Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl korai volt?

Figyelt kérdés
Egy ève vagyok együtt a párommal, eljegyzett ès együtt is lakunk, gyereket is szeretnènk. Èn úgy èrzem nagyon szeretjük egymást. De sokat veszekszünk apró dolgokon. Mèg 'összetudunk' hangolodni hogy türelmesebbek legyünk egymáshoz? Vagy ez azèrt van mert elsiettük a dolgokat ès nem így kellett volna?
2015. nov. 8. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy kis idő és kiderül! Hidd el!
2015. nov. 8. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem is ismeritek szinte egymást. Exemmel két éve voltunk együtt, még mindig derültek ki róla számomra új dolgok, három év után pedig úgy elkényelmesedett, hogy elfogadtam a régi dolgait is, hogy teljesen elengedte magát, elkényelmesedve önmaga lett. Ketté is váltak útjaink, mert tűrhetetlen lett.

Nem azt mondom, hogy ez mindig így van, de még ha 6 éve ismernétek egymást, mert szomszédok voltatok, egy év akkor is kevés. Az hogy eljegyzitek egymást, az szép dolog, de gyerekvállalás rettenetesen korai.

2015. nov. 8. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy-másfél év alatt minden kapcsolatban felszáll a rózsaszín köd, és előjönnek a problémák. Ilyenkor dől el, hogy érdemes-e tovább együtt tervezni. Ez teljesen független attól, hogy együtt éltek-e, eljegyzés volt-e, stb. Házasság előtt mindenképpen tanácsos együtt élni legalább egy évig, mert ebből derül ki, hogy mennyire működtök a hétköznapokban. Ha nem működik, akkor nem szabad erőltetni. Amúgy össze lehet csiszolódni, de ehhez két ember kell, kicsit tudatosabban kell kommunikálni, konfliktusokat kezelni.
2015. nov. 8. 14:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A páromnak kifejezetten tetszett az előttem szoló. :)
2015. nov. 8. 15:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy párkapcsolatért mindig tenni kell, az egy állandó "munka". Még a legtudatosabb kapcsolatokban is elő tudnak jönni konfliktus helyzetek, olyan nincs, hogy egy párkapcsolatban nincsenek problémák, vagy nincsenek nézeteltérések. Olyan viszont van, hogy a két embernek jó a konfliktus kezelése, és nem a haragot, nézeteltérést generálják, hanem a megoldást, közös nevezőt keresik, együtt.

Én kb. 2 - 2 és fél hónap után összeköltöztem a párommal, 8 hónappal a kezdetek után pedig megfogant a baba. És nem gondolom, hogy elsiettük volna a dolgokat.

Mert:

1. Minek várjunk évekig, ha valami jól működik, akkor az csak rajtunk áll, hogy később is jól fog-e működni. Nem kell itt tesztelgetni évekig, meg várni, hogy mikor lesz probléma, majd jól kilépni a kapcsolatból, mert hirtelen szembejött egy konfliktus, ami kényelmetlen nekem. Ha szeretek valakit, akkor nem várok arra, hogy mikor múlik el a szerelem, és mikor szeretek bele valaki másba.

2. Minek ugrabugráljak kapcsolatokba be, majd ki. Egyszer csak azt venném észre, hogy 40 éves vagyok, és se kutyám, se macskám.

Szerintem nem korai volt a dolog, hanem nem vagytok mindig közös nevezőn, vagy pedig valamin változtatni kéne. Üljetek le egy üveg bor mellé, és beszéljétek meg, kinek mi az igénye, kinek mi a baja, ki mit szeretne. Sok kapcsolat ott bukik el, hogy nincs normális kommunikáció benne, csak elvárás meg felesleges hiszti.

2015. nov. 8. 19:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát neked teljesen igazad van :) ès megszületett már a baba?
2015. nov. 9. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!