Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha választani kell, mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha választani kell, mire tennétek a voksotokat: szerelem vagy gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Szerelmes vagyok valakibe, nem fellángolás, nem poén, már 7 éve. Közben voltak más kapcsolataink is, de egyikünknek sem jött össze, nekem azért, mert a pasik nem gondolták komolyan, neki meg azért, mert nem akar SOHA gyereket (ez nem fog változni, 35 éves). Most nyitott előttünk az út, de nekem szegezte a kérdést: De ugye te is akarsz gyereket? Akkor nincs értelme... Én igazából nem vagyok biztos ebben a kérdésben, most még biztosan nem akarok, de nem tudom, mi lesz X év múlva, ezt nem tudhatom előre. Ez a dilemmám, együtt lenni valakivel, akit szeretek, vagy gyereket vállalni egy bizonytalan új személlyel, aki jelenleg nincs jelen, nem biztos, hogy valaha is lesz, és ha lesz is, nem fogom így szeretni.

Ti mit tennétek?

27/N

2016. febr. 4. 21:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

Jól van, de akkor mi van, ha a nagy szerelmet választod, és vége lesz mondjuk akkor, amikor már pont 39 és fél éves leszel... Na akkor meg jönni fog a sírás-rívás, hogy "rá pazaroltam az időmet, és belementem, hogy ne lehessek anya" :'((

Egy párkapcsolat, főleg a mai világban már kevés biztonsággal tart örökké. De ha nem lesz gyereked, akkor azt (főleg hogy bizonytalan vagy a kérdésben) bizony megbánhatod...

Én a gyerek mellett döntenék, most még van időd egy olyan társat találni, aki nem sz-arik be egy kis felelősségtől. Mert gondolom, a szerelmed sem azért nem akar gyereket, mert van rá valami (mondjuk orvosilag) megmagyarázott nyomós indoka... Ha egyébként van, akkor megint más a gyerek fekvése.

Szóval én megmondanám a pasinak, hogy megyek keresni olyan társat, akivel ez az igényünk közös. Ha tényleg nagyon szeret, még az is lehet, hogy megváltoztatja ezt az elképzelését, tudván, hogy egy nőnek azért csak fontos a szülés (már félve írom ezt le, manapság mintha már-már ez ciki lenne... pedig még mindig ezáltal marad fönt a fajunk).

Aztán persze lehet, hogy a két szék közül a pad alá, de így legalább nem kötöttél olyan kompromisszumot, amit (szerintem legalábbis) később még jobban megbánnál, mint azt, hogy esetleg nem jött össze.

2016. febr. 5. 00:31
 12/22 anonim ***** válasza:
63%
ne viccekj, utolso, baromi ritkán jön nagy szerelem lehetősége az életbe.. ha pl most nem jönne össze ezzel a pasival, senki nem garantálja azt sem, hogy 39 éves koráig lesz igazán szerelmes még valakibe, vagy hogy az a pasi akar-e gyereket vagy hogy egyéb alapvető dolgokban egyezik-e a felfogásuk, céljaik..stb. nagyon fiatal még egy 27 éves, ha nem holtomiglan kapcsoalt lesz belőle, akkor is még rengeteg ideje van szülni. 43 éves nők is szoktak. és ha most ő nem akar gyereket egyelőre, pláne nem probléma, hogy a pali nem akar. akkor lenne ez gond, ha ő már most mindenáron anya akarna lenni. ez a kompromisszum simán megköthető és simán elsülhet jol a kapcsolatuk. nem kell vészmadárkodni. az élet nem ilyen egyszerű és tervezhető, hogy jaj, én x éven belöl találni akarok egy férjet, aki akar gyereket... és mindenképp össze kéne jönni vele, én örülnék, mint majom a farkának, hogy az élet dobott egy lehetőséget arra, amire régota vágytam. hülye, aki kihagyja.. előző voltam..
2016. febr. 5. 00:39
 13/22 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, nem volt még köztetek érdemi, tartós kapcsolat. Anélkül pedig nincs értelme dönteni, sőt!
2016. febr. 5. 10:19
 14/22 anonim ***** válasza:

Számomra fontosabb, hogy megtaláltam azt az embert, akivel boldogan és szeretetben tudok együtt élni már hat éve, szóval ha nem akarna gyereket, akkor is vele maradnék, a szerelmet választanám. Persze nem tudhatjuk, hogy utólag mennyire bánja meg az ember, hogy nem lett szülő, de azt már most tudom, hogy mennyire elviselhetetlenül fájna, a szerelmemet veszíteném el :) Sosem tudnám őt elfelejteni.

(Ez részemről csak fikció, a férjemmel egyeznek az elképzeléseink szerencsére.)

2016. febr. 5. 10:48
 15/22 anonim ***** válasza:

Én vagyok a gyerekpárti (nem túl népszerű) hozzászóló. Hát nem tudom... én azt tapasztaltam, hogy a szerelmek jönnek-mennek, nem kell arra rágörcsölni, hogy mi van, ha nem jön új.

Különben meg én nem gondolom komolynak a kérdésben leírt pasit. 7 éve hülyíti szegény kérdezőt, meg más csajokat is, és érdekes módon mindig kijön az, hogy a pasi nem hajlandó vállalni egy kapcsolatnak azon részét, aminél már a jövőről lenne szó, ami pedig áldozathozatallal jár.

De nekem aztán mindegy. Leírtam, mit tennék, és a kérdező döntse el, mennyire hasznos a válasz.

