Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfitársaim! Ti engednétek egy nőnek, hogy ő legyen a domináns a kapcsolatban?
"Normális kapcsolatban nincsen domináns fél"
Minden kapcsolatban van domináns fél.
Én is irányító típus vagyok, de próbálok valamilyen szinten ezen változtatni, alkalmazkodni a másikhoz, és legalább átgondolni ha javasol valamit, mert nem biztos hogy hülyeséget mond. Ezt kellene csinálni a barátnődnek is.
"Vagy egyenlőség van vagy én hozom a fontos, végleges döntéseket és kész."
:'DDDDDD
Én a kérdésed két részre bontanám:
Első fele, hogy ő mindent jobban tud - iszonyatos tud lenni egy ilyen társ, aki mindig, mindent jobban tud, és mindig megmondja a tutit, anélkül, hogy tényleges, valós tudás nincs a háta mögött. Ez nem dominancia, ez egyszerűen egy okoskodó, aki mellett egy tökösebb ember vagy papucs lesz vagy menekül - nemtől függetlenül. Aki irányítani szeretne mindig, minden téren. Borzasztó lehet. Neki egy olyan társra van szüksége, akit irányítani kell, akinek állandóan meg kell mondani, hogy mit csináljon, mert nem képes önálló döntésekre.
Második fele: Megértem, ha kilépsz ebből a kapcsolatból, és itt nem az irányítás a legnagyobb probléma, hanem az, hogy döntésképtelenné fog átalakítani. Akinek van egy egészséges önbizalma, az kilép egy ilyen kapcsolatból, mert reálisan fel tudja mérni, hogy hosszú távon nem fog menni.
Valójában egy kapcsolatban mindenki irányítja a másikat, a saját zónáján belül. Én a konyhába irányítom a férjem, mert abban a témában én vagyok otthon, míg a vezetés terén a férjem irányít engem, mert elfogadom, hogy ő jobb sofőr mint én. Megvan az egészséges egyensúly, és elfogadjuk egymás irányítását. De azt én se tűrném, ha a férj mindenbe belebeszélne meg okoskodna, hogy most hogyan pakoljam meg a mosógépet, vagy miért kockára és nem csíkokra vágom a húst, vagy miért csokipuding, mikor ő a vaníliást jobban szereti. Ahogy én se beszélek neki abba, hogy a szerszámokat jobbról balra vagy balról jobbra pakolja, vagy egyéb.
Ez a "csak az a jó, amit én" ez a lehető legrosszabb társban, kollégában, szülőben is. Ehhez ha nem akarsz asszisztálni, tényleg jobb - a saját érdekedben - ha kilépsz a kapcsolatból. Keressen mást, akit madzagon rángathat, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!