Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ilyen egy "felnőtt" kapcsolat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen egy "felnőtt" kapcsolat?

Figyelt kérdés

22N vagyok, párom 10 évvel idősebb. Csak néhány hete vagyunk együtt. Nekem előtte 2 év volt a leghosszabb kapcsolatom és az sem volt túl kiegyensúlyozott, neki nyilván több tapasztalata van és érettebb is. Viszont számomra furcsa, hogy szerinte a kapcsolat idővel lesz "tüzes" és Ő idővel lesz szerelmes (vagy kezd mélyebb érzéseket táplálni), nekem pedig néhány hét után már remeg tőle a térdem, úgy odavagyok érte. Nyíltan beszélünk ilyenekről is, és Ő azt mondja persze hogy furcsa nekem, mert nem volt még idősebb párom, csak velem egyidősekkel voltam akiket könnyen az ujjam köré csavartam. Ő viszont megfontolt, kiegyensúlyozott, magabiztos. Az életében megvan mindennek a helye és ideje, tehát nen chatel egész nap nem lóg folyton rajtam, pedig munkaideje alatt volna lehetősége pötyögni. Egyébként szereti a munkáját, megvan a baráti társasága, (szerintem) különösen jó felfogású, nyitott, harmonikus személyiség. Szokta mondani, hogy "legjobbkor" jöttem az életébe, mert az utóbbi éveiben sokat küzdött a mostani állapotáért, és már csak egy nőre vágyott akivel minden szuper. Igazából teljes mértékben úriember, az a típus aki fel-le segíti a kabátot, kinyitja az ajtót, nem enged este egyedül kószálni, és bármiről van szó, természetesnek tekinti hogy jön, segít, számíthatok Rá, megoldjuk. A tenyerén hordoz, szorosan átölel elalváskor, büszke rám, kb 1 hét után bemutatott a családjának, barátainak és a főnökének is. Folyton mondja, hogy imád, a szeretleket csak ritkábban.

Igazából az érdekel, hogy valóban van akinél lassabban jön a "tűz"? Mert szerintem nem szerelmes. Szerintetek?

2016. ápr. 25. 08:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehetséges. Nekem pl a legtöbb kapcsolatom az idővel sajnos csak rosszabb lett. A mostani viszont az évek múlásával egyre jobb! Sosem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, de tényleg így van. Egyre jobban megismerjük egymást és egyre inkább összecsiszolódunk! Sokal jobb most a kapcsolatunk mint az elején.
2016. ápr. 25. 08:56
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Nem szeret. Csak ugyanolyan kellék vagy az életében mint amilyen dolgokat ugyan nem soroltál fel, de sejtetsz "a mostani állapotáért" megtett/megvett írásoddal.

Minden kapcsolat az elején tombol. Egy hét után szeretkezni kell, nem a főnökének bemutatni... Mindenki más ráér sokkal később. Az első hetekben csak kettőtöknek kéne létezni!

Ez a kiegyensúlyozottság inkább elbszottság...

2016. ápr. 25. 09:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen személyiség- (és nem kor-)függő. Vannak emberek, akik az első pillanattól teljesen össze akarnak olvadni a másikkal, létezni sem tudnak nélküle, önmaguk kiterjesztésének élik meg a másikat, és vannak, akik képtelenek bevonódni a kapcsolatba, a másikat valódi társként kezelni.

Az optimális helyzet valahol a kettő között van szerintem. Az éveim során azt tanultam meg, hogy ha kezdetben túl nagy a lelkesedés, az NEM a másik embernek szól, ilyenkor magába a szerelembe vagyunk szerelmesek, egy elképzelt ideálba. Az én értelmezésemben a szerelem az, amikor már JÓL ismerem a másikat, kialakult a közös rutinunk, összecsiszolódtunk, és a kapcsolat során megismert énjébe szeretek bele.

Természetesen nem baj, ha optimistán állunk a kapcsolathoz az elején, és felvállaljuk a társunkat akár mások előtt is, jövőt tervezgetünk, stb., hiszen ez is az alapja a későbbi együttlétnek. De nem ezen múlik.

Ha néhány hét alatt már szerelemről lehetne beszélni, akkor az azt is jelentené, hogy két random embert is egymás mellé lehetne helyezni akár, és köztük is kialakulhat szerelem. De ha így van, akkor mitől különleges, értékes a másik? Miért PONT Ő kell? Ha bárkibe bele tudnék szeretni, akkor a társam bármikor lecserélhető lenne, hiszen mással is ugyanígy működne!

Nos, nálam nem így van. Amikor megismertem a párom, vonzalmat éreztem iránta és reményt, hogy vele olyan kapcsolatom lehet, amilyenre vágyom. Szimpátiát, szexuális vágyat, érdeklődést, stb. De ez még nem szerelem volt, csak nagyon erős vonzalom. Tetszett a személyisége, az értékrendje, a külseje és jól éreztem magam a társaságában, mert megvolt a közös hullámhossz.

