Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen lányba nem tudnátok soha szerelmesek lenni (karakterjegyek, amelyek kizárók okok lehetnek, külső adottságok)?
"Nekem a család, a haza, a becsületes normális élet a fontos. Egy baloldali embernek ezek nem érnek semmit"
Nem akarok beleszólni, de... de mégis.
Ne haragudj, kedves akárhanyadik válaszoló, de ez egyszerű demagógia, általánosítás, és nagyon durva szűklátókörűségre utal. Mellesleg ostobaság is.
És hogy a kérdezőnek is válaszoljak: ki nem állom a buta, demagóg, önálló gondolatok nélkül vegetáló, szűklátókörű embereket - legyen akár nő, akár férfi.
Szerencsére ezek a tulajdonsgok pár perc beszélgetés alatt felszínre törnek, és ebben az esetben egy randi számomra már véget is ért.
37/f
Kedves Nyolcadik Válaszoló!
Nekem nincs sem politikai, sem vallási beállítottságom, sőt minden ilyen kérdéstől mereven elhatárolódok, mivel konfrontációhoz vezethet egy kapcsolatban. Abban igazat adok Neked, hogy a hazához való ragaszkodás nagyon fontos, valamint a becsületes élet, az önmagunkhoz való hűség.
Liberalizmus kontra konzervatív értékek. Ma inkább neoliberalizmusról beszélnék, mivel ami itt folyik, az túlmegy minden határon sajnos, az élet bármely területét nézve. Rossz látni azt, ahogy a morális értékek, az értékrendünk devalválódott, kikopott a régi erkölcsi és normarendszer.
Azt nem tudom, mit takar számodra a normális élet kifejezés, valamint az álomvilágban élés. Ezek nem könnyen körülhatárolható területek.
Miért nem talál valaki munkát? Szerinted aki elvégez egy művészeti iskolát, bölcsészkart (magyar szak, filmesztétika szak, színháztudomány) annak milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak a munkaerőpiacon? Nekem vannak magyar szakot végzett ismerőseim, akiknek lassan két éve nincs munkájuk. Az említett szakma piacképtelen, mivel az ezen értékek iránti szeretetet kiölték az emberekből. Ez a "fantasztikus" kultúrpolitika és a média, médiumok által generált processzusnak köszönhető. Emberek elkezdenek szeretetből valamit tanulni, szívüket-lelküket beleadják, szorgalmasak, aztán utána szinte nincs is más lehetőségük, mint a tanári szakmában elhelyezkedni, ahol ma nagyon megválogatják, hogy kit vesznek fel. Többszörös túljelentkezés. Ha még fel is vesznek nap mint nap bajlódhatsz a mai diáksággal. Ismerőseimnek tapasztalataiból kiindulva nagyon nem pozitív, amit visszahallok. Morális nihilbe vannak taszítva rajtuk kívül álló okok miatt.
Miből lehet megélni és miből nem? Miért nem gondolkodunk előre? Szerintem nem vagyunk egyformák. Kinek reálos agya van, kinek inkább humán, van aki az üzleti életben van otthon. Ez szerintem nem úgy működik, hogy te kitalálod saját magadat, hanem önismereted alapján döntesz, hogy milyen irányba mész, hol tanulsz tovább.
Miért lakik valaki albérletben? Egy idő után le kell válnod a szüleidről, saját életet kezdeni. Mivel rendes lakást nem tudsz vásárolni, így más nem jöhet számításba, csak az albérlet.
Remélem a válaszadásom nem volt offenzív. Kicsit elkanyarodtunk a kiírt kérdéstől, de ez nem mindig baj, ha kulturáltan tudunk egymással virtuális térben kommunikálni.
Politika. Na pont az ilyen mentalitás az, amit szeretek egy lányban. A liberalizmussal az a baj, hogy az alapeszme jó, mások elfogadása, de ez nem azt jelenti, hogy a többségi társadalomnak kellene a kisebbség hülyeségeihez és gyakran deviáns viselkedéséhez alkalmazkodni. Álomvilág, mondok egy példát szerintetek ez a sok bevándorló valaha is be fog majd tudni illeszkedni egy európai közösségbe? Soha. Hozzák a maguk muszlim mentalitását, és pár év múlva mecsetekért, egyenlő jogokért, több juttatásért fognak agresszíven fellépni, idővel pedig még azt is megérhetjük, hogy azért támadnak meg egy magyar nőt, mert nem követi a Sharia barbár törvényeit, Magyarországon egy alapvetően keresztény gyökerű országban. Ezek az emberek nem akarnak internálódni, nem akarnak a társadalom részei lenni, csak ki akarják használni a rendszer és Európa empátiáját. Bocs én meg szeretném megőrizni a kultúrámat a muszlimoknak pedig semmi keresnivalójuk Magyarországon. A libsik persze csak szegény menekülteket látják, de nem látják az általuk hordozott veszélyt, vagy aki látja az a globalista multi-kulti szemétben hisz. Bocsi én nem hiszek benne, én magyar vagyok, nem pedig európai, Európa ha tehette elárult, cserbenhagyott minket és most is csak piac és ingyenmunkaerő vagyunk számukra.