2016. febr. 5. 15:36
 16/22 anonim ***** válasza:

én vagyok, aki nem értettem veled egyet :) természetesen nem akarlak meggyőzni, sokféleképpen lehet szemlélni egy problémát. amiket irtál, nyilván azok is észérvek és logikusak, érthetőek. de szerintem itt inkább azért van közted és köztem meg talán a többiek között is, akik szintén a szerelem mellett voksoltak, az érdemi különbség a véleményünkben, mert más tipusok vagyunk. nekem a szerelem nem olyan, hogy jön és megy, és bármikor rám talál, én elég szentimentalista tipus vagyok és életem legkülönlegesebb, legfelemelőbb pillanatait kötöm az eddigi nagy szerelmeimhez. volt olyan is, ami olyan "átlagos" szerelemféleség volt, ahol a pasi kiszurt magának és bennem is elindult egy idő után a kémia, ahogy udvarolgatott, de az egész más, ott nem voltak oriási katarzisaim. szerintem a kérdező is ilyen szerelmes alkat, mint pl én. lehet, hogy te meg más tipus vagy, szoval vagy nem voltál még lángoloan szerelemes - persze lehetsz még, többször is, vagy neked egyszerűen mások a preferenciáid és nem olyan különleges élmény , mint másoknak- ezzel semmi gond nincs, mindenki más, más érzelemvilággal, más habitussal, más tapasztalatokkal, más preferenciákkal. de azért én a kérdező sztorijábol azt vettem le, hogy ő ezt megbánná, ha veszni hagyná. és sztem ha egyszer nem akar most mindenáron, ha törik, ha szakad alapon anyává válni, akkor ezzel semmi baj nincs, hogy a pasi nem akar gyereket.

lehet, h igazad van és a pali nem olyan nagy szám, mint amilyennek a kérdező érzékeli, de ez csak akkor tud kiderülni, ha összejönnek. és ha nme teszi, mindig ott lebeg majd a mi lett volna, ha.. a feje fölött. azért ha 7 éve szereti, az már annyi idő, hogy nem tudná csak ugy elfelejteni , ha most menni hagyná. és egyelőre még egy ismerkedésről és egy potenciális kapcsoaltrol beszélünk, hol van ez még a családalapitástol...

az életet pedig nem a jövőben kell élni ,hogy jaj, mi lesz 39 éves korában, hanem a jelenben. az élet folyamatos jelen, azt kell megélni.

és még egyszer : én inkább örülnék, hogy az élet adott egy lehetőséget, hogy megkaphassam, akit régota akartam. aztán majd kiderül, hogy én szőttem csak rola szép álmokat vagy tényleg olyan, amilyen pasi nekem kell .

2016. febr. 5. 16:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, 7 évnyi epekedés után (racionálisan) kizártnak tartom, hogy ebből jó kapcsolat lehessen. Mert 7 év alatt az ember olyan szinten tudja idealizálni a másikat, ha nincs vele valós kapcsolatban, hogy ahhoz az ideálhoz már lehetetlen felérni egy hús-vér embernek, mindenképpen csalódás lenne a vége, hogy "én nem ilyen lovat akartam".

Persze ezt egy szerelmes ember nem látná be soha, a saját bőrén kell megtapasztalnia, de a realitás ez.

Kérdező, ezt írod: "gyereket vállalni egy bizonytalan új személlyel"

Szerintem a kérdésben szereplő pasi is maga a bizonytalanság, hiszen itt nem arról van szó, hogy 7 éve stabil párkapcsolatban vagytok, mert akkor teljesen jogos lenne, hogy felmerül a kérdésed! Itt arról van szó, hogy egy se veled, se nélküled kapcsolat mellett próbálsz egy életre elköteleződni. Annak pedig igazán semmi értelme.

2016. febr. 5. 16:19
 18/22 anonim ***** válasza:
16 vagyok : csak annyi ,hogy én pl természetesen nem pontoztalak le, kedves előző, senkit nem szoktam,puszta véleménykülönbség miatt, max néha egy-két bunkot :) a te érveid is logikusak és lehet, hogy igazad is van és a pali mégsem egy álompasi. de ennek ki kell derülnie, ahhoz pedig meg kell ismernie. szerintem. és soha nem tudhatjuk, ki miért lesz olyan, amilyen, szoval lehet, hogy nyomos oka van rá, hogy nem akar gyereket.. és simán lehet, hogy 40 évesen már akarni fog. én most 30 vagyok, nő. és nem akarok még nagyon sokáig. 40 körül vagy az után szeretnék, ha ugy alakul.
2016. febr. 5. 16:24
 19/22 anonim ***** válasza:
ez miért se vele se nélküled kapcsolat, amikor még nem is jártak soha ??? ismerek olyan párokat, akik több évnyi várakozás után jöttek össze és boldog lett a kapcsolatuk. és ez minden kapcsolatban benne van, hogy nem ugy sül el, ahogy eltervezted vagy csalodhatsz a másikban. vagy ő benned. ezt nem lehet előre megitélni. pláne, hogy se a körülményeket, se a két felet nem ismerjük.. az első bekezdésedben mondjuk van igazság, lehet, hogy idealizálja a kérdező. de ez is csak egy feltételezés. ha jol tudja majd kezelni ezt az álomvilágépitést, amit ezidáig csinált, lévén, hogy nem ismerik igazán egymást, akkor át lehet ezt hidalni. nem kell sztem ennyire negativan hozzáállni az élethez. meg kell élni a lehetőségeket . aztán lesz, ami lesz.
2016. febr. 5. 16:29
 20/22 anonim ***** válasza:

A szerelmet.

Gondolkodás nélkül.

2016. febr. 5. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!