Aztán ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok, egyre több értéket fedeztem fel benne, megtanultam a "hibáit" tolerálni és kezelni, rengetek különböző élethelyzetben csiszolódtunk, formálódtunk egy egységgé. A "te" és az "én" mellett megjelent a "mi" érzése, a közös identitás. Megtanultam értékelni mindazt, amit CSAK ő nyújt, minden egyes élménnyel és helyzettel gazdagodott a kapcsolatunk. Voltak konfliktusok is (nem veszekedések, hanem a csiszolódás természetes velejárói, ami két értékrend és életmód összehangolásából adódik). Mivel minden apró konfliktust sikerült mindkettőnk számára megnyugtató módon kezelni, így kialakult bennem egy olyan tudat, hogy együtt győztes párost alkotunk, mindent megoldunk! Voltak külső körülményekből adódó nehézségek is, amiket szintén tudtunk kezelni, nem gyengítették, hanem megerősítették a kapcsolatunkat. És közben mindketten éltük a SAJÁT életünket is, sőt, nem csak hogy éltük, hanem a kapcsolatból táplálkozva fejlődtünk, egyre jobb körülményeket teremtettünk mindketten.

Ebben a folyamatban alakult ki az az érzés, amit én szerelemként élek meg. Nagyon erősen kötődöm a páromhoz, és tudom, hogy a létező legjobb választás. Biztonságot nyújt, erősít, felemel, a bajban támaszt nyújt. És, bár korábban nem hittem ebben, bizony, még egy év után is érzem azokat a bizonyos pillangókat a gyomromban! A szex az fantasztikus. Néha rácsodálkozom, hogy jé, mióta együtt vagyunk már és mennyi mindenen vagyunk túl, pedig olyan érzésem van, mintha az első randink lenne.

Most először merem teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy szerelmes vagyok. Korábban is hittem már érzésekre, hogy az szerelem, de nem az volt. Amióta megtapasztaltam ezt az érzést, azóta tudom, hogy EZ a szerelem. És nagyon jó érzés. :)

2016. ápr. 25. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, persze. Akkor fog eldőlni, amikor előjönnek a problémák. Nem feltétlenül nagyon komolyak, persze, de biztosan lesznek. Ha ezeket is gyorsan, hatékonyan tudjátok kezelni, jól kommunikáltok és kompromisszumkészek vagytok, akkor menni fog. Folytatódjon olyan jól a kapcsolatotok, ahogy kezdődött!
2016. ápr. 25. 12:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. ápr. 25. 13:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha ilyen első osztályú, akkor miért érzed azt, hogy nem szerelmes? Mi hiányzik? Hisz a leírásodból úgy tűnik, mindent megkapsz.
2016. ápr. 25. 14:30
 7/9 A kérdező kommentje:

Valószínüleg más a szeretetnyelvünk. Nekem fontosak a szavak, imádok lelkizni, gyakrabban mondom hogy szeretem. Képtelen vagyok titkolni az érzéseimet. Neki ez furcsa. Ő abban lát értéket, ha ritkán de jelentősségteljesen beszélünk érzésekről. Másreszt ugye, azt mondja neki idő kell a szerelem kialakulásához.

Ő pl ritkán dicsér, ha meg is teszi, néha azt hiszem "cikiz" :D de ez amiatt lehet, mert állandóan hülyülünk, ugartjuk egymást.

Igazság szerint mindent megad és megtesz értem, igyekszem erre fókuszálni, mert valószínüleg Ő a tetteivel "beszél" :)

Kedves #2, mi nm

2016. ápr. 25. 15:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves #2, mi nem csak az első egy-két héten szeretkeztünk állandóan, mivel testileg egyre jobb és jobb az összhang :)

Másrészt kétlem hogy akkora baj lenne, hogy bemutatott a családjának, barátainak.. :) a főnökének külön azért, mert az első randink alkalmával tőle kért szabadnapot, és elmondta Neki miújság. Mondhatni barátok.

Gondolom nem azért tervezgeti az összeköltözést, mert eszközként tekint rám. És ha úgy lenne, miért igyekezne mindig a kedvemben járni? :)

2016. ápr. 25. 15:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, amiből házasság lett nálam, az egy fokozatosan kialakuló szerelem volt, nem első perctől lángoló, és bár nagyon tetszettem a férjemnek, de még ő neki sem ment el az esze az első pár hétben, mint anno tini korunkban.

Ja, és azóta boldog házasok vagyunk, 7 éve, a szexuális életünk tüzesebb, mint valaha.

2016. ápr. 26. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!