Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van különbség az ideál és az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van különbség az ideál és az igazi között?

Figyelt kérdés
Ha valaki azt mondja, az elképzelt ideálja vagyok külsőre és belsőre, akkor azt úgy érti, hogy az igazi, akitől akar is valamit?
2015. szept. 2. 23:22
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Nem. Az ideál egy ostoba álomkép, amit összerak magának, ami álmai netovábbja. A valóság sosem áll a közelében.
2015. szept. 2. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Van bizony, az ideal az egy megalkotott kep, az igazi meg az, aki mellett jol erzed magad.

Ket kulon tortenet

2015. szept. 2. 23:24
 3/8 anonim ***** válasza:
7%
Mivel egyik sem létezik, így nagyon hasonlóság és különbség sincs közöttük.
2015. szept. 2. 23:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van, az ideál csak egy vázlat, az igazi pedig sokkal több. Jó esetben a kettő fedi egymást, de hallottam már esetekről, ahol nem, bár szerintem az inkább a rossz önismeretet tükrözi. Aki jól ismeri önmagát, annál az igazi belepasszol az ideálba. Csak sokan önmagukkal sincsenek tisztában, és az emberismeretük is eléggé rossz.
2015. szept. 2. 23:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ideál az az elképzelt (vagy felületes ismeretség után ideálisnak vélt) személy, aki megtestesít mindent, amire az illető vágyik. Az igazi az a létező személy, akit már ismer az illető, pontosan ismeri a számára fontos tulajdonságait, és úgy érzi, mindenben egybevág azzal, amire szüksége van. Az igazi megegyezhet az ideállal, vagy az ideál átalakulhat idővel, ahogy tapasztalatot szerez az illető, és rájön, mégsem arra van szüksége, mint amire korábban vágyott.
2015. szept. 2. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Akár meg is egyezhet a kettő, bár ritka. Az igazi sokkal több és emberibb, míg az ideál üresebb, irreálisabb. Igazi alapvetően talán nincs is, esetleg azzá válhat valaki az idő folyamán sok toleranciával, kompromisszummal, az ideál pedig kész van, úgy, ahogy megálmodja az ember, nincs min csiszolni, finomítani. Az ideál tökéletes, az igazi tökéletlen, de pont úgy a jó és szerethető. Nagyjából így tudom összefoglalni az én meglátásom szerint.
2015. szept. 3. 00:44
 7/8 anonim ***** válasza:

A fenti válaszok igazán hasznosak és jól megfogalmazzák a lényeget, ezért én most csak egy aspektusra térnék ki:

Ha valaki azt mondja, hogy az elképzelt ideálja vagy, akkor nagyon nagy valószínűséggel beléd lát egy képet, aki nem te vagy. Ez azért "veszélyes", mert ahogy jobban megismer, szembesülni fog azzal, hogy nem vagy azonos az ideáljával, ezért pedig csalódni fog.

Én biztos, hogy nem vágnék így kapcsolatba senkivel, mert tisztában vagyok vele, hogy nem tudok senki (!) ideáljának megfelelni. Volt idő, amikor azt hittem, ez lehetséges, de egy nagyon önbizalomromboló kapcsolat lett belőle, mert az illető folyamatosan éreztette velem a rózsaszín köd elmúltával, hogy nem vagyok neki elég jó, hogy folyamatosan azt várta tőlem, hogy változzak meg, és legyek olyan, amilyennek ő elképzel. És mivel ez lehetetlen, ezért állandóan szembesített az általa tapasztalt hiányosságaimmal. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogyan érzi magát az ember egy ilyen kapcsolatban...

2015. szept. 3. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a spontán szerelemben hiszek, és bár vannak elképzeléseim az ideálról / igaziról, sose fogom azt hajszolni.
2015. szept. 4. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!