Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ezek az elvárások túl nagyok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek az elvárások túl nagyok, túl kicsik, vagy megfelelőek?

Figyelt kérdés

Egy másik témában azt kérdezte valaki, hogy mik az elvárásaink a párunkkal szemben. Ennek kapcsán gondolkodtam el ezen a kérdésen.

Ha egy fiú kiír ide egy olyan kérdést, hogy nem tud párt találni, akkor gyakran azt tanácsolják neki, hogy adjon lejjebb az igényeiből. Vajon tényleg ez állhat a sikertelenség hátterében? Nekem mondjuk volt már több barátnőm is életem során, szóval az igényeim főleg a tapasztalataim alapján alakultak ki. De mégis azért érdekelne a véleményetek.

A külső az lényegtelen, nem érdekelnek az ilyen jelentéktelen dolgok, hogy most szőke hajú legyen, vagy vörös, vagy barna...

Belsőre pedig legyen egyszerre humoros, és intelligens. Szóval lehessen vele hülyülni tök random témákról, de vitatkozni is komolyabb dolgokról. Életről, halálról, filozófiáról, az univerzumról, Istenről.

Ne legyen beképzelt, és ne nézzen le másokat. A szociális érzékenység egy plusz pont.

Legyen őszinte, és ha problémája van, akkor oldjuk meg, ne rögtön szakítással reagáljon.

Ne legyen feminista. (Vagy ha feminista, akkor legyen következetes, és érdekeljék a férfiak problémái is.)

Ne legyen szélsőjobboldali.

Ne legyen biszexuális. (Nem vagyok homofób, de attól félek, hogy mivel a másik nemre is vágyik, így nem tudnám kielégíteni az igényeit. Aztán vagy nyitott kapcsolatot kérne, vagy megcsalna. Én egyiket sem szeretném.)

Az előttem lévő szexuális kapcsolatai száma a nulla körül mozogjon, vagy legalább legyen kevés. :D

És végül, természetesen: Szeressen.

Azt hiszem ez lenne minden. Nagyjából rendben van, igénytelen vagyok, vagy tuti soha nem lesz már barátnőm a hatalmas igényeim miatt? :D

2015. aug. 12. 18:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%

Neked mennyi szexuális kapcsolatod volt? Szerintem a saját szexuális kapcsolatai alatt ne várjon el az ember, maximum akkor számítson a partnerek száma, ha valakinek a korához képest jelentősen magas.

Amúgy mi a baj a szélsőjobbosokkal?

2015. aug. 12. 19:38
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Megpróbálok mindenkinek válaszolni egy kommentben. Nem véletlenül írtam azt, hogy a tapasztalataim alapján alkottam meg ezeket az elvárásokat egyébként.

Miért nem elég az ha hozzám jó, másokhoz meg nem? Egyrészt mert ha megun, és ki akar dobni, akkor majd nekem is megmutatja a sötét oldalát. De egyébként is, engem úgy neveltek, hogy tiszteletteljes legyek, és felforr a vérem, ha valaki nem az. Lehet fura, de hát minden embernek vannak dolgai.

A szélsőjobboldali eszmék mindennek ellentmondanak amiben én hiszek. Ha egy emberrel nem vagy egy hullámhosszon a gondolkodásmódodban, akkor nincs értelme keresni a társaságát szerintem.

Nekem négy barátnőm volt eddig, abból kettővel eveztem el szexuális vizekre. Ezért is írtam, hogy a kevés is megteszi. Mondjuk úgy öt maximum. Szóval azt hiszem egész nagylelkű vagyok, ha szerintetek az a mérce, hogy annál kevesebb ne legyen, mint nekem volt. Egyébként az egyéjszakás kalandot elítélem, mert szerintem az a másik ember tárgyiasítása, és eszköznek használata. De semmi probléma, abban az ötben akár még ilyen jellegű kapcsolat is lehet.

A nulla az csak egy ideális állapot, egy vágy. És szerintem ez a vágy sok férfiben él... viszont tényleg azt gondolom, hogy rugalmas vagyok a kérdésben alapvetően.

A külső tulajdonságok meg tényleg nem érdekelnek. Volt már kövér barátnőm is. (Ezt a pédlát azért írom, mert ezen az oldalon sokat jönnek azzal, hogy a kövér nőkkel nem állnának le az itteni fiúk.)

Azt, hogy szeressen szintén tapasztalat alapján írtam. Nem akarok személyes bulvároldalt nyitni a kérdésből, de az exem hónapokig hülyített azzal, hogy szeret, aztán kidobott azzal az indokkal, hogy sosem szeretett. Tudom, hogy szerelem nem létezik első látásra, de ez előbb leírt tapasztalatból adódóan muszáj voltam ezt a tételt is belerakni.

21/F

2015. aug. 12. 20:00
 13/23 anonim ***** válasza:

A szélsőjobboldali eszmék mindennek ellentmondanak amiben én hiszek. Ha egy emberrel nem vagy egy hullámhosszon a gondolkodásmódodban, akkor nincs értelme keresni a társaságát szerintem.

Pedig a szélsőjobbos konzervatív eszmék pont, hogy a feminizmusnak mondanak ellent, ami inkább liberális ideológia.

2015. aug. 12. 20:02
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
Véleményem szerint azok az elvárások korrektek, melyeknek te magad is meg tudsz felelni. PL. a szexuális kapcsolatok számát erősen átgondolhatnád. Vagy csak a férfiaknak van joguk tapasztalatot szerezni és aszerint formálni az elképzeléseiket. Szerintem neked is jót tettek azok a korábbi tapasztalatok, egy sor hibát már nem biztos, hogy elkövetsz a következő kapcsolatodban. Nem is beszélve arról, hogy ha valakit nagyon szeretünk, attól még lehet olyan, hogy nem feltétlenül jó vele a szex. és olyan is van, hogy erre az ember akkor jön rá, ha találkozik egy jobb partnerrel és akkor már annál nem adja alább. Tehát ha azt akarod, hogy a leendő barátnődnek még ne legyen szexuális tapasztalata, akkor zseniálisnak kell lenned az ágyban...úgy egyébként ez egy önző, patriarchális elvárás.
2015. aug. 12. 20:06
 15/23 A kérdező kommentje:
# 13 Ezt a kérdést nem így látom. A feminizmusnak ugye eredetileg az a célja, hogy egyenlőség legyen férfi is nő között. Ezért is írtam a kérdésben, hogy legyen következetes, és érdekeljék a férfiak problémái is, ha feminista. De az a fajta feminizmus, amely csak a nők problémáival foglalkozik, az olyan, mint a szélsőjobb. Nem véletlenül hívják az angolszász országban "feminácinak" őket.
2015. aug. 12. 20:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Hogy szemléltessem, a legutóbbi hozzászóló megnyilvánulása, hogy önző, patriarchális elvárás az az a fajta feminizmus amitől én irtózok. :D
2015. aug. 12. 20:17
 17/23 A kérdező kommentje:
Egyébként ehhez a részhez írtam kiegészítést. Ami nálam belefér az maximum öt. Szerintem egészen nagylelkű, ha nekem csak kettő volt.
2015. aug. 12. 20:22
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
A kiegészítést utána láttam, hogy írtam. Én pedig az olyan férfiaktól irtózok, akikkel nem lehet vitázni, csak kategorizálnak és kijelentenek. Nyilván a tapasztalataim beszélnek belőlem. Egy szociálisan érzékeny, feminista? nő. Üdv!
2015. aug. 12. 20:31
 19/23 A kérdező kommentje:
# 18 Ugyan már, mindketten tudjuk, hogy a patriarchális szó az kb. olyan mint a szélsőjobbon a cigánybűnözés. Aki következetesen feminista, az nem használja ezt a szót. Nem lehet patriarchális az a társadalom, amelyben a férfiaknak IS rossz.
2015. aug. 12. 20:40
 20/23 anonim ***** válasza:
26%
Kellesz nekem! :D
2015. aug. 12. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!