csajod és még akar téged is, akkor azzal védekezik, hogy csak fizikai vonzalom volt a másik kandúr iránt! (tehát nem tehet róla)

Megcsal téged a csaj, ismételten lebukik, de már nem akar tőled semmit, akkor kémiára hivatkozik (tehát nem az ő hibája, nem tehet róla)

4 kapcsolatból 2 így ért véget, az egyiket ráadásul egy másik csaj szerette el. 3adiknál már nem volt lelkierőm még 1 esélyt adni, így mikor kiderült, hogy a barátaimmal triózik 1ből összepakoltam a cuccait és kiadtam neki az útilaput.

Az utolsónál pedig én éreztem úgy, hogy ez nem az igazi, leültem vele megbeszélni (kémia és fizika nélkül), szétváltunk, majd 2 héttel később elkezdtem másokkal randizni.

Szerintem ez így korrekt, bár ezzel a mentalitással 10ből 9 embert megrökönyödésre késztetek!

2016. jún. 15. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez most lehet furán fog hangzani, de a páromnak nem "kellene" fizikailag vonzania, mégis megőrülök érte. Nem csúnya, csak épp az ellentéte mindennek, ami eddig az "ideálom" volt.. Máig nem tudom, hogy lényegében miért vonzódok a külsejéhez, de mégis nagyon-nagyon tetszik.

Meg volt egy osztálytársam, akin láttam, és tudtam, hogy jól néz ki, be kéne jönnie nekem, mégse tudtam vonzónak látni soha.

Nem tudom, mások mit értenek a dolog alatt, én valami ilyesmit.

2016. jún. 15. 11:56
 18/19 anonim ***** válasza:

Fizikai vonzalomnál az esztétikai érték számít, a kidolgozott test, kellemes arc, előnyös ruházat.

Viszont kémiánál az illata lehet őrjítő egy kevésbé szép embernek is, ha vele vagy sziporkázol, tetszeni akarsz, nagy az összhang mozdulatokban is és minél gyorsabban le akarsz vele feküdni.

2016. jún. 15. 11:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Bárhogyan fejezik ki: megvan köztük a kémia, a biológia, vagy a fizika, mind ugyanazt jelenti, a fizikai vonzalmat, szexuális vonzalom. Ennyi.
2022. aug. 24. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!