Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretem még a párom vagy ki kellene lépni a kapcsolatból?
Tudom ez így elég bugyuta kérdésnek hangzik,de el vagyok bizonytalanodva és nem tudom mit tegyek.
Én 21 éves vagyok, ő idősebb néhány évvel,5,5 éve vagyunk együtt és fél éve eljegyzett.Nagyon jó a kapcsolatunk,tehát nagyon figyelmes és tisztel,viszont én már többször éreztem azt hogy elbizonytalanodtam, hogy vajon vele kell-e maradnom,viszont kilépni meg nem merek a kapcsolatból,mert félek hogy még egy ilyen párt nem találnék,és félek hogy megbánom ha elhagyom. Nem tudom mit tegyek,valaki volt már hasonló helyzetben?
Az évek számából ítélve valószínűleg első komoly kapcsolatod... Nézd, a rózsaszín köd elmúlik, mindenkinél, minden kapcsolatban. Tehát arra ne számíts, hogy találsz valaki mást, és vele majd életed végéig lángolni fogsz, meg kell tanulni élni a hétköznapokban is.
De lehet, hogy ezt a saját bőrödön kell megtapasztalnod, mert ha nem ismersz mást, akkor folyamatosan bujkálni fog benned a kisördög, hogy milyen lenne mással. És akkor inkább most lépj ki, mint mondjuk két gyerek után.
Amiatt ne aggódj, hogy nem találsz mást, hasonlót. Általában az emberek mindig "felfelé" lépnek, tehát rosszabb kapcsolatuk ritkán lesz, mint a korábbi. Vagy nagyon hasonlót választanak, vagy egy fokkal jobbat.
Ha fél éve jegyzett el, akkor szerintem ez egy tipikus elköteleződés-pánik. Ha a párod nagyszerű, jó vele lenni, és minden klappol, akkor nem érdemes a járatlan útért otthagyni. Arról nem is beszélve, hogy most egy pillanatra gondolj bele, hogy kilépsz a kapcsolatból, és találsz valaki mást. Honnan tudod, hogy öt év után nem akarod majd őt is otthagyni?
Ne lépj ki egy jó kacsolatból, csak mert megijedtél. Mindenki fél egy kicsit az elkötelkeződéstől. :)
Nem lehet, hogy inkább félsz a felelősségtől? Hogy már komolyodik a dolog? Hogy barátnőből átmennél feleségbe? Igen, ennek vannak kötelezettségei, ami ugye felelősségvállalással jár.
Az ember hirtelen akkor nem szereti a párját egyik napról a másikra, amikor valami felelősség, változás, következő szint téma jönne a képbe.
Igazából már a 3. évünkbe is volt egy elbizonytalanodásom,de lehet hogy az eljegyzés rátett.
De nagyon nehéz mert elhagyni sincs bátorságom mert félek hogy megbánom de azt meg nem érzem hogy annyira nagyon szeretném...
Akkor mit szeretnél? Mert a nem szeretnék kilépni, de házasodni sem, az igazából a "jól elvagyunk, de ennél komolyabb ne legyen" lépcsőfok. Ami jó egy darabig, de ha az egyik feljebb szeretne lépni, de a másik nem, akkor az már nem biztos, hogy hosszútávon jó.
Szereted őt? Vagy valaki másra vársz, aki lehet nincs is. Mert az a más lehet már ott van melletted, csak parázol, mi van, ha rossz lesz, vagy problémák lesznek. Hidd el, lesznek problémák. De ha kilépsz, és valaki mással szeretnél, vele is lesznek. És amikor majd ő is megkéri a kezed, majd megint elbizonytalanodsz, hogy vajon vele kell-e. Szép kis ördögi kör, kérdés, elindulsz-e ezen a körön.
21 éves vagy, nagyon fiatal még. Nem jó egy ilyen kérdésben tanácsot adni, véleményt mondani.
A szíved azt súgja, menj, nem ő az..az eszed azt súgja hogy ne kockáztass..
én azt mondom, hogy kockáztass, élj, és keresd meg az, akit sokáig és biztosan szeretsz.
Most még nem vagy elköteleződve (nincs 3 gyereked..) ez a kapcsolat, az érzelmeid lángolóbbak nem lesznek. A bizonytalanságod fokozódhat és később nehezebb lesz kilépni.
Ha már most nem érzed, hogy annyira szeretnéd.. mi lesz később..
Korai még kicsit a házasságra öszpontosítani!
Én lépnék a helyedben! De legalábbis nagyon elbeszélgetnék a barátnőimmel, hogy ők hogyan élik meg a kapcsolatukat!?
F/60
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!