Munka, mindenki tudja, hogy a magyarral baromi nehéz elhelyezkedni, mert túlképzés van belőlük, továbbá őszintén szólva én nem igazán látom a társadalmi hasznosságukat. Ok vannak a tanárok, X év alatt egy tényleg jó magyar tanárom volt, aki azt díjazta, ha gondolkodunk, pedig humán elit gimibe jártam. A többi leragadt ott, hogy tanuld meg ennek, meg ennek az életrajzát, meg elemezd ezt meg ezt a verset. Ki nem szarja le a verselemzést, meg az életrajzokat? Már bocsánat. Érvelni, gondolkodni, művelt emberhez illően írni tanítsanak meg ne a baromságokat erőltessék! Arról nem is beszélve, hogy egy magyar szakosnak ne már hogy munkát kelljen adni! Írjon, az a dolga. Ha ír egy jó könyvet, megveszem. Most is Hrabalt olvasok. És igenis találják ki magukat! Úgy nem érdemes egyetemre menni, hogy nem tudod mire lesz neked jó az adott szak, az úgy csak hobbi és luxus. Egy orvosnak, meg egy mérnöknek könnyebb dolga van, az orvos gyógyít, a mérnők meg utat, hidat, autót, házat tervez. A bölcsésznek kreatívabbnak kell lennie, ha ez nem megy és nem tudja felépíteni az életét akkor nem való a szakmájára neki az egyetem csak egy hobbi volt. Szerintem. Megjegyzem bölcsész magyarszakos ismerősömet elég hamar felvették dolgozni, de ő ki is találta magát. Ami meg a bölcsészek megítélését illeti egész gimnázium alatt a bölcsészek voltak az istenek, a magyar meg a töri meg a nyelvek volt a minden, mögöttük kullogott a matek és ha véletlenül érdekelt a többi reál tárgy akkor már kocka voltál, holott bocsánat de szerintem ezerszer fontosabb az, hogy hogyan működik az emberi test, mint az, hogy világfájdalmas ruszkik, meg kicsapongó, szifiliszes, alkoholisták életrajzát, meg abszint, ópium és alkohol gőzös verseit elemezgessem. Iszonyatosan agyon vannak erőltetve a humán tantárgyak a gimnáziumokban, aztán csodálkozunk, hogy egy csomó, munkanélküli bölcsész van... A reál tárgyak szépségeit nem mutatják meg a diákoknak, mert nem jut idő rájuk a humán tárgyak túlerőltetése miatt. Arról nem is beszélve, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni, normális szakit alig lehet találni, mert mindenkit felvesznek valami egyetemi szakra aztán ott a csomó diplomás munkanélküli.
Lakás, aki csóró annak luxus az albérlet. Egyedül. Többen megosztva már OK lehet, de én a 200 feletti fizetésemmel is erősen mérlegeltem azt, hogy megéri e nekem elköltözni otthonról vagy sem, és kivel hogyan és mennyiért tudok majd lakni.
"A liberalizmussal az a baj, hogy az alapeszme jó, mások elfogadása, de ez nem azt jelenti, hogy a többségi társadalomnak kellene a kisebbség hülyeségeihez és gyakran deviáns viselkedéséhez alkalmazkodni."
Veled pedig az a baj, hogy gyakorlatilag mérlegelés nélkül egy kalap alá veszel és elítélsz mindenkit, aki egy kicsit is másképp gondolkodik mint te. Nem mindenki olyan ostoba, mint amilyennek elképzeled attól, hogy nem nemzeti nacionalista radikális mélykeresztény ősmagyar.
"A libsik persze csak szegény menekülteket látják, de nem látják az általuk hordozott veszélyt, vagy aki látja az a globalista multi-kulti szemétben hisz."
Megint általánosítasz és ez visszataszító. Pedig ha kicsit kihúznád a fejedet a seggedből, láthatnád, hogy nem csak két féle ember létezik (magadfajta és mocsoklibsikomcsizsidó), hanem mindenki másféle - vannak ostobák (nézz csak tükörbe), vannak értelmesek, és attól, hogy valaki nem ért egyet a te pokitikai nézeteiddel, egyrészt nem biztos hogy "libsizsidókomcsi", másrészt attól, ha esetleg mégis, még lehet, hogy épp úgy gondolkodik bizonyos kérdésekben mint te. Vagy még úgyabbul. Nem lehet az embereket beskatulyázni - vagyis be lehet, csak az lesz az eredmény, amit a tükörben látsz - egy buta, szűklátókörű, előítéletes, gyűlölködő valami. (Bár ettől még ember.)
"de szerintem ezerszer fontosabb az, hogy hogyan működik az emberi test, mint az, hogy világfájdalmas ruszkik, meg kicsapongó, szifiliszes, alkoholisták életrajzát, meg abszint, ópium és alkohol gőzös verseit elemezgessem."
Ennek az eredménye meg is látszik rajtad.
59%-os: komolyan felnyomod a moderátornál, aki nem úgy gondolkozik, mint te? Ha érdekel, a hozzászólásaiddal elég sokakat megsértettél. Szerinted mi a sértőbb: ha valaki ostobának nevez, vagy ha olyan alapvető emberi értékeket vitat el tőled csupán mert más a politikai nézeted, mint a hazaszeretet vagy a család szeretete? Látod ez a baj a magadfajtákkal: ha valaki mást gondol, az mindjárt hülye, az csúnya, az gonosz, az hazaáruló libsi, és akkor azt jelentjük a moderátornál. És ne abba kapaszkodj, hogy valaki azt mondta rád, hogy hülye! Van az ok és az okozat. Te voltál az, aki egy párkapcsolati témakörben nekiálltál fröcsögni azokra, ahogy máshogy gondolkodnak. Vagy nevezzük így: gondolkodnak.
Bocs az OFF-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!