Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Az ellentétek tényleg vonzák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ellentétek tényleg vonzák egymást vagy pedig akik hasonlítanak egymásra?

Figyelt kérdés

Ezt külső és belsőre is értem

23L

2016. jún. 5. 10:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ellentetek rovid tavon vonzhatjak egymast, de abbol hosszutavon ossueferhetetlenseg lesz. En inkabb a hasonlo a hasonloval elvet vallom.

21/L

2016. jún. 5. 10:14
 2/8 Titusztitusz ***** válasza:
100%
Énis egyetértenék az első válaszolóval...Az "ellentétek vonzzák egymást" sztereotípia max. csak az egyéjszakás szexkapcsolatok szintjéig szokott működni, de ott se mindig...Hosszabb távra tervezve viszont jobban teszi mindenki, ha inkább a "hasonló hasonlót vonz" elvet igyekszik követni...
2016. jún. 5. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha tudnak alkalmazkodni egymáshoz azok,akik ellentétek,akkor hosszútávon is kitarthatnak egymás mellett.Bár,attól függ,hogy miben ellentétek.
2016. jún. 5. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Vannak tulajdonságok, amiben jó az ellentét, de vannak elvek, amiknek hasonlónak kell lennie. Az egyik pörgősebb, a másik otthonülősebb, meg lehet találni a harmóniát, az egyik jobban megbecsüli az otthoni összebújásokat, a másik többet mozdul ki, mindkettőnek jót tesz.
2016. jún. 5. 11:07
 5/8 anonim ***** válasza:
A hasonlók tényleg vonzzák egymást.Imponáló,hogy majdnem mindenben ugyanolyanok. Volt egy barátom,akivel nem csak belsőre és habitusra,de még külsőre is hasonlítottunk!A kapcsolatnak ,amiatt lett vége,hogy egy idő után összeférhetetlenség lépett fel.(Két dudás nem fér meg egy csárdában.)Lehet,hogy nagyon jól kijövünk a mainapig,de nem jönnénk össze megint.Ellenben,akikkel nem volt sok a közös,sokkal jobban elvoltam,mert mindig tudtak újat tanítani ill. Új dolgokat fedezhettem fel.
2016. jún. 5. 11:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Miben ellentétek? Nem mindegy. A világról, családról, életről való gondolkodásnak ugyanolyannak/hasonlónak kell lennie. Gondolj bele, rengeteg ilyen kérdés van itt is, hogy az egyik fél nem akar gyereket vagy házasságot, az egyik külföldön szeretne élni, a másik jól elvan itt is. Ezek a dolgok összeférhetetlenek. Ebből hatalmas veszekedések és csúnya szakítás lesz csak.

Ha mondjuk abban mások, hogy az egyik fél a rockot szereti, a másik a discot, akkor az nyilván nem probléma. Hülye példa volt, de a lényeget tükrözi.

Inkább a hasonló a hasonlóval elvet vallom, tapasztalatból is és egyébként is.

2016. jún. 5. 11:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen ellentétek és milyen hasonlóságok.

Az egymást kiegészítő, segítő ellentétek jók, (pl. magas - alacsony) az egymással összeférhetetlen ellentétek nem jók (pl. igényes - igénytelen, vallásfanatikus - megrögzött ateista, egyik akar gyereket - másik soha).

A hasonlóságoknál meg ha olyan dologban van hasonlóság, amiben a felek ki vannak békülve magukkal, az jó (pl. mindketten szeretnek utazni), de ha olyanban van hasonlóság, amiben legalább az egyikük nincs kibékülve önmagában, és azon dolgozik, hogy ezen változtasson, vagy kompenzálja valamivel, vagy kifejezetten kerüli az olyanok társaságát, akikre jellemző, az nem jó (pl. nekem a családomban van súlyos pszichés beteg, én hordozó lehetek, de rajtam nem jött elő, kerülöm az olyanokkal a párkapcsolat lehetőségét, akiken akár csak kis mértékben is előjött, mert nagy a kockázata, hogy ha én hordozó vagyok és a páromon jelentkezett, akkor a gyerekeinken előjön).

2016. jún. 5. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Külsőről nem tudok nyilatkozni, de belsőnél nálam a tuti "recept" a következő. A fontos dolgokban egyet kell érteni (ez tehát a hasonló rész), így elkerülhetők a nagy veszekedések. A nem fontos dolgokban viszont szerintem kifejezetten előny a különbség (persze kompromisszumkészséggel párosulva). Nem kell feltétlenül ellentétesnek lennie, de jó ha van egy másik fajta látásmód, amiről mindig lehet beszélgetni, és újat tanulni. Az, hogy így kiegészítitek egymást megvéd attól is, hogy beszűküljetek a saját látókörötökbe.

Nálunk ez a párosítás nagyon bejött.

2016. jún. 5. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!