Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik a fontosabb? Barátság vagy szerelem?
Szerintem a barátság többet ér,de nehéz így pontozni.
Hosszútávról beszélek.
Szerelmek jönnek-mennek,igaz barát nagyon kevés van.
Az is ritka,hogy valaki 50 évet leél egyetlen emberrel párkapcsolatban.
Nem lehet választani,nem kell választani,ha kell,az már régen rossz......ott valami akkor nem stimmel.
Barátság. Középiskolás koromban követtem el olyan hibákat, hogy egy nőt többre értékeltem, mint egy pár barátom. Ez majdnem akkor a barátság végét jelentette.
32 éves vagyok és a legjobb 3-4 barátom lassan már 20 éve ismerem. Bármilyen nőnél akivel valaha találkoztam, sokkal jobban megértetem magam velük. Követtünk el néha mind egy-két hibát ilyen téren, de ezeket az emberi kapcsolataimat tényleg nem adnám semmiért.
És amit egy korábbi válaszoló írt az is igaz: Manapság esélyesebb hogy 40 évig vagy valakivel jó barátságban, minthogy 40 évig élj valakivel egy párkapcsolatban. Ez biztos nem így volt még 50 vagy 100 évvel ezelőtt, de manapság már így van és ezt el kell fogadni, alkalmazkodni kell hozzá.
Én pont úgy vagyok mint a 4-es írta. 6 éves kapcsolatban élek,és a szerelmem a legjobb barátom is és fordítva. Mindent megbeszélünk,első pillanattól kezdve nagy az összhang is köztünk.Mindig számíthatunk egymásra,pedig már sok nehéz időszakot is megéltünk együtt. Mondjuk én nem nagyon vagyok az a lány akit tipikus csajos dolgok érdekelnének ezért annyira őt sem untatom ilyenekkel. Viszont sokat hülyéskedünk, trollkodunk :) Mi azért nem abban gondolkodunk,hogy csak mert úgy néz ki manapság nem éri meg összeházasodni,kapcsolatok mennek tönkre akkor valszeg minket is elér és inkább hagyjuk vagy csak éljünk egymás mellett céltalanul. Szeretnénk családot és még sok sok évet együtt élni, együtt megöregedni:) Persze attól még lehetnek és kellenek is barátok,de csak néhány olyan igazi mert úgy kerek a történet.
Azért megjegyezném,bár itt irták néhányan,hogy a barátság igen is sokkal fontosabb mint egy párkapcsolat, szerintem csak azért írták mert nekik pont az nem jött még össze de ha így állnak hozzá a magánéletük nem is lesz valami fényes sosem. Nekem azért fontosabb a férjem akinek gyereket szülök,aztán pedig a családom minden tagja és majd csak utána a barátság,de ez én vagyok más meg más :)
4-5:
Cáfoljatok meg nyugodtan ha nem így van, de szar lehet majd nektek ha szakítotok vagy akár csak nagyon összevesztek majd és senkihez nem fordulhattok ezt megbeszélni, mert vagy nincsenek veletek azonos nemű igaz barátaitok, vagy felszámoltátok/leépítettétek a baráti kapcsolataitokat.
4-es vagyok, egy szóval se mondtam, hogy nincsenek barátaim :)
De nem pontosan értem, mit értünk igaz barát alatt. A barátaimért tűzbe tenném a kezem, ha baj van mindig segítek nekik, de nem velük élek, nem beléjük vagyok szerelmes, és nem velük akarok családot alapítani.
Fontos a barátság, de nem fontosabb mint a szerelmed. És tartom még mindig, hogy ha a szerelmed egyben a legjobb barátod, az maga a tökély.
Egyébként meg, az embernek van családja is, akivel meg tudja beszélni a problémáit.
Az én életemben a barátság nagyobb szerepet kap. Fiúk már jöttek-mentek az évek alatt, volt akivel ugyanolyan mértékben volt barátság a párkapcsolatunk, mint szerelem, de az nem volt ugyanolyan mint a nő nemű barátaimmal, akikkel már idejét sem tudom milyen régóta állunk egymás mellett, és szinte a testvéreimnek tartom őket. Az én életemben a barátaim fontos szerepet kapnak, ezt tudja a barátom is, ahogy a volt barátaim is tudták, és bizony volt aki meg volt sértődve ezen, nem is értem miért.
Mindkettő fontos, megértem ha valakinek a szerelem áll első helyen, de a kérdésre válaszolva, egy barátság tovább tarthat. Ahogy az egyik kommentelő is írta, azért ilyen jó a kapcsolatuk a párjával, mert az barátság is a szerelem mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!