Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van különbség az ideál és az igazi között?
Van bizony, az ideal az egy megalkotott kep, az igazi meg az, aki mellett jol erzed magad.
Ket kulon tortenet
A fenti válaszok igazán hasznosak és jól megfogalmazzák a lényeget, ezért én most csak egy aspektusra térnék ki:
Ha valaki azt mondja, hogy az elképzelt ideálja vagy, akkor nagyon nagy valószínűséggel beléd lát egy képet, aki nem te vagy. Ez azért "veszélyes", mert ahogy jobban megismer, szembesülni fog azzal, hogy nem vagy azonos az ideáljával, ezért pedig csalódni fog.
Én biztos, hogy nem vágnék így kapcsolatba senkivel, mert tisztában vagyok vele, hogy nem tudok senki (!) ideáljának megfelelni. Volt idő, amikor azt hittem, ez lehetséges, de egy nagyon önbizalomromboló kapcsolat lett belőle, mert az illető folyamatosan éreztette velem a rózsaszín köd elmúltával, hogy nem vagyok neki elég jó, hogy folyamatosan azt várta tőlem, hogy változzak meg, és legyek olyan, amilyennek ő elképzel. És mivel ez lehetetlen, ezért állandóan szembesített az általa tapasztalt hiányosságaimmal. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogyan érzi magát az ember egy ilyen kapcsolatban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!