Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek függhet bármitől, hogy egy ember hányszor lesz szerelmes életében?
első feltevéssel értek egyet.
aki nyitottan él, sok emberi kapcsolata van, könnyebben lesz többször szerelmes, de még akkor is, ha épp szerelmes, mert ezek az emberek elületesebbek is, tehát nem éik át drasztikusan egy szerelem mélységét, nem szokásuk az érzelmeken ilozofálni, meg belehalni egy szakításba, hanem könnyedén felállnak és mennek tovább.
Ez egy jó kérdés. Én azt tudom, hogy vannak olyanok, akik szeretnek szerelmesek lenni, és képesek a szerelembe is szerelmesek lenni, ha nincs személy éppen:-)
És azt, hogy a szerelembe esést nem tudjuk mindig tudatosan irányítani, hanem van, hogy akaratlanul szerelmesek leszünk valakibe. Én is kérdeztem már itt felnőtteket, hogy olyan gyomorpillangósan hányszor voltak szerelmesek, és mindenki csak néhányat írt, aki akkor válaszolt, tehát a legtöbb talán az 5-6 volt, de inkább a 3-4, vagy 2-3 volt jellemző, illetve volt, aki még soha, ilyen is több volt. Egyébként én is most vagyok 3-jára így szerelmes. És ebből kettőbe volt némi tudatosság, választás, előző ismeret, barátság és szimpátia, és döntöttem, hogy ő, de most, utoljára semmi tudatosság, csak tényleg lecsapott a mennykő, de minkettőnkbe. Én ebbe ilyen formán eddig nem is hittem. És totál küzdünk ellene, tehát nem, hogy nem akartuk, hanem NEM akarjuk:-)
Bennem meg az merült fel, hogy azok, akik még nem voltak, azok ESETLEG nem e önzőbb emberek az átlagnál. Mert a szerelemben az ember kilép önmagából, és a másik a minden neki, de ez csak egy kérdés bennem. Rossz dolog is szerelmesnek lenni, nem csak jó, de az még rosszabb lehet, ha valaki még soha nem élt át szerelmet.
Nő vagyok és 33 éves.
A pszichológusok nem tartják sokra amúgy ezt az elméletet, de van egy úgy nevezett MBTI teszt, ami alapján 16 személyiségtípus van, és mindegyik általában máshogy szeret. Még ha az elméletet nem is lehet nagyon komolyan venni, de tényleg vannak olyanok, akik első látásra beleszeretnek másokba, mindig bele-belezúgnak emberekbe, mások meg el sem tudják képzelni ezt. Szóval szerintem ez függ személyiségtől is, de nyilván a körülmények nagyon meghatározók, amit az első írt is teljesen helytálló, mert hát nehéz úgy szerelembe esni, ha valaki egész nap egyedül ül a gép előtt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!