Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Reménytelenül szerelmes belém, hogy segítsek?
Szerelmes belém az egyik fiúbarátom. Az egyik legjobb ember, akit ismerek, de én már kb férjnél vagyok (jegyben évek óta, együtt élünk, csak anyagilag nem engedhetjük meg még az esküvőt). Annyira...hülyén érzem magam.
Mondta, hogy sajnos teljesen kivan miattam, nem érzi jól magát, nem jár társaságba, és napok óta nem is beszél senkivel, mert úgyis elmondaná nekik, és minden bizonnyal rosszallóan néznének rá, mert foglalt lányba szerelmes.
Annyira szeretnék segíteni, de baromi nehéz, ha én vagyok a probléma oka.
Mondtam, hogy eltűnök, de azt nem szeretné. De ha meg beszélünk, csak rosszabb lesz számára.
Ilyenkor mégis mi a helyes?
22N, 27F
Adj neki egyértelmű, egyszerű közléseket a vele kapcsolatos érzéseidról, kéréseidről.
Szemtől szemben leülsz vele és elmondod: "Rossz érzésem van attól, hogy..." "Ezt és azt érzem, amikor..." "Légy szíves...!" Légy szíves ne .... !" "Azt szeretném, hogy ezentúl... ."
Ez nagyon jót tesz majd neki is és a kapcsolatotoknak is!
És a vőlegényeddel való kapcsolatnak is.
A 4szemközti beszélgetés után 6szemközti beszélgetés is nagyon hasznos lehet. Úgy, hogy ott ül Veled a vőlegényed, és ketten a vőlegényeddel nyilvánítjátok ki, hogy Ti mit éreztek egymás iránt, és milyen helye van a fiúbarátodnak az életetekben, és mit kértek/vártok tőle, hogyan viselkedjen Veletek.
Ha ez túl nehéz élőben, akkor terápián, pl. családállítás keretén belül is meg lehet csinálni.
Akkor nem fog elmúlni egyik napról a másikra.
Nem kegyetlenségből mondom,de hagyd szenvedni.Ne fokozd a fájdalmát és ne adj neki szánalomból hamis reményt mert az hosszútávon nem segít.Fel fogja dolgozni egyedül,ezek most nehéz napok neki mert te most szereztél róla tudomást és ő ettől várt valami csoda szerű változást,de túl lesz rajta hamarosan.Te nem tudsz neki segíteni,bárki más talán igen,de te nem.
Nézd, lehet szemét húzásnak érzed, de ne keresd.
Barátságként semmi esélye a dolognak innentől, akárki akármit hisz vagy mond.
Másra gondolom szintén nincs esély.
Azon túl, hogy a srác nem tud így túllépni a dolgon, még a vőlegényeddel való kapcsolatodba is bekavarhat az egész.
Ez sehogy sem nyerő szitu senkinek, de ez van. Nincs értelme halogatni, váljatok el szépen és kész, talán pár év múlva, ha már túl van mindenki az egészen